Carisma - Techniczne - Tuleje wachacza wzdluznego tylnego
Student - 04-06-2009, 07:44
Starczy.
Jak jest dobry mechanik to spokojnie dacie radę wszystko sami zrobić, tylko po wymianie tulei trzeba jechać na zbieżność oraz zobaczyć kąty bo Carisma ma regulowane z tyłu.
Piwor - 05-06-2009, 07:54
Wiem, dlatego boje się o śruby mimośrodowe. No nic, w przyszłym tygodniu rusza operacja.
mlun - 24-06-2009, 19:43
Piwor kupiłeś tuleje z tamtego ogłoszenia?
adaśko - 24-06-2009, 19:54
piwor o ile dobrze pameitam to w carismie w wersji sedan niema stabilizatora a przynajmniej ja u siebie nieznalazlem a w obecnej cari mam juz ale mam wersje HB
siwek - 24-06-2009, 20:17
Student, a gdzie wymieniałeś te gumy stabilizatora? bo zostały mi do wymiany przednie i nie za bardzo chce mi ktoś to wymienić bo dużo roboty a mała kasa...
a wali u mnie już strasznie i szykuje się wyjazd nad morze z takimi...
Piwor - 24-06-2009, 21:59
Jeszcze nie wymieniłem. Niestety zawieszenie za bardzo mnie zżarło. Może w lipcu. siwek, też muszę to zrobić.Pogadaj z Maretzkim.
siwek - 24-06-2009, 22:04
Piwor napisał/a: | siwek, też muszę to zrobić.Pogadaj z Maretzkim. | oglądaliśmy je w weekend i nie za bardzo jest jak to zrobić bo w grę wchodzi jedynie opuszczanie belki (chyba tak się nazywa) inaczej się do tych gum nie da dostać...
Chooper - 24-06-2009, 22:08
siwek napisał/a: | i nie za bardzo jest jak to zrobić bo w grę wchodzi jedynie opuszczanie belki |
niestety taki urok wymiany. Podnośnik centralny konieczny.
siwek - 25-06-2009, 09:17
Chooper napisał/a: | niestety taki urok wymiany. Podnośnik centralny konieczny. |
niestety, co z tego że kanał mam jak ją trzeba podnieść....
a może ktoś jest chętny do pomocy? wczoraj podjechałem do kolesia a on że trzeba ciąc stabilizator, wymieniać również końcówki, przy okazji pewnie jakieś śruby popękają albo się nie dadzą odkręcić i jak tak zaczął wymyślać to wsiadłem i odjechałem i więcej się nie pojawie u niego...
taka pierdoła za 20zł a tyle roboty...
mlun - 30-06-2009, 09:14
A wiecie co ja się właśnie dowiadywałem w ASO i mi powiedzieli że 99zł kosztują. Powiedziałem im że potrzebuje tulei do tylnego wachacza wleczonego. To dobrze im chyba powiedziałem? Nie chce tych cukierków tylko te dwie duże.
No dobra to kupie te dwie oryginalne a do wachaczy poprzecznych bym takie wziął np. http://moto.allegro.pl/it...cza_drazka.html
NOOK to chyba nie jest jakieś najgorsze dziadostwo?
kubas - 30-06-2009, 14:41
Też byłem ostatnio w ASO pytać o tuleje wahacza wzdłużnego. Powiedziano mi ze w Cari były dwa rodzaje. Jedne takie, które nie wiem z jakich powodów sa po ponad 200zł, drugie takie co kosztują ok. 90zł. Po podaniu numeru nadwozia gość stwierdził, że do mojego modelu podchodzą te tańsze, więc zamówiłem.
Chooper - 30-06-2009, 14:58
między przed i po lifcie były nieco inne wahacze które rózniły się m in tulejami, i z tego co pamiętam, to te nowe pasowały do tych starych, ale stare tuleje do nawych wahaczy już nie.
Matejko - 30-06-2009, 15:17
bo w starych jest tuleja w metalowej oprawie, a w nowszym jest sama guma bez tej metalowej tulei
mlun - 30-06-2009, 15:23
No ja podałem im VIN i mi powiedzieli że tyle będą kosztować.
[ Dodano: 30-06-2009, 16:50 ]
A powiedzcie mi jeszcze bo dostałem takie info że do dolnych wachaczy poprzecznych tulejki są troche inne niż do górny? A myślałem że są takie same.
W polecanym sklepie u Pana Mateusza Hanżek polecają tulejki firmy TOKI. Mówi że nie było skarg na nie a troche mu tego towaru schodzi. Osobiście nie słyszałem o tej marce.
kubas - 30-06-2009, 19:25
No ale własnie sęk w tym, że te dwa różne rodzaje podchodziły do Cari po lifcie. Tak mi przynajmniej powiedział gość w ASO. Dziś je odebrałem. Zapłaciłem 190zł za dwie i są to tuleje gumowe w stalowej oprawie
|
|
|