To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Pozwolcie, ze i ja sie pochwale!

Bartek - 05-06-2009, 13:16

To prawda - Smart wykorzystuje strefy zgniotu pojazdu z którym się zderza.... Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta.....
Fragu - 05-06-2009, 13:19

Bartek napisał/a:
Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta.....

Nasze organy eksplodują :evil:

rosomak1983 - 08-06-2009, 00:40

Bartek napisał/a:
Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta.....

ale z filmiku wynika ze przy uderzeniu w sciane też wcale nie jest zle...

Chooper - 08-06-2009, 07:42

http://www.youtube.com/watch?v=he6TL15pJtw odrzut ma spory od pierwotnego toru jazdy.
piotruswie - 08-06-2009, 09:18

praktycznie brak strefy zgniotu powoduje że człowiek podczas kolizji poddawany jest potężnemu przeciążeniu i jego organy wewnętrznedostają w dupę - nie każdy jest przecież pilotem i przechodzi długie serie ćwiczeń uodparniających go na takie zjawiska
prawa fizyki są nie ubłagane
a co do teoriiiiiii że smart wykożystuje strefę zgniotu auta w które udeża :) hehehehe pieszy ma podobną filozofie szkoda że zwykle nie ma zadużych szans w takim zdarzeniu
mam przyjaciółkę która do dziś kuleje i wierzcie mi że gdyby podrużowała w innym większym aucie nic by jej nie było
pozdrawiam

mkm - 09-06-2009, 23:16

Nie no super dyskusja... o organach, strazakach itp.? Czlowiekowi ciarki po plecach przechodza jak to czyta...
vaiomark jak Tobie tez to zaraz posle ją do smietnika.

mefis_radom - 26-06-2009, 08:49

Nie widzi mi sie to autko wogole. Wyglada pokracznie :twisted: Ja tam wole duze wozy, a nie jakies male cos na kolach :twisted:
Anonymous - 29-06-2009, 13:44
Temat postu: Już dobra!
Dobra, Panowie!

Przecież wspomniałem, że Smart to takie autko na zakupy, czyli 50 na godzinę. Do tych celów nadaje się bardzo dobrze. Przy tych prędkościach, w mieście - chyba ma się niezłe widoki na przeżycie.

A do poważnych wyjazdów, na autostradę i w teren - mam przecież tego cacy Pajero!

Wróćmy już do naszych Miśków!

Wasz

Marek

piotruswie - 29-06-2009, 14:50

sorki że poruszając temat bezpieczeństwa zabużyłem ci prawdziwą radochę z poruszania się tą zabawą :oops:
to wszystko przez to że życie jest brutalne a my musimy walczyć wciaż o przetrwanie
pozdrawiam

taurus2 - 02-01-2011, 01:16

A ja bym takie chciał, do pracki, na wspomniane zaukpy cacy. Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda ??

Pozdrawiam

pawliku - 02-01-2011, 01:46

taurus2 napisał/a:
Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda
ho ho ho drooooogie jak na takie małe autko
taurus2 - 02-01-2011, 18:18

pawliku napisał/a:
taurus2 napisał/a:
Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda
ho ho ho drooooogie jak na takie małe autko

To ja dziękuję, wole większy wydatek na benzynke, niż kupe kasiury za takiego piździka.
Myślałem że nie jest taaaakie drogie, ale skoro jest inaczej, to podziękuję (tylko dlatego)

SiM - 02-01-2011, 21:15

http://allegro.pl/smart-fortwo-18394