[97-04]Galant EAxA/W - Rolka prowadząca paska rozrządu 6A13
pipi_ja - 06-05-2009, 21:46
Bartek napisał/a: | pipi_ja, stawiam 10 zł, że Koyo |
No pewno, że Koyo, nie może być inaczej.
Tak swoją drogą jest tu gdzieś może jakaś instrukcja jak wymienić rozrząd przy moim silniku? Na stronie Krzyżaka jest ale do innego modelu. Może ktoś wie na co zwrócić uwagę żeby potem nie robić wielkich oczu?
Bartek - 06-05-2009, 21:51
Jest: http://www.e-elektron.pl/.../Galant9701.htm
czekoladka_1981 - 06-05-2009, 21:52
pipi_ja napisał/a: | Tak swoją drogą jest tu gdzieś może jakaś instrukcja jak wymienić rozrząd przy moim silniku |
Downloads
brodzky - 07-05-2009, 11:33
Bez przesady. Paniki zadnej nie sieje. Nie podoba mi sie po prostu, ze jak krece jedna rolka to jest cisza, krece pompa wody - cisza, krece druga i tyka pod palcem i szumi. Kumpel ostatnio rozrzad zmienial tez roleczkami krecilem i nic nie bylo slychac. Lozysko jest chyba po to zeby bylo cicho bo jak ma szumiec to sobie kolek z drewna moge wsadzic
Na razie czekam na tego SNRa chociaz pewnie tez KOYO bedzie... no i juz jest wiadomo. Tez KOYO i tez szumi. Widac tak ma byc. Chociaz z relacji telefonicznej kumpel mowi ze polowe ciszej od tej LOK ze wczoraj. Bede mial wieczorem w lapach to zobacze.
[OT o niczym]
brodzky - 08-05-2009, 00:05
OK. Mam tego SNRa. W sordku tez KOYO :/ Szumi ale delikatnie i cichutko a nie jak to co mialem wczesniej. Upieram sie ze wczesniejsze byly jakies kulawe. Przy okazji mam kompletny rozrzad do Vectry (3 rolki) i zadna nie wydaje ani pol tonu.
pipi_ja - 08-05-2009, 15:39
Ja też własnie odebrałem paczkę od Japaneze i oczywiście roleczki Koyo. Potwierdzam wasze spostrzeżenia,mała rolka bezgłośna a ta większa szumi. Tyle tylko, że w moim przypadku to nie szumi łozysko a uszczelniacz w rolce(tzn tak mi sie wydaje). Niepokoi mnie natomiast to, że obraca sie prawie bez oporów podczas gdy w tej mniejszej wyraźnie czuć opór smaru w łozysku. Nie wiem co robić, zakładać ja czy odesłać??????
revia - 08-05-2009, 23:41
Koleżanki i Koledzy zakupiłem 10 000 km temu kompletny rozrząd http://allegro.plitem6301...4v_orygina.html rolki "oczywiście" koyo hula do tej pory żadnych problemów. Myślę że temat do przeniesienia za co kocham Miśka Pozdrawiam i udanego montażu tylko u mechanika który kocha to co robi
brodzky - 12-05-2009, 15:12
No... to po wymianie rozrzadu. Mechanik sam powiedzial ze rolka, ktora wyjal jest lepsza niz ta nowka bo ani grama luzu nie ma i ani ani dzwieku nie wydaje. Nie wiedziec czemu po wymianie mi cos bulgocze na wolnych obrotach. Mechanik stwierdzil ze to mimo wszystko nie ta rolka a napinacz paska klimy bo jest do wymiany (przy okazji skad go wziac? rozbitek?)
Stara rolke zachowalem sproboje sobie te rolke z SKF zorganizowac co nie odebralem. Dla niedowiarkow nakrece film. Mam nadzieje...
Bartek - 12-05-2009, 15:46
brodzky napisał/a: | przy okazji skad go wziac? |
Japaneze Koyo ok. 140 zł
rambo84 - 28-04-2010, 11:45
brodzky napisał/a: | No... to po wymianie rozrzadu. Mechanik sam powiedzial ze rolka, ktora wyjal jest lepsza niz ta nowka bo ani grama luzu nie ma i ani ani dzwieku nie wydaje. Nie wiedziec czemu po wymianie mi cos bulgocze na wolnych obrotach. Mechanik stwierdzil ze to mimo wszystko nie ta rolka a napinacz paska klimy bo jest do wymiany (przy okazji skad go wziac? rozbitek?)
Stara rolke zachowalem sproboje sobie te rolke z SKF zorganizowac co nie odebralem. Dla niedowiarkow nakrece film. Mam nadzieje... |
Widzę że mamy identyczne przeprawy z rozrządem a teraz z klimą. Znalazleś napinacz paska klimy?
brodzky - 28-04-2010, 15:57
Ta rolka od Japaneze do dostania 190zl zdaje sie. jeszcze nie wymienilrem bo mialem do wymiany pompe wody i pasek rozrzadu przez lenistwomechanika od rozrzadu...
rambo84 - 28-04-2010, 22:02
brodzky napisał/a: | Ta rolka od Japaneze do dostania 190zl zdaje sie. jeszcze nie wymienilrem bo mialem do wymiany pompe wody i pasek rozrzadu przez lenistwomechanika od rozrzadu... |
Ja u siebie dzis pytalem to niby oryginalna rolka do klimy ma kosztować mnie 150-160 zl. W tych granicach.Jej wymiane jednak sobie narazie odpuszcze, musze otrzasnac sie finansowo po wymianach rolek od rozrządu.
|
|
|