[92-96]Colt CA0 - [CA5A 1.8] Colt 1.8 16v 92-96
raich - 04-05-2009, 10:34
kartomaniak znaczy sie barylax?;] no niestety strzelil mu silnik,koles mu zle dorobil walek i caly silnik się zepsuł ,browar -wlasnie o takie konkretne odpowiedzi mi chodzilo
bede musial chyba pomyslec o hondzie albo o punto gt.bo wychodzi na to ze w naszym kraju mocne n/a do 1800 mozna zrobic tylko na hondzie:/a nie lubie tej marki:/
Nie używamy wulgaryzmów!!
Anonymous - 04-05-2009, 11:01
spoko ja tez lubie konkrety kolego - hond podobnie jak ty nie trawie bo coraz wiecej tego jezdzi a zazwyczaj lacznikiem miedzy kiera a fotelem jest biala czapka nojki lub adidos - bez urazy koledyz z hond.Ale tworzy sie nowy stereotyp typu beemwu łysy itd tyle ze japanese version ehhh.Szkoda bo silniki honda ma lepsze pod wzgledem dlubania i zwiekszania mocy.Chcialbym takego vteca wsadzic do coltowej budy- dobra opcja.Podobnie jak jedna z aukcji na alledrogo 3000 GT z silnikiem z passata TDi haha no profanatura straszliwa...
raich - 04-05-2009, 11:46
i hondy w vtec maja taka cene jak niegdys golfy 2 generacji.przereklamowane sa troche.bo blacha kicha silnik zawias super sprawa.ale polowa to 1.3 75 kucy a woza du.pe jak w vti.masz racje browar;]dlatego chyba bede musial zrezygnowac z n/a na rzec punto gt:/
Anonymous - 04-05-2009, 11:56
no i dobrze , punto szpetne wg mnie ale przynajmniej motor rozwojowy ,jak jest to masz duze pole do popisu.Zycze powodzenia!
kartomaniak gti - 04-05-2009, 12:10
tak raich, barylax... słyszałem o tym wałku ale teraz chyba cos nowego kombinuje:)
a tak poza tym to właśnie Robert robił silnik w moim colcie i póki co nie narzekam:)
raich - 04-05-2009, 14:10
kartomaniak-robert to goru tego forum..czlowiek ktory zjadl zeby na tym silniki i f7p i f7r,przecieral szlaki i jest wierny temu autu.
browar-auto tragedia wysoki waski zawias do du.py ale silnik bardzo rozwojowy mozna wrzucic dol od 1,6 i osprzet od gt,jest o wiele wieksze pole do popisu dlatego chyba przesiade sie z f7p i tymi 140 konikami na to turbo bo i tak mysle tylko o ulicy nic wiecej.
Anonymous - 04-05-2009, 15:21
Ale Fiat czy Renault a Mitsubishi to jak Lanos a Golf
kartomaniak gti - 04-05-2009, 15:41
ford gów.no wort a fiat to jego brat
raich - 04-05-2009, 16:18
hehe no masz karcje kartomaniak ale jesli mialbym sporo kasy to wczucilbym do CA0 silnik z lancera evo i wtedy bylaby zabawa;] no ale z tym trzeba troszke poczekac;]
[ Dodano: 04-05-2009, 16:20 ]
i poza tym wolalbym mitsu konie od hondoskich ktorych jest zazwyczaj mniej:/
pyjte - 04-05-2009, 17:24
Browar ale jak silnik z Hondy to tylko B16A albo H22A. Reszta to też pic. Może się troche lepiej modzą niż w mitsu. A no i zapomniałem o F20 C2 z s2000 , ale tam już prócz Turbo nie ma co robić.
z innymi nie ma co się bawić bo też są na n/a mało rozwojowe .
raich, Bądź 1-wszy. Zakuj cały dół, zmodź coś z głowica, wypoleruj tu i tam, porządny dolot i wylot... .
Może byś z tego wycinoł ze 160 konia. Później by ci było mało a silnik jest przygotowany pod Turbo i jakąs mała wrzucić.
raich - 04-05-2009, 18:03
pyjte-to jak z dziewicami nie lubie przecierac szlakow:D
co do hondy:
z powodow osobistych nie kupie hondy to raz
jest tam zazwyczaj mniej koni niz podaje producent to dwa
mam nawet gdzies ''gt'' w ktorym byly testy bodajrze w holadnii
gdzie hondt po modach vti nsx type r nie wykazywaly mocy seryjnej
wiec te auta to tez taka troche reklama;]
ale fakt faktem ze duzo do silnikow mozna dostac i duzo mozna wykrecic
ale jesli mialbym z dwoja zlego wybierac to uparlbym sie i albo sciagnal z wysp r5 gtt albo bawil sie w to punto gt turbo
i tu i tu wielkie pole do popisu
bo widze ze do 1800 w n/a nie ma sensu dzialac bo worek kasy a przyrost nie za duzy...poza tym 170 kucy myslalem ze bez zakucia dolu da rade wykrecic;]
jak bede bogaty to kupie sobie s2000 i nie bede mial problemu mocnego n/a;]
Anonymous - 04-05-2009, 18:13
a może silnik z hayabusy wciśnij do colta jeśli chcesz mocne n/a :>?
z tego co wiem, do smarta udało się magikom to wcisnąć i całkiem fajnie to jeździło
Anonymous - 04-05-2009, 18:21
hmmm dobry pomysl -mam jeszcze sprawna bude z gti z zawiasem mooze by co podlubac?
raich - 04-05-2009, 19:12
hehehe nie no bez takich;] to na motor bym wsiadl hehe wkoncu;]
kartomaniak gti - 04-05-2009, 19:20
jak dla mnie 4G93 seria ! można odchudzić bude, założyć inne fele, zrobić wydech i dolot i ewentualnie jakiś remap kompa. Ostatnio jak kumpel przejechał sie moim Gti to banan mu z mord.y nie schodził
|
|
|