To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Głebokość schowka pod radiem

observer - 29-05-2009, 06:12

Kris1980_147 napisał/a:

Teraz to raczej nie będę miał czasu, ale w przyszłym tygodniu postaram się zamieścić fotki jak to u mnie wygląda.

Czekamy.
Kris1980_147 napisał/a:
Zdemontowałem całą popielniczkę i w miejsce po niej zamontowałem radio.

I bardzo dobrze!

marcel1010 - 29-05-2009, 11:40

Nie, nie ma problemu z nogami, jest to dosyć wysoko nad pedałami, a kable mam schowane w kokpicie środkowym, przepraszam za jakość i wielkość, ale zdjęcia robiłem telefonem. :idea:
saphire - 29-05-2009, 15:44

Przy bodaj lekkiej stłuczce to radyjko rozłupie ci rzepkę w kolanie i będziesz inwalidą do końca życia :evil: :!: :!: :!:
jolly69 - 30-05-2009, 22:46

ja zamontowałem radio w miejscu schowka, niestety President Johnson I okazał się za głęboki i wystaje ok 2 cm, ale to nie przeszkadza. przykręciłem go do dwóch istniejących miejsc na śruby we wnęce pod radiem, było mega niewygodnie ale trzyma się niesamowicie. Generalnie z tym przegrzewaniem to nie można przesadzać, z CB nie gadasz non stop, więcej słuchasz, a wtedy radio zupełnie się nie grzeje, jedynie przy nadawaniu, u mnie wszystko chodzi super, nie zakłóca jedno drugiego. Miałem przez 2 lata w Colcie też taki montaż ( tylko radio TTI -880 - z dedykowaną kieszenią super pasuje do schowka) i nie było problemów z przegrzewaniem, a miejsce chyba najwygodniejsze. Jedyny problem na początku z montażem - później same plusy widzę.
Kris1980_147 - 05-06-2009, 21:33

Trochę mi zeszło z tymi fotkami.
Tak to wygląda u mnie:

Samo zasilanie ulegnie jeszcze modernizacji, bowiem jak podłączę ładowarkę do nawigacji w jednej linii z radiem CB to mam zakłócenia i muszę bardziej skręcić squercza. Wymyśliłem że może jak podepnę radio, lub ładowarkę z innego źródła zasilania to nie będzie takiego negatywnego efektu.
Planuję radio podłączyć pod gniazdo zapalniczki, a inne urządzenia (przykładowo ładowarkę do nawigacji) podłączę do oświetlenia schowka.
Co myślicie o takim rozwiązaniu ???

observer - 06-06-2009, 08:48

Kris1980_147 napisał/a:
Trochę mi zeszło z tymi fotkami.

To fakt.

Zanim przerobisz zasilanie podepnij "na krótko" ładowarkę od razu pod akumulator-okaże się czy osobne zasilanie pomoże. Znaczenie może mieć jeszcze mała odległość między cb a ładowarką w kabinie.

Kris1980_147 - 06-06-2009, 21:06

Dzisiaj próbowałem "na krótko" podpiąć ładowarkę pod oświetlenie schowka - efekt taki sam jak przy trójniku obok radia. Dalej zakłóca mimo załączonych filtrów ANL i NB.
Dziwne, bo filtry idealnie wycinają zakłucenia z silnika, wycieraczek, klimatyzacji etc. a jak podepnę ładowarkę to mi szumi. Sama ładowarka też nie daje tego negatywnego efektu, dopiero jak połączę nawigację i jest ona ładowana to wtedy zakłóca.

Spróbuję jeszcze w chwili wolnego czasu podpiąć bezpośrednio pod akumulator, ale myślę że to też nic nie da. Poprostu w trasie squercz musi być skręcony na godzinę 14, podczas gdy normalnie bez zakłóceń pracuje na godzinie 12. RF Gain rozkręcony na maxa

kecaj62 - 06-06-2010, 18:55

Witam Wszystkich zainteresowanych montażem cb w Cari.
Otż niedawno zamontowałem cb w aucie (Lafaette - Ermes).
Zamontowałem pod radiem po wymontowaniu tego zamykanego schowka. Montaż zajął mi około 2 godz, nie trzeba w całości wyjmować środkowej konsoli. Wystarcy ją odkręcić i lekko wysunąć w kier. środka samochodu. Zamykany schowek jest przykręcony do w/w konsoli i nie trzeba niczego psuć. Do radia kupiłem tzw. półkieszeń na Allegro Jak byłby ktoś zainteresowany jak to wygląda w samochodzie to mogę zamieścić parę fotek. Pozdrawiam

observer - 07-06-2010, 17:44

Fotki wrzucaj , nie pytaj. Pooglądamy. I jaki montaż anteny?
ig_or - 07-06-2010, 17:48

kecaj62, a co z głośnikiem? Podłączałeś zewnętrzny do CB?
kecaj62 - 10-06-2010, 23:11

Głośnika zewnętrznego nie podłączałem , nie ma takiej potrzeby . Wszystko słychać dobrze.
Antena President na magnes , krótka 40 cm. Zasięg jak dla mnie wystarczy.Mam problem z wrzuceniem zdjęcia , jak się z tym uporam to wrzucę - pozdrawiam

ig_or - 11-06-2010, 09:13

Dzisiaj też będę montował w miejscu "schowka na okulary" pod radiem...jak będzie gotowe też zapodam zdjęcia
kecaj62 - 11-06-2010, 18:28

Moż się udało dodać zdjęcie (wolę obsługiwać samochód niż komputer :D )

[ Dodano: 11-06-2010, 18:29 ]
http://www.fotosik.pl/pok...02bae9c466.html

ig_or - 12-06-2010, 16:03

U mnie wyszło podobnie :D