To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - RALLIART-y łączcie się!!!

Anonymous - 19-08-2009, 13:26

Logo to podstawa.............bez tego nie ma żadnej różnicy........ :D
mitsu00 - 19-08-2009, 13:29

tak samo jakumyte auto jest szybsze bo stawia mniejszy opór powietrza :lol:
NeronMJ - 22-08-2009, 09:00

W salonie najpierw mówili, że założą dopiero po 2000km, jak przyjechałem po odbiór okazało się, że jednak założyli od "0", nie za bardzo rozumiem. Rozmawiałem z różnymi "fachmanami" wszyscy twierdzili, że dopiero zakładać po 2000!!!??? Czy ktoś może się wypowiedzieć? Ja zapłaciłem w salonie za Chip 2000zł. resztę ukryli pewnie w cenie samochodu :lol:
Anonymous - 22-08-2009, 12:00

NeronMJ napisał/a:
W salonie najpierw mówili, że założą dopiero po 2000km, jak przyjechałem po odbiór okazało się, że jednak założyli od "0", nie za bardzo rozumiem. Rozmawiałem z różnymi "fachmanami" wszyscy twierdzili, że dopiero zakładać po 2000!!!??? Czy ktoś może się wypowiedzieć? Ja zapłaciłem w salonie za Chip 2000zł. resztę ukryli pewnie w cenie samochodu :lol:

Dostałeś w promocji to chyba wszystko ok....... :lol:

Wydaj za jakiś czas pare groszy na hamownię i sprawdź ile ci dali tej mocy i momentu........

Mont - 23-08-2009, 10:46

AlCapone napisał/a:
Wydaj za jakiś czas pare groszy na hamownię i sprawdź ile ci dali tej mocy i momentu........

oszczędź sobie rozczarowań ;)

Anonymous - 23-08-2009, 12:22

Mont napisał/a:
AlCapone napisał/a:

oszczędź sobie rozczarowań ;)

Hehe......w sumie tyz prowda...... :D

dbk2 - 21-12-2009, 19:13

Witam. Dawno nikt nie pisał o ralliart w outkach. Mam pytanie. Jaka predkosc macie koledzy (kolezanki) przy obrotach 2500 i 3000/min na 6 biegu? Mam na mysli ustabilizowane predkosci. :?:
13zbyszek13 - 30-12-2009, 10:15

Dzien dobry
Swoim miskiem z boxem smigam 1,5 miesiaca /5000km/ jest super.Przy napedzie 2WD jest to delikatnie za duzo mocy , przy ostrym przyspieszeniu jest wrażenie uslizgiwania sie kół,buksowania.Przy napędzie 4WD zjawisko to znika całkowicie , czuje sie jak równo misiek ciągnie do przodu.Co do spalania to uważam że niema różnicy cały przebieg jaki zrobiłem to miasto .Pół na pól 2WD/4WD srednia to 8,5 L/100.

karol_alasz - 30-12-2009, 11:37

13zbyszek13 napisał/a:
Przy napedzie 2WD jest to delikatnie za duzo mocy , przy ostrym przyspieszeniu jest wrażenie uslizgiwania sie kół,buksowania.Przy napędzie 4WD zjawisko to znika całkowicie , czuje sie jak równo misiek ciągnie do przodu

Masz od nowości czy założyłeś po jakimś przebiegu? Bo ja Twoje odczucia mam identyczne ale bez zamontowanego RalliArta... :|

13zbyszek13 - 30-12-2009, 11:49

mam od nowosci,odebrałem z boxem
andy01 - 31-12-2009, 00:08

WITAM
Ja też mam zamontowane to cudo .Jak do tej pory jestem zadowolony silnik jest bardzo elastyczny , srednie spalanie 8,5 litra, cały czas jużywam tylko 4wd .
A tak na marginesie to gdzie można sprawdzić ile koni ma mój Outek , okolice południowe mazowsze :o

karol_alasz - 31-12-2009, 12:15

andy01 napisał/a:
silnik jest bardzo elastyczny

Tyle,że to cudo nie ma wpływu na parametry silnika w całym zakresie-włącza się toto przy konkretnym poziomie prędkości obrotowej silnika pewnie względem prędkości kół -w zasadzie przy przyśpieszaniu gwałtownym ...

[ Dodano: 07-01-2010, 16:28 ]
W temacie Ralliart to dziś otrzymałem tę słynną przesyłkę reklamową."przygotowaną specjalnie dla mnie"blablabla...itd itp.Ale do rzeczy,wracając do tematu i wogóle to oprócz plasticzków do przyklejania na samochód w pakietach objawił się też pakiet rallitronic czyli rzeczony RalliArt w niespotykanej dotąd cenie!! 43% jego ceny!!!! No bomba!!! Tylko co to??!! Cena zestawu w promocji: 3999zł :shock: No za tyle to mogłem go kupić bez promocji...Czyżby w tzw międzyczasie aż tak bardzo skoczyła jego cena?

Anonymous - 27-02-2010, 13:25

Witam
Mam gorący zamiar dołączyć do grona szczęśliwców = posiadaczy boxa.
W związku z tym, że kupuję z drugiej ręki mam prośbę o parę fotek i wskazówek gdzie i jak jest oryginalnie zamontowany.

02-03-2010
Już zamontowany, chyba trochę lepiej ale nie jestem pewien czy to czasem nie autosugestia. :mrgreen:
Jeśli ktoś będzie chciał sam montować to mogę pomóc. :idea:

Mont - 10-04-2010, 18:19

Dziaders napisał/a:
ale nie jestem pewien czy to czasem nie autosugestia.

prostuję to co dotychczas pisałem o fabrycznym chipie.
jego awaria pozwoliła mi trochę pojeździć na ustawianiach "jak fabryka dała", reklamacja trwała kilka dni ale to wystarczyło.
W piątek bym się zabił przeceniając możliwości TDI podczas wyprzedzania.
Zrobiłem 200km, a popołudniu kolejne 100km juz z funkcjonującym chipem .
Różnica jest odczuwalna i tylko nieprzewidywalność urządzenia się nie zmieniła :P
ale warto moim zdaniem.

PS. w ASO minąłem się z posiadaczami rocznego 2,2, narzekali na jakiś wyciek.

Anonymous - 10-04-2010, 19:33

Mont napisał/a:

Różnica jest odczuwalna....

Także wczoraj pojeździłem bezpośrednio na tym samym samochodzie w czasie dosłownie kilkunastu minut porównując z box i bez. Różnice są olbrzymie.