To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Montaz Klimy

stanik - 13-08-2006, 17:37

Student napisał/a:
Wiecie że zawsze sądziłem że w Carismie powyżej 97r standardem była klima, a tu taki babol 2000r i bez klimy, coś nie tak.

ja tez sie mocno zdziwilem mniej wiecej w 2001/2002 roku (dokladnie nie pamietam) jak zajzalem do salonu Mitsubishi w Markach i usiadlem do jakiejs carismy a tam w wyposazeniu praktycznie nic. Przy tamtej cari, moja 5-cio letnia to byla po prostu full wypas :) Ale zgadzam sie ze to chyba specyfika naszego rynku.
Pozdrawiam

Anonymous - 18-08-2006, 22:31

kurcze widze ze klima w carismie to wielki problem ja w swojej 1,8 GDI 98 mam klime ale co z tego jak prawdopodobnie siadło mi sprzegiełko bo raz sie załancza a raz nie w zalezności od temperatury otoczenia jak jest powyżej 30 stopni to sie po jakiś 20 minutach załancza, a jak poniżej 30 to nie ma szansy na klimatyzacje w samochodzie, nie wiem co robic szukałem całej spreżarki ale nie znalazłem pewnego żródła a może ktos ma albo wie gdzie mozna by kupić całą spreżarke bo mi mechanik powiedział ze trzeba by było wynienic komplet
szczeslaw - 21-08-2006, 10:51

Ja dokładałem klimatyzację do Cari 1.6 99r. w salonie przy zakupie - kosztowało mnie to dodatkowe 3500zł oczywiście za nowy oryginał.
Bosman70, znajomy ma podobny problem w Focusie, tyle że dzieje się odwrotnie - jak jest poniżej 25-30 stopni to klima włącza się bez problemów, za to powyżej nie ma szans. Podejrzewam wyłącznik termiczny w sprężarce, ale pewności nie mam. Jak uda się coś z tym zrobić to dam znać.

Anonymous - 22-10-2007, 21:30

Czy klima z volvo 40 będzie pasowała do Carismy tzn węże, podłączenie do nawiewu i elektryka?
Anonymous - 23-10-2007, 15:50

Tak się składa że jestem technikiem mechanikiem urządzeń chłodniczych i jedna z moim mądrych rad to poszukaj nowej klimy na gwarancji. Mówię tutaj o klimatyzacji uniwersalnej czyli bez względu na marke auta. Ale to jest zawsze sztuka :?
Anonymous - 23-10-2007, 21:39

Niestety nowa klima to w moim przypadku podwojenie wartości auta (prawie). Dzięki za radę. Może po prostu nie warto...