To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Ma ktoś moze podłokietnik do carismy 97 ?

Anonymous - 15-04-2007, 05:59

Powiem mario-borek, że super wpasowałeś ;) )
Anonymous - 15-04-2007, 14:05

chcesz alu , karbon , czarne na pewno będzie pasować do każdego wnętrza
Anonymous - 21-04-2007, 12:20

A co z podłokietnikiem do modelu po 2000r.Tam jest schowek i jak się zamontuje taki
podłokietnik to ten schowek jest nie do użycia , a szkoda mi miejsca bo trzymam tam różne pierdółki.Chodzi mi po głowie pomysł aby podłokietnik ( ten z allegro) zamontować na jakichś zawiasach,żeby się podnosił.Może ktoś tak zrobił - proszę o opinię nt.funkcjonalności.

Anonymous - 21-04-2007, 13:21

praktycznie kady polokietnik z allegro ma w sobie schowek
Anonymous - 21-04-2007, 14:35

Tak wygląda podłokietnik u mnie.

[ Dodano: 21-04-2007, 14:36 ]

[ Dodano: 21-04-2007, 14:37 ]

[ Dodano: 21-04-2007, 14:40 ]

Jedyny mankament to to że przy podnoszeniu całego podłokietnika (brak ogranicznika) całość leci do tyłu, trzeba przytrzymać ręką - jak widać na zdjęciu.
Mały plus , ten podłokietnik posiada z tyłu miejsce na dwa napoje (wysówana szufladka)

saphire - 21-04-2007, 15:19

Sebancisz napisał/a:
Jedyny mankament to to że przy podnoszeniu całego podłokietnika (brak ogranicznika) całość leci do tyłu, trzeba przytrzymać ręką - jak widać na zdjęciu.

Dorób sobie ogranicznik otwarcia - po prostu kawałek jakiegoś ładnego sznureczka/tasiemki jak od smyczy dla komórki nokiowy cienki czy coś takiego przykręć gdzieś tak w 1/3 odległości od zawiasu w kierunku przodu do podnoszonego podłokietnika i do jego podstawy tak że jak go podniesiesz to linka się napnie i utrzyma go by nie poleciał bardziej do tyłu. Proste i skuteczne bo tak kumpel sobie w fordzie zrobił i się sprawdza.

Anonymous - 21-04-2007, 19:01

Jest faktem, że podczas jazdy żadko kiedy go otwieram, ale ze sznureczkiem to dobry pomysł.
Anonymous - 23-04-2007, 08:32

No wygląda nieżle , tak jak sobie myślałem.Proszę o namiary gdzie go zakupiłeś.
Pozdrawiam

Anonymous - 23-04-2007, 09:09

Ja kupiłem od tego człowieka
http://moto.allegro.pl/it..._172711657.html
aly gdyby ktoś szukał innych kolorów:
http://moto.allegro.pl/it...zne_modele.html
Zresztą jest tego dużo więcej, w różnych kolorach i wzorach.

Anonymous - 26-04-2007, 20:33

Dokładnie taki jak u mnie tylko inny kolor tak samo się odchyla
kikan - 04-05-2007, 18:31

moglibyscie mi doradzic ktory podlokietnik bedzie pasowac(wizualnie i czy zamontowac latwo) do mojej cari,chodzi mi o te z CARBONEM
http://www.allegro.pl/ite...lorow_hit_.html

http://www.allegro.pl/ite...tuning_akc.html

Anonymous - 04-05-2007, 22:00

Mam taki podłokietnik jak ten drugi, ma on od spodu blachę, którą odkręciłem, przyłożyłem do niej zawias, który wcześniej odkręciłem od schowka, i zaznaczyłem miejsca pod śruby.
Przewierciłem blachę , dobrałem dość krótkie wkręty i wszystko poskręcałem.
Jak wygląda ten pierwszy od spodu, czy będzie gdzie przykręcić zawias, nie mam pojęcia.

kikan - 05-05-2007, 00:09

a ten kupiony podlokietnik w miare dobrze spasowany jest z tym co juz jest?chodzi mi o to czy jakos wchodzi jeden w drugi i czy na dolach nie skacze to i nie skrzypi:)
Anonymous - 05-05-2007, 19:27

Tą część którą masz w samochodzie (klapka na schowku) odkręcasz i sobie gdzieś chowasz, na to miejsce przykręcasz nowy podłokietnik. Niestety nie będzie pasował zamek więc podnosisz go do góry swobodnie, ma on płaski spód i płaskie są brzegi schowka więc jak poruszasz , po zamontowaniu, podłokietnikiem w lewo i prawo to ma on lekki luz. Jak się nieco mocniej o niego oprzesz to może troszkę skrzypieć, ale podczas jazdy raczej go nie słychać. Zresztą montując go nic nie niszczysz można w każdej chwili powrócić do stanu poprzedniego, tylko troszkę będzie szkoda kasy już wydanej na ten gadżet.
Anonymous - 09-05-2007, 20:37

ostatnio w tesco w dziale z różnymi gówienkami do samochodu widziałem właśnie taki podłokietnik jak ma mario-borek. ceny nie pamiętam ale był dość tani.
jak ktoś nie chce zamawiaćprzez internet to niech skoczy do tesco:)

sam zastanawiam sie czy by go nie kupić i zamontować tylko że ja nie mam tego schowka zamykanego tylko zwykłą dziurę. musiał bym go razem z tym stelażem zamontować tylko że to trzeba wiercić....