Carisma - Techniczne - przepływomierz a obroty na biegu jałowym-zimny silnik
Fabjan - 03-06-2009, 13:22
Podepnę się pod temat, bo mnie ostatnio moja Cari dobija psychicznie
Otóż co jakiś czas podczas przekręcania kluczyka w stacyjce i czekania aż zgasną mi wszystkie kontrolki, nie gaśnie mi kontrolka CE. Muszę wtedy zawsze wziąć kluczyk "10" i odpiąć na kilka sekund klemę. Po takim restarcie kontrolka ZAWSZE gaśnie, ale problem pojawia się znów, kiedy przejadę jakiś dystans, i zostawię autko na jakiś czas na parkingu. Wtedy cały temat powraca na nowo. I znów odpinanie klemy, i jazda. Co dziwne, problem nigdy nie pojawia się bezpośrednio po wyłączeniu silnika. Tj. kiedy go zgaszę i momentalnie znów przekręcę kluczyk, wtedy wszystko jest OK. Ale wystarczy, że postoi 10 minut i zdarza się, że CE nie gaśnie. Jest to o tyle upierdliwe, że jak świeci mi się CE, to auto automatycznie wchodzi w tryb awaryjny i nie da się nim jechać szybciej niż 50 km/h.
Pytanie moje... Co to może być? Przecież gdyby to była konkretna awaria, CE zaświeciłoby się podczas jazdy. A nie tylko podczas przekręcenia kluczyka w stacyjce. I działoby się tak za każdym razem, a nie raz na jakiś czas.
Czy to komp dogorywa czy co? Jak mi się to pojawiło pierwszy raz, pojechałem do gościa sprawdzić co to za błąd, to powiedział, że błąd przepływomierza. Ale czy aby na pewno, skoro jak już wspomniałem, auto jeszcze nie ma włączonego silnika, a CE po prostu nie gaśnie?!
saphire - 03-06-2009, 16:09
Są przypadki że CE może nie zgasnąć przy odpalaniu jeśli błąd występuje już na początku przed uruchomieniem auta np. immobiliser czy przepustnica lub przepływomierz - czas odczytać jaka tam się usterka rejestruje.
|
|
|