To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Chce kupic Galanta

Owczar - 19-05-2009, 11:35

Stanwoczo przesadzona. Choć ostatnio zauważyłem tendencję do wzrostu cen wszystkich aut. Na Galancie to widać szczególnie, ponieważ ciężko o dobry egzemplarz, nie ma takiej podaży jak w przypadku innych marek. Cezar, wybrałeś zły okres na kupno gala :/
Cezar - 21-05-2009, 01:40

Jak napisalem do wslasciciela tego czarnego SE ze cena troche z kosmosu, to zaproponowal mi kupno Fiata Punto 1.1 :lol: :wink: Jak przez miesiac go nie sprzeda to sam obnizy cene do adekwatnej :twisted:

Mam pytanie: czy w sobote w Niemczech czynne sa urzedy ktore wyrejestrowuja auta i wydaja tablice z zoltym paskiem?
Bo mam takiego jednego SE na oku, a jechac po niego moglbym tylko w sobote :P

[ Dodano: 21-05-2009, 16:29 ]
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=640930339
Ten galant wyglada na poliftowego?

Nathan - 23-05-2009, 23:55

Cezar napisał/a:

Moim zdaniem nie bardzo - "stare" zegary (nie HC) i maska bez charakterystycznych przetłoczeń. Poliftowy jest natomiast przedni zderzak.

BUBU - 24-05-2009, 00:52

Zegary HC miała wersja SE , ciekawe że gość o felgach z SE "17" mówi że są "16"
Coś lekko miesza. Reszta faktycznie poliftowa.

Pozdrav

Cezar - 24-05-2009, 01:50

Z VINu wynika ze to faktycznie 99 wiec poliftowy. Jedynie walony w przod i zapewne w tyl wiec odpada :wink:
Srebrne i niebieskie w skorze V6 sprzedane, a szkoda bo po niebieskiego mialem wczoraj jechac :|

Kolejny typ do kupna :arrow: http://www.allegro.pl/sho...3271268#gallery

spown - 24-05-2009, 12:25

Jak szukałem auta dla siebie w zeszłym roku, to też ten użytkownik miał jakieś 2 galanty i ciekawi mnie, czy zawsze ma takiego pecha, że ściąga je bez alu ;)
Danyael - 25-05-2009, 18:38

Jako, że jest to mój pierwszy post na forum (które śledzę już od dłuższego czasu), chciałbym się serdecznie przywitać ze wszystkimi szanownymi userami :wink:

Do rzeczy:

Całkowicie bezkompromisowo i bezapelacyjnie chcę zakupić Galanta w roczniku 1999-2000, silnik 2.0 lub 2.5 V6 (chociaż skłaniam się ku 2.0, gdyż opłaty za OC mogą mnie trochę wypstrykać z gotówki - zniżek brak :doubt: ). Rozglądam się na wszelkich możliwych polskich i niemieckich portalach już od dobrych kilku miesięcy, ale nie trafił mi się jeszcze taki egzemplarz, który nie miałby rażących uchybień :cry: , lub po wstępnym sprawdzeniu czy oględzinach nie wyszłoby jakieś szydło z worka.

Cezar napisał/a:

Apropos tego galanta - rozmawiałem już z właścicielem, z rozmowy zdawał się mówić całkiem do rzeczy i konkretnie - sam z siebie powiedział, że samochód miał lekką stłuczkę z przodu, na wszystkie pytania odpowiadał dość rzeczowo. Zastanawiam się czy nie pojechać na oględziny, ale zanim się wybiorę, prosiłbym o rzut okiem doświadczonych użytkowników na przesłane przez właściciela zdjęcia - czy warto w ogóle jechać go oglądać (bo ostatnio zrobiłem trochę drogi całkiem na marne - i kasa w błoto, dlatego postanowiłem w końcu napisać)

http://picasaweb.google.p...0AE&feat=email#

w/g VIN wszystko się zgadza, rocznik model itd...

lift czy nie lift?

Zderzak, białe migacze, felgi, znaczek i napisy z tyłu wskazują na lift - maska, zegary nie. A tarcze? to są te duże poliftowe czy nie?

Proszę o wypowiedzi Mitsumaniacy, bo ja w tym temacie dopiero "raczkuję" ;-)

Pozdrawiam, D.

