To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Walka z kretem

Grześku - 15-05-2009, 14:53

Cytat:
on go kilim ??

ona :wink:
czarna kocica

Chooper - 15-05-2009, 21:36

Grześku napisał/a:
tylko z bliżej mi nieznanego powodu zamiast je zjadać przynosi 'do domu'.

próbowałeś go do zupy ?? :D :D :D

krzychu - 16-05-2009, 00:32

Koty, psy przynoszą żeby pokazać że na coś się je ma i daje jeść. A że dajecie jakieś smaczne karmy czy pieczone mięso to taki surowy kret myślicie dobry jest? :finga:
Hubeeert - 16-05-2009, 11:26

Na krety mam sprawdzony sposób. 3 jamniki szorstkowłose. Załatwią każdego kreta - niestety załatwią również każdy trawnik :D
Jogurt - 19-05-2009, 21:19
Temat postu: Re: Walka z kretem
gulgulq napisał/a:

u mnie w rodzinie to ojciec jest nadwornym łapaczem, 4 rano, browarek, motyczka....

:violent1: :violent1:

i nie ma kreta...
u mnie się sprawdził ten sposób
Grześku - 19-05-2009, 23:03

krzychu napisał/a:
A że dajecie jakieś smaczne karmy czy pieczone mięso to taki surowy kret myślicie dobry jest? :finga:

chyba nie, skoro 4 dni po pierwszym, zjawił się drugi.
Nie będzie już Krecika na dobranoc :twisted:

Krzyzak - 20-05-2009, 08:03

sztywny???

a pojawiaja sie kolejne, bo tereny lowieckie nie moga sie marnowac... im lepsza gleba z wieksza iloscia robactwa w niej, tym szybciej sie zjawi

Grześku - 20-05-2009, 12:30

Nie strasz Darku, już oczami wyobraźni widzę te kopce :|

Kot na dwór! Do roboty!
:mrgreen:

Student - 20-05-2009, 14:25

A ja was do ANIMALSÓW i kilim was,
Panowie krety są pod ochroną nie wolno ich zabijać a wy specjalnie zwierzęta na nie puszczacie drapieżne koty i krwiożercze psy
A fe :badgrin: :badgrin: :badgrin:

krzychu - 20-05-2009, 14:37

Student napisał/a:
nie wolno ich zabijać

No nie wolno.

Student napisał/a:
a wy specjalnie zwierzęta na nie puszczacie drapieżne koty i krwiożercze psy

To jest naturalna selekcja... Jak będzie sprytny to się nie da.

Hubeeert - 20-05-2009, 14:41

Student napisał/a:
a wy specjalnie zwierzęta na nie puszczacie (...) krwiożercze psy

Nie no sorry ja Cię bardzo koleżko :D , ale to nie moja wina, że koło domu moich Rodziców jest trawnik a w tym trawniku zaczęły zyć krety. Mogły sobie lepszą miejscówke wybrać a nie tam gdzie po trawniku codziennie biegały jamniki - psy stworzone do kopania w ziemi i wyciągania różnych szkodników z nor.
A i jeszcze coś - kto powiedział, że nie można miec trzech jamników i że na własnej posesji trzeba pilnowac co robią?
W sumie ja tak mówię :lol: - 15 minut kopania dołu przez 3 jamniki = martwy kret + lej jak po bombie :D

Fragu - 20-05-2009, 15:09

Hubeeert napisał/a:
15 minut kopania dołu przez 3 jamniki = martwy kret + lej jak po bombie

hahah 4 dni nieobecności, a mój jamnior takie wykopy porobił w posianych ogórkach, że trzeba nawieźć ziemii, wyrównać i jeszcze raz zasiać...ale kret się pojawiał, a już się nie pojawia :D .

Anonymous - 24-05-2009, 14:17

dobry sposób na krecika to podobno zalewajka zrobiona z wody ,liści i gałęzi czarnego bzu , musi trochę postać w wiadrze , żeby nabrała aromatu :lol: , a następnie lejemy taki kompocik do środka kopca i mają być efekty - czyli brak krecika , próbowałem również z petardami :mrgreen: , takie 5 strzałowe /można kupić w sklepie myśliwskim / kreta nie trafilem , ale 2 - 3 tygodnie było spokoju z ryciem