[92-96]Colt CA0 - [CAxA] el. szyba pasażera kaput
2Fast4U - 07-05-2010, 21:37
Jak tylko jutro nie będzie padać to znowu się za to wezmę Dzięki za wszystkie porady, wydrukuję je sobie i zacznę działać po kolei
A powiem Wam jeszcze jedną rzecz, udało mi sie znaleść stary podnośnik własnie z tej zepsutej strony może jeszcze z nim uda mi się coś pokombinować , bo wymieniając go ostatnim razem myślałam, że jest już " za słaby" bo szybka się nie podnosiła, ale może wtedy chodziło tylko o to, że prowadnice były nie porozginane i nie nasmarowane, także jutro jak mi sie coś uda w tym kierunku to się pochwalę
yume - 21-06-2010, 13:49
u mnie bez zmian, szyba nadal kaput, ale lato sie zaczeło, trzeba dzałać - sprubóje akcji siłowej
PatricoWroc napisał/a: | A wciśnij spuszczanie szyby i "pociągnij" szybę w dół. U Mnie nie działała szyba pasażera bo blokowała się prowadnica. Przesmarowałem i działa jak nowa. |
a może się uda, jak nie to zawsze pozostaje szyber dla przeciągu
2Fast4U - 21-06-2010, 21:01
yume napisał/a: | jak nie to zawsze pozostaje szyber dla przeciągu |
Tobie to dobrze, u mnie też dalej nie działa i pomysłu już na to nie mam ;( Szyberka niestety też nie, ratuje mnie jedynie szyba od strony kierowcy... Spróbuję jeszcze z kimś zamienić się na chwilę tym włącznikiem opuszczania szyby bo może z nim coś nie tak, ale żeby z kolei z dwóch stron nie działał...
tttwm - 22-06-2010, 07:57
a sprawdzałes tą linkę?? może się rozwarstwiła i się gdzieś blokuje. Moja na jesieni też stanęła z takiego powodu, wymieniona linka i szyba śmiga jak ta lala.
2Fast4U - 13-07-2010, 20:08
UDAŁO SIĘ I DZIAŁA!! Tak tak A wiecie co było przyczyną tego, że przez ostatnie upały miałam prywatną saunę w Colcie ??
ANO właśnie, zepsuty przełącznik otwierania szyby. To znaczy on raz działał, 15 razy nie, tak jak pisałam wcześniej. Wymieniłam i teraz szybka hula jak szalona, znaczy jeszcze trochę się blokuje na prowadnicy, ale temu też zaradzimy, najważniejsze że podnosi się i opada wtedy kiedy chcę
Dziękuję za wszystkie podpowiedzi i sugestie Pozdrowionka
tttwm - 14-07-2010, 08:09
2Fast4U napisał/a: | zepsuty przełącznik otwierania szyby. |
Super, że się udało, ale jednej rzeczy nie rozumiem. W samochodzie są dwa przełaczniki którymi możesz szybę pasażera opuścić. Jeden u kierowcy drugi u pasażera, z tego co pamiętam działają one niezależnie od siebie, chyba że się mylę.
karolgt - 14-07-2010, 09:16
tttwm napisał/a: | 2Fast4U napisał/a: | zepsuty przełącznik otwierania szyby. |
Super, że się udało, ale jednej rzeczy nie rozumiem. W samochodzie są dwa przełaczniki którymi możesz szybę pasażera opuścić. Jeden u kierowcy drugi u pasażera, z tego co pamiętam działają one niezależnie od siebie, chyba że się mylę. |
w praktyce jak w tym od strony kierowcy jest coś nie tak, to ten od pasażera nie działa.
na 99% jak od kierowcy nie jest podłączony, to od pasażera nie działa, przynajmniej u mnie tak jest.
tttwm - 14-07-2010, 09:25
ok, ale jemu od strony kierowcy się otwierała (bo jest napisane jakieś 3-4 posty wyżej. 2Fast4U napisał/a: | ratuje mnie jedynie szyba od strony kierowcy... |
Z tego moja ciekawość.
2Fast4U - 14-07-2010, 14:29
Właśnie przynajmniej w moim aucie jest tak, że te przełączniki są ze sobą połączone i tym "głównym" przełącznikiem nie dało się opuścić szyby od strony pasażera w momencie gdy przełącznik pasażera nie działał. Po wymianie przełącznika od str. pasażera szyba opuszcza się teraz za pomocą "głównego" przełącznika i tego swojego
ttwm ja jestem dziewczynką
tttwm napisał/a: | ok, ale jemu od strony kierowcy się otwierała (bo jest napisane jakieś 3-4 posty wyżej. |
tttwm - 14-07-2010, 14:48
ups 2Fast4U napisał/a: | ttwm ja jestem dziewczynką | - NAJMOCNIEJ PRZEPRASZAM
nurni - 17-08-2010, 16:07
Mam problem z szybą od pasażera (Colt CJ0). Zaczeło się od tego. Jechaliśmy z kumplami na mecz, jeden z nich wpadł na pomysł włożenia szalika między szybe. Kiedy chciał docisnąć szalik, szyba się opuściła (zrobił tak 2x), nie dało rady, zamknął szybe i od tego czasu nie można jej opuścić. Bezpieczniki i przekaźniki są OK, silnik raczej też, ponieważ podczas próby opuszczenia szyby robi się ciepły (jakby coś się zablokowało). Linka cała, niepostrzępiona, prowadnice proste. Jeżeli ktoś miał podobną sytuację proszę o pomoc.
tttwm - 18-08-2010, 08:19
Cześć, generalnie linka może nie być postrzębpiona ale mogła się zablokować, miałem tak jakieś 3-4 miesiące temu szyba mi stanęła ok 5 cm od góry. , niestety trzeba było ciąć linkę bo nie mogłem wykręcić sprzętu. Mogła też spaść z rolki prowadzącej i też gdzieś się zablokować. Przyczyn może być dużo. Postaraj się ją ruszyć siłowo (ale z czuciem), może się odlokować. Opuszczaj guzikiem i pchaj w dół. Jeżeli to nic nie da, to musisz wszystko wyjąc (silnik, prowadnicę szybę). Skoro jest na samej górze to raczej trzeba będzie ciąć linkę żeby ją opuścić i wyjąć. Jeżeli miał byś problem z nową linką, to w tym temacie chyba jest instrukcja, jeśli nie ma to pisz powiem co i jak.
|
|
|