Owczar - 25-05-2009, 19:13

Podeślij VIN na PW bo ze zdjęć nie powiem Ci czy ma poliftowe hamulce. Wygląda na poliftowego, tyle, że nie ma HC i tej maski.. :roll:

Wygląda solidnie, zdjęcia pokazują nefralgiczne miejsca. Mała zaprawka na tylnym zderzaku pokazana zresztą. Zastanawiam się czy nie dostał zestawu poliftowego przy okazji kolizji z przodu.
Kierownica i pedały wyglądają ok... jak na ten przebieg.

spown - 26-05-2009, 09:36

Wydaje mi się, że kielichy sobie robił, ale to w sumie dobrze, rdza nie postępuje. Nie ma uchwytu od akumulatora, zatrzasków od dolotu powietrza (to pewnie po dzwonie, o którym mówił; ja się ich "pozbyłem" przy okazji wymiany filtra powietrza :/), ale też sucho jest w zbiorniczku wyrównawczym od układu chłodzenia ;)
pablozpuebla - 26-05-2009, 10:35

Danyael napisał/a:
(chociaż skłaniam się ku 2.0, gdyż opłaty za OC mogą mnie trochę wypstrykać z gotówki - zniżek brak
ja tylko dodam od siebie ze za 2.5 zaplacilem 655zl w pakiecie PTU, tez nie miałem zniżek, jedynie to wiek powyzej 25 i prawko dłużej niz dwa lata, wiec proponuje ci sie wybrac do agencji, ktora ubezpiecza w ptu(bo nie wszyskie to oferują) i dowiedziec sie ile cie to wyniesie
Cezar - 28-05-2009, 17:27

A ten Galus wart jest uwagi?
:arrow: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8817220
Z tego co widze to wymienic trzeba zderzak i lampe, zrobic klape i blotnik.
Jak nic wiecej powaznego by przy nim nie bylo to chyba w 10tys powinieniem sie zmiescic?

Owczar - 28-05-2009, 17:32

Jeśli stan jest ok to pewnie, że wart.
W najgorszym wypadku naprawa 1,5k na cacy.. ale myślę, że taniej da radę naprawić.

Anonymous - 28-05-2009, 17:46

Nigdy nie patrzę na cenę, ale w tym konkretnym przypadku zerknąłem. 7900. Hmmm....Nawet gdybyś dobrze targował, to być może wyrwiesz go za 6500.

Do wymiany:
Tylna klapa,
Tylny zderzak,
Tylna lampa.

Do wyklepania:
Tylny błotnik,
Wszystko co jest poz zderzakiem (na 100% dostało)

Do polakierowania (aby to dobrze zrobić):
Tylny zderzak,
Tlna klapa,
Prawy tylny błotnik,
zakurzenie się na lewy tylny błotnik (ukryje różnicę odcieni),
zakurzenie się na prawe tylne drzwi (j.w.)

Koszt zabiegu: ok 1000-1500zł zostawisz u blacharza-lakiernika + koszt części

Co do reszty:
W środku kiera poliftowa, deska "chyba" też (miejsce z poduchą pasażera mnie dziwi - wygląda inaczej) Z zewnątrz zdecydowanie przedlift.

Pod machą:
Wyciek (dość mocny) spod przykrywy zaworów, brak zapinki na dolocie powietrza do filtra, brak śrubki od reflektora po stronie kierowcy (zginęło podczas napraw?)
Poza tym prawa szczelina maski (od strony pasażera) jest większa niż (ta od strony kierowcy) lewa.

Podsumowanie:
Auto było na 100% uderzone w przód (właściciel nie koniecznie musi o tym wiedzieć choć jako pierwszy właściciel pewnie wie). Zastanawia mnie tylko jak mocno był pokrzywdzony i jak się przez to prowadzi. Dodatkowo do samego tyłu dorzucisz jakieś 2000-3000 a i pewnie w między czasie coś się znajdzie. Decyzja należy do Ciebie, ale ja bym go sobie odpuścił.

Musisz przeliczyć. Bo jak była by opcja np, dołożenia 2000 i kupienia dobrego, to ja bym te 2 koła pożyczył od kogokolwiek (nawet bank).

Tyle ode mnie. To są moje wątpliwości na temat tego auta.

Pozdrawiam.

Cezar - 28-05-2009, 18:05

Ale on chyba nie ma poduchy dla pasazera?
a moze i ma :wink:
Boczne poduchy widac w fotelu

werdew - 28-05-2009, 22:38

Forest_Taft napisał/a:
(miejsce z poduchą pasażera mnie dziwi - wygląda inaczej)

Wygląda dziwnie, bo jak dla mnie to tam jest goła deska - bez poduchy :!: :?: