To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Check engine

pipi_ja - 17-10-2010, 13:11

Byliście z tym problemem u gazownika? Taki sam efekt bedzie przy złej mieszance gazu. Jak będzie zbyt ubogo lub tez za bogato zapali się lampka. Po przełączeniu na benzynę problem znika. Wg mnie gdyby to była lambda problem występowałby tez na Pb.
KaWu - 18-10-2010, 11:18

pipi_ja napisał/a:
Byliście z tym problemem u gazownika? Taki sam efekt bedzie przy złej mieszance gazu. Jak będzie zbyt ubogo lub tez za bogato zapali się lampka. Po przełączeniu na benzynę problem znika.

pipi_ja, możesz mieć racje, jezeli dzieje się to tylko podczas jazdy na gazie.
W sobotę przyjechal do mnie forumowicz z okolic Złotoryi Galem EA2A i mial to samo. Zapalało mu Checka podczas jazdy juz przy około 90-100 km/h. Niestety nie sprawdziłem szybciej jakie błędy wyrzucało. Ale jak ustawiłem mu "mapy" po resecie kompa i wczoraj zadzwonil, że zrobił już trasę ~300km i lampka się nie zapala i nie ma błędow.
U niego to najwidoczniej była to zbyt ubogo ustawiona dawka LPG i komputer silnika wywalal bład.

pipi_ja - 18-10-2010, 16:10

Nawet producent instalacji podaje, że przy zbyt dużej odchyłce w mapie gazowej komputer wywali błąd.
misiu-bisi - 18-10-2010, 17:13

no dobra a co z tym błędem 44 wymieniać cewkę? problem sie nie powtarza jak jezdzę do 120-do 150 nie mam sie gdzie na razie rozpedzić zeby sprawdzić czy sie znowu powtórzy