To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] mułowaty silnik

tadeusz - 04-06-2009, 12:54

Premieros napisał/a:
słychać turbinę ? jeśli tak to na 99% masz "zapieczony" lub zapchany zawór turbo booster, jest u dołu pompy takie małe okrągłe coś z wystającym trzpieniem. U mnie właśnie to było problemem mułowatości :)

pozdrawiam

Czy słychać turbinę, ja za bardzo się nie znam zapytam się znajomego, bo w moim odczuciu to nic nie słyszę. Z powyższych rad odłączyłem zawór turbo booster (to chyba to co łączy wężyk z kolektorem)kostkę z pod napięcia to silnik zgasł, a jak odłączyłem sam wężyk łączący kolektor to żadnej reakcji.

Anonymous - 04-06-2009, 13:49

tadeusz napisał/a:
Premieros napisał/a:
słychać turbinę ? jeśli tak to na 99% masz "zapieczony" lub zapchany zawór turbo booster, jest u dołu pompy takie małe okrągłe coś z wystającym trzpieniem. U mnie właśnie to było problemem mułowatości :)

pozdrawiam

Czy słychać turbinę, ja za bardzo się nie znam zapytam się znajomego, bo w moim odczuciu to nic nie słyszę. Z powyższych rad odłączyłem zawór turbo booster (to chyba to co łączy wężyk z kolektorem)kostkę z pod napięcia to silnik zgasł, a jak odłączyłem sam wężyk łączący kolektor to żadnej reakcji.

...Eeeee to co Ty odłączyłeś? ,,turbo-booster" nie ma zasilania elektrycznego....

tadeusz - 05-06-2009, 07:21

carisma1 napisał/a:
.Eeeee to co Ty odłączyłeś? ,,turbo-booster" nie ma zasilania elektrycznego....

Ach przepraszam rzeczywiście wczoraj się dobrze nie przyjrzałem, bo ten kabelek biegł od spodu tego boostera ciężko było zobaczyć i myślałem że się łączy, dziś dokładnie obejrzałem.