Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] mułowaty silnik
tadeusz - 04-06-2009, 12:54
Premieros napisał/a: | słychać turbinę ? jeśli tak to na 99% masz "zapieczony" lub zapchany zawór turbo booster, jest u dołu pompy takie małe okrągłe coś z wystającym trzpieniem. U mnie właśnie to było problemem mułowatości
pozdrawiam |
Czy słychać turbinę, ja za bardzo się nie znam zapytam się znajomego, bo w moim odczuciu to nic nie słyszę. Z powyższych rad odłączyłem zawór turbo booster (to chyba to co łączy wężyk z kolektorem)kostkę z pod napięcia to silnik zgasł, a jak odłączyłem sam wężyk łączący kolektor to żadnej reakcji.
Anonymous - 04-06-2009, 13:49
tadeusz napisał/a: | Premieros napisał/a: | słychać turbinę ? jeśli tak to na 99% masz "zapieczony" lub zapchany zawór turbo booster, jest u dołu pompy takie małe okrągłe coś z wystającym trzpieniem. U mnie właśnie to było problemem mułowatości
pozdrawiam |
Czy słychać turbinę, ja za bardzo się nie znam zapytam się znajomego, bo w moim odczuciu to nic nie słyszę. Z powyższych rad odłączyłem zawór turbo booster (to chyba to co łączy wężyk z kolektorem)kostkę z pod napięcia to silnik zgasł, a jak odłączyłem sam wężyk łączący kolektor to żadnej reakcji. |
...Eeeee to co Ty odłączyłeś? ,,turbo-booster" nie ma zasilania elektrycznego....
tadeusz - 05-06-2009, 07:21
carisma1 napisał/a: | .Eeeee to co Ty odłączyłeś? ,,turbo-booster" nie ma zasilania elektrycznego.... |
Ach przepraszam rzeczywiście wczoraj się dobrze nie przyjrzałem, bo ten kabelek biegł od spodu tego boostera ciężko było zobaczyć i myślałem że się łączy, dziś dokładnie obejrzałem.
|
|
|