To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Carisma albo ...

Mario - 04-06-2009, 21:14

Carisme GDI albo Galanta (2.0np) w komi jak nie chcesz sedana :)
Anonymous - 04-06-2009, 22:08

Robson86 napisał/a:
dylson napisał/a:
Ale nie ma skrzyni od renault...

GDI ma japonskie skrzynie biegow :wink:
dylson napisał/a:
Ale nie ma skrzyni od renault...

za to nastepna Primera miala silniki z Renault i wiele innych rzeczy
Czyli jak by nie patrzyl...zapatrzyli sie na Carisme i Space Stara :P
Pozdroo

Wiem ze gdi ma japonska skrzynie. Mozesz mi napisac jakie silniki miala primera od renault? Bo napisales silniki wiec pewnie jest wiecej niz jeden. I jeszcze napisz jakie inne rzeczy od renault miala. Polecilem ta primerke (p11.144) poniewaz jest to 100% nissan bez domieszki renault.

Robson86 - 04-06-2009, 22:19

dylson napisał/a:
Mozesz mi napisac jakie silniki miala primera od renault?

dobra sie przejezyczylem, ale to nie jest temat do tego typu dyskusji...
Primera P12 miala jednego diesla od Renault 1,9Dci i to wyjatkowo nieudanego
Poza tym silniki 3,5 V6 z kooperacji Nissan-Renault. Zauwazmy ze od czasu wspolpracy tych dwoch firm awaryjnosc Nissana znacznie spadla...
Nie mowie ze Nissan to zle auta, bo niektore modele jak chocby 350Z sa wspaniale, ale kooperacja z taka marka jak Renault nie wyszla im na dobre. Navara rowniez jest dosyc usterkowym autem z silnikiem 2,5DCI...
Pozdroo

Marcin-Krak - 05-06-2009, 02:00

Galant nie jest brany pod uwagę i tyle.
Carisma GDI to fajny samochód, ale jak się trafi zadbany i serwisowany egzemplarz - gorzej jak okaże się inaczej.

Co do Nissana, to jeśli już to byłaby to Almera przed liftem - bo o poliftowej 1,5 mam opinię by Bartek która mi mocno utkwiła :wink:

Anonymous - 05-06-2009, 09:55

Robson86 napisał/a:
Poza tym silniki 3,5 V6 z kooperacji Nissan-Renault

Prosze nie powielaj glupot uslyszanych w top gear. Silnik 3.5v6 jest rozwinieciem silnika ktory mam w maximie i jest to 100% nissan. To seria silnikow VQ produkowana przez nissana chyba od 1994r.
Robson86 napisał/a:
Primera P12 miala jednego diesla od Renault 1,9Dci i to wyjatkowo nieudanego

Tego samego co mialy mitsubishi.
Marcin-Krak napisał/a:
Co do Nissana, to jeśli już to byłaby to Almera przed liftem - bo o poliftowej 1,5 mam opinię by Bartek która mi mocno utkwiła

Dlatego nie polecilem tej almery tylko primere. Almera po 2000r (n16) nie byla juz tak udana. Mazd tez jakos nie polecam. Kiedys przeczytalem ze w mazdach nie wymienia sie oleju tylko sie go dolewa... Tak napisal czlowiek ktory przesiadl sie z mazdy na nissana. Toyoty trzymaja cene. Ewentualnie jakis civic.

cns80 - 05-06-2009, 11:29

Marcin-Krak, Getz jest niezły. Sąsiedzi teściów mają takie dwa. W jednym non stop lecą wahacze, ale sąsiadka jeździ 50-60 km/h po nierównych płytach betonowych :roll: . Drugi użytkowany przez drugą sąsiadkę jest OK.

W twoich wymaganiach mieści się jeszcze Lanos z bogatym wyposażeniem lub Chevrolety Aveo lub Lacetti. O MSS nie wspominam, bo to już wiesz ;)

Marcin-Krak - 05-06-2009, 12:11

cns80 napisał/a:
W twoich wymaganiach mieści się jeszcze Lanos z bogatym wyposażeniem lub Chevrolety Aveo l

Nie nie nie :mrgreen: Aveo teraz pełno do kupienia, bo wycofali je z krakowskich szkół jazdy - więc nie ma nawet o czym dyskutować, poza tym bagażnik jest tam mniejszy niż w Colcie ;)

cns80 napisał/a:
Getz jest niezły

Gdyby jeszcze udało się znaleźć 1,6 :mrgreen: Na razie to nawet nie widzę nic ciekawego z 1,3 - choć nie wiem czy nie skupiałbym się na 1,4 ...

w każdym bądźżesz razie szukam :wink:

