[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Klimatyzacja/Wydajność/Konserwacja
JaGrab3 - 12-05-2008, 22:56
No wlasnie tez mi sie wydaje ze moze za male cisnienie jest juz.. ale w zeszłym roku mialem napelniane..tylko moze za mało napełnili?
Marti - 13-05-2008, 06:23
I było wtedy dobrze? (inaczej)
Marcino - 13-05-2008, 09:17
JaGrab3 napisał/a: | No wlasnie tez mi sie wydaje ze moze za male cisnienie jest juz.. ale w zeszłym roku mialem napelniane..tylko moze za mało napełnili? | e
Nie za mało tylko ucieka czynnik. Ja wałsnie jestem po przegladzie klimy. Miałem cisnienie ale niestety czynnik zwiał. Ogólnie sytualcja tak wyglada ze nie mozna zlokalizowac wycieku. Dostałem potwierdzenie nabicia czynnikiem z barwnikiem. Mam sie odezwać jak by były jakies problemy. Niemniej jednk pan stwierdził ze praktycznie co rok trzeba bedzie dobijac, jakoś mnie to nie bardzo przekonuje.... ale... podobno moj układ chłodzenia jest juz troszke nadgryziony przez zab czasu.
JaGrab3 - 13-05-2008, 09:43
Marti napisał/a: | I było wtedy dobrze? (inaczej) |
No tak było dobrze, ale i tak od początku jakos tak wydawało mi się ze ta klima nie za bardzo chłodziła. Oczywiscie leciało zimne powietrze, ale porównywałem z klimą kumpla z octavii to u niego to sie dało puścić nawiew prawie mroźny.
Czynnik mógł mi troche nawiać, miałem w zeszłym roku spawaną chłodnicę, tak że wycieku nie wykluczam...
Tylko pytanie jest takie, jak jest mało czynnika, to kompresor bedzie sie tak właćzał i wyłaczał, czy poprostu klima słabo bedzie chłodzić.?
Marti - 13-05-2008, 20:14
Zaglądałem dzisiaj za panel sterowania klimartonikiem i mam odrazu pytanie czy ta żekomo spadająca rurka opisywana w innych tematach nie powinna znajdować się na króćcu w mieścu gdzie jest czujnik koło pokętła. Zdziwiło mnie że jest tam ten króciec czujnik też jest i jest przelot. Nie powinno czegoś tam być? Pozdrawiam
Marti - 13-05-2008, 21:05
Nie mogłem jej znaleźć, jutro pogrzebię głebiej (nie wiem skąd wychodzi) jak się coś zmieni to napiszę. Pozdrawiam
tommyc1 - 14-05-2008, 12:06
a ja swoja juz "naprawile": wystarczylo wymienic filtr kabinowy i uzupelnic chlodziwo:) dziala teraz miodzio-byla dezynfekcja i zapachy lepsze (moze nie ladne, bo grzyboboje malo ladnie pachna...)
Marti - 14-05-2008, 21:47
Już załozyłem, dziwne że jak auto jest "zapalone" to nie czuć by ta rurka zaciągała powietrze. Filtr będę wymieniał lada dzień i napełnieanie planuję w tym miesiącu. Pozdrawiam
Bury - 28-05-2008, 18:19
Ja zamówiłem sobie odgrzybiacza.
Mam zamiar zrobić przyjemne z pożytecznym,czyli z piwkem w łapie wygonoć wstretne zapachy.Jeszcze nie doszedł,więc nie wiem co tam będzie w instrukcji.
Tata kazali se filtr wymienić.Teraz pytanie czy filtr kabinowy = filtr przeciwpyłkowy??Czy to też dwa różne filtry,w co wątpie.
I najważniejsze gdzie w galancie EA2A tego szukać i jaki w przybliżeniu jest jego koszt w Polsce.Porównam z UK jak będzie duża różnica to mi kumpel kupi w PL i podrzuci.
edit:
czy to to??
czekoladka_1981 - 28-05-2008, 18:29
Bury napisał/a: | Teraz pytanie czy filtr kabinowy = filtr przeciwpyłkowy |
To to samo , a gdzie jest i jak wymienić masz tu:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=12564
[ Dodano: 28-05-2008, 19:10 ]
Bury napisał/a: | przybliżeniu jest jego koszt w Polsce |
Ja do EA5 za filtr pp płaciłam 42 zł.(4MAX)
Bury - 10-06-2008, 18:11
lalalalala
kurde sam mam to rozebrać i zamontować sobie ten filtr??
Dziury na wkręty są,ale filtra ni ma.
Co jest w teh skrzynce o nazwie cooling unit korci mnie,żeby to rozebrać
Montował już ktoś ten filtr samemu??
Marcino - 10-06-2008, 19:54
Witaj
To jest proste.
Filtr znajduje sie w skrzynce coolin unit tutaj:
Zeby sie tam dobrać muzisz odkręcić metalowa belke do której mocujesz schowek,
Przed odkręceniem tej belki musisz rozebrac deliktanie z boków tapicerkę z prawej strony i kawałek tunelu środkowego z lewej aby miec dostę do śrub mocujących belkę.
Pozniej wymieniasz już tylko filtr - wysuwasz go do przodu. nie wiem ale u mnie była chyba jakas blaszka mocujaca filtr tam gdzie u ciebie jest miejsce na wkręt.
Dasz rade na pewno, ja to zrobiłem bez manuala na wyczucie w kilka minut..:)
sampler - 10-06-2008, 20:04
Nic nie treba odkrecac zadnej belki. Wysatrczy sciagnac schowek i wyciagnac plasitkowa oslone od dolu. Odkrecic dwa wkrety od filtra i przelamac go tak zeby wyszedl nad belka. Filtr jest z gumy wiec latwo sie poddaje. Okdrecanie belki to klasyczny blad tych ktorzy nie czytaja instrukcji. Notabene jak pojechalem do speca od klim to chcial mnie skasowac 200 zl za caly serwis twierdzac ze trzeba rokzrecic pol auta zeby wymienic filtr. Ja to zrobilem w 10 minut wiec chyba powinienem zalozyc wlasny biznes
Polecam tez odgrzybic. Pianki na allegro kosztuja 20-30 zl. Tez nie jest to nic trudnego a 400 ml wystarczy na jedno konkretne czyszczenie.
Bury - 10-06-2008, 21:24
Panowie nie róbcie ze mnie tołmana
Jakbym ten filtr tam miał tobym sobie wymienił szybciej niż jedno piwo
Mniej gorzały patrzcie dokładnie na moje zdjęcie.
U mnie filtra nie ma,ale jutro będzie.Musze sobie przytarga nożyk staneya nówkę ostry jak brzytwa,żeby dziurę wyciąć.
Napryskam tam też dobrze ogrzybiacza i z Miśka bez filtra będzie Misiek z filtrem
Anonymous - 10-06-2008, 21:32
niektore glownie wersje RHD nie maja przewidzianego filtra. tak dokladnie jak u ciebie. mozesz wyciac zaslepke i zamontowac filtr.
|
|
|