To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Zegary indiglo

piwkotom - 01-08-2006, 14:22

Grześku napisał/a:
piwkotom napisał/a:
ja nadal nie rozumiem jak zamierzacie zmienic tarcze nie zdejmujac wskazowek?

wsuwając je pod wskazówką tak żeby naszły na swoje miejsce?
Tarcze są osobno dla każdego zegara i mają otwór na środku więc można je nawlec. Spoko 8)

nadal jestem pelen watpliwosci: otoz na wskazowce na srodku tarczy jest takie dodatkowe koleczko z plastiku, nazwijmy je "dyngsem". Ten "dyngs" musi byc wiekszy od otworu w tarczy pod "dyngsem" bo inaczej by to idiotycznie wygladalo. Jezeli jest mniejszy to nie bardzo widze mozliwosc przelozenia tego, chyba ze material tarczy jest elastyczny i po odksztalceniu wroci do poprzeniej formy nie ulegajac przy tym uszkodzeniu. Oczywiscie nie wyrokuje ale obawaim sie ze sciagniecie wskazowek bedzie niezbedne, dlatego wolalbym miec w tym temacie pewnosc.

Swoja droga pytanie: czy ktos posiada wymiary tarcz zegarow wraz z rozmieszczeniem otworow montazowych itd. oczywiscie w pelnej formie, czyli z tym co pod maskownica ;) )? jesli tak to byloby milo gdyby je udostepnil ;)

Anonymous - 08-08-2006, 14:38

jakby co to jam jest chetny! :mrgreen:
Anonymous - 08-08-2006, 20:38

ja tez bym sie pisal na takie zegary tylko ze do colta cao
Anonymous - 09-08-2006, 21:49

wiec tak.. pisalem maila do tej firmy.. odpowiedz przyszla taka.. ze na dana chwile nie ma zegarow do galow.. koszt zrobienia pojedynczej tarczy to 450PLN ALE.. wlasnie.. jesli zbiorze sie 5 osob to tarcze beda w normalnej cenie.. takze mysli ze jakby bylo wiecej chetnych to spore upusty by byly:))

no tak i jeszcze zostaje pytanie.. czy mozna je w prosty i przyjemny sposob zamontowac:)

Anonymous - 10-08-2006, 00:38

Tak, zgadza sie poniewaz 450PLN to koszt wykonania tarczy na zamowienie, moze byc ona jedyna na swiecie np. z kazda liczba w intensywniejszej lub czerwienszej barwie, co kto chce, jesli jednak uzbiera sie min 5 chetnych na taka sama tarcze (nawet jesli tak zdecydujemy ze ma wygladac j/w) cena spada do "normalnej" 8) Niestety nie mam obecnie czasu zajac sie ta sprawa (pojutrze sie zenie :D ), wiec bedzie musiala poczekac, chyba ze ktos zechce sie podjac poprowadzenia jej w odpowiednim kierunku.
Co do szczegolow sposobu montazu, rowniez nalezy to obgadac z ta firma, ale wiem ze sa byly mozliwosci zrobienia tego metodo "malo inwazyjna" jak juz pisalem wczesniej.

Leppe - 10-08-2006, 10:12

Jeśli bez zdejmowania wskazówek to jestem chętny Lancer 94 rok
Anonymous - 10-08-2006, 10:39

Simones: no to co.. zostalo zyczyc CI wszystkiego naj :mrgreen:
Anonymous - 10-08-2006, 18:31

witam
jesli bylby ktos chetny na skan zegarow do Eclipse 1G prosze o info na PM
a moze znajdzie kilka osob chetnych na gotowe zegary??
ps. demonataz i montaz nowych tarcz przynajmniej w Eclipse to jest naprawde bardzo prosta sprawa zajelo mi to max 2 godz
pozdrawiam

piwkotom - 10-08-2006, 20:41

Simones, skoro tak.... to wszystkiego NAJ, NAJ, NAJ :D na nowej drodze zycia!!!!!!!
Skoro juz podjales taka decyzje :mrgreen:

Grześku - 11-08-2006, 07:39

Simones napisał/a:
pojutrze sie zenie :D

szkoda że nie mówiłeś wcześniej, może dało by się coś z tym zrobić... :mrgreen:

ok, IMHO jeżeli są mocno zainteresowane osoby to trzeba zebrać się w kupę i zrobić w tej firmie konkretne zamówienie, bo jeżeli chcemy:
1. logo mitsumaniaków i
2. nowe tarcze (bo jeszcze nie istnieją)
to żeby nie płacić 2 razy trzeba się zgrać i wziąć - nazwijmy to komplet.
A ponadto przetrzemy szlak innym, którzy zdecydują się na indiglo z MM 8)

Anonymous - 11-08-2006, 13:28

to w końcu trzeba wskazówki zdejmować czy się przecisną?
roch_27 - 18-08-2006, 14:31

na ebay'u też mozna zamówić zegary indiglo galant lub tu
pozdro

Anonymous - 18-08-2006, 22:01

roch_27 napisał/a:
na ebay'u też mozna zamówić zegary indiglo galant lub tu
pozdro

Szczerze? STRASZNE :?

Maciek - 19-08-2006, 17:47

Te pierwsze to do naszych Gali sie znaczy 88-92 Tam były 2 typy tylko do 220 i chyba 240 i czerwone pole sie przy innym zakresie obrotów zaczynało. Lipa tylko ze km/h jest na małej skali bo ten na focie do mnie by pasował idealnie no i cenka :)
Wook@sH - 20-08-2006, 21:47

Maciek napisał/a:
Te pierwsze to do naszych Gali sie znaczy 88-92 Tam były 2 typy tylko do 220 i chyba 240 i czerwone pole sie przy innym zakresie obrotów zaczynało

W modelach z predkością wyskalowaną do 240km/h obrotek jest do 9 tyś/obr a czerwne pole sie zaczyna od 7 tyś.