Robson86 - 05-06-2009, 17:58

dylson napisał/a:
Tego samego co mialy mitsubishi.

tego nastepnego czyli najbardziej nieudanego :wink: Carismy mialy wariant wczesniejszy z Laguny 1
dylson napisał/a:
Silnik 3.5v6 jest rozwinieciem silnika ktory mam w maximie i jest to 100% nissan

powstal po wspolpracy z Renault i jest wsadzany takze do Vel Satisa
Marcin-Krak napisał/a:
ale jak się trafi zadbany i serwisowany egzemplarz - gorzej jak okaże się inaczej.

jak wszedzie :)
Pozdroo

Anonymous - 06-06-2009, 00:34

Robson86 napisał/a:
powstal po wspolpracy z Renault i jest wsadzany takze do Vel Satisa

Tak do vel satisa jest wsadzany silnik nissana. Powtorze ten silnik nie powstal po przejeciu nissana przez renault. Silnik mial debiut ok 1994 roku (pojemnosc od 2.0 do 3.0) a wersja 3.5l jest jego rozwinieciem. Zreszta to ze nissan jest wlasnoscia renault nie swiadczy o tym ze kazde auto jest robione we wspolpracy. Bo czy przy patrolu renault moglo by jakos pomoc nissanowi?

Anonymous - 08-06-2009, 18:57

Moja szefowa ma getz auto masakra nie kupuj!
Robson86 - 08-06-2009, 19:18

dylson napisał/a:
Zreszta to ze nissan jest wlasnoscia renault nie swiadczy o tym ze kazde auto jest robione we wspolpracy. Bo czy przy patrolu renault moglo by jakos pomoc nissanowi?

nie bede rozciagal rozmowy z toba bo to nie jest odpowiedni temat do tego i nie wnosi nic nowego do tematu :wink:
Nissan wg mnie jest fajna marka, ale stracil na tym ze wspolpracuje z Renault. Awaryjnosc tez to potwierdza niestety...
Manysh napisał/a:

sąsiad ma getza z konca produkcji i jest bardzo zadowolony, co prawda ma kolo 70latek (sąsiad) ale jezdzi sobie i chwali :)
O gustach sie nie dyskutuje :P
Marcin-Krak, Ty nie owijaj w bawelne hehe, tylko szukaj zadbanej Carismy z niezaleznie jakim silnikiem benzynowym byle zadbana :)
Jak pierwotnie myslales :)
Mozna kupic w miare nowy egzemplarz w bardzo dobrych pieniazkach :) ...co w przypadku konkurencji nie koniecznie jest takie oczywiste...
Pozdroo

Marcin-Krak - 08-06-2009, 19:36

Manysh napisał/a:

A może egzemplarz :?: Jesteś pierwszą osobą, która krytykuje ten samochód. Może coś więcej napisz :?:
Robson86 napisał/a:
tylko szukaj zadbanej Carismy z niezaleznie jakim silnikiem benzynowym byle zadbana

Żeby to było takie proste ;)
A pierwotnie to miał być Accent - ale nie mogę się przekonać do tego jak to auto wygląda, a raczej nie wygląda :wink:

Anonymous - 09-06-2009, 19:04

Jechalem sam osobiscie i bardzo bylem rozczarowany kolor blue 2005 rocznik masakryczne wyposazenie np zamek centralny otwiera bagaznik a zamkiem w bagazniku nie da sie zamknac wszystkich dzwi samochodu strasznie durne rozwiazanie. Skrzynia biegow jakas nie zestrojona z obrotami czy co? ogolnie zle mi sie jechalo. Jedyny plus to cena bo tani jak barsz
Jak juz chcesz koniecznie takie male auto to moze Nissan micra 1.6 sport brzydal jak cholera ale dynamika silnika rewelka

[ Dodano: 09-06-2009, 18:11 ]
Jechalem sam osobiscie i bardzo bylem rozczarowany kolor blue 2005 rocznik masakryczne wyposazenie np zamek centralny otwiera bagaznik a zamkiem w bagazniku nie da sie zamknac wszystkich dzwi samochodu strasznie durne rozwiazanie. Skrzynia biegow jakas nie zestrojona z obrotami czy co? ogolnie zle mi sie jechalo. Jedyny plus to cena bo tani jak barsz

sruba - 11-06-2009, 01:24

Marcin-Krak, bylebyś nie kupił sobie porażki jaką jest GDI. reszta nie ma znaczenia :D

ps. Audi A3 są fajne :D
http://moto.allegro.pl/it...limatronic.html

Piwor - 11-06-2009, 10:02

sruba napisał/a:
ps. Audi A3 są fajne
Zwłaszcza w serwisowaniu. :|