Nasze nieMiśki ;-) - Pozwolcie, ze i ja sie pochwale!
Bartek - 05-06-2009, 13:16
To prawda - Smart wykorzystuje strefy zgniotu pojazdu z którym się zderza.... Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta.....
Fragu - 05-06-2009, 13:19
Bartek napisał/a: | Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta..... |
Nasze organy eksplodują
rosomak1983 - 08-06-2009, 00:40
Bartek napisał/a: | Masakra powstaje tylko w momencie uderzenia w stałą niedeformowalną przeszkodę lub w innego Smarta..... |
ale z filmiku wynika ze przy uderzeniu w sciane też wcale nie jest zle...
Chooper - 08-06-2009, 07:42
http://www.youtube.com/watch?v=he6TL15pJtw odrzut ma spory od pierwotnego toru jazdy.
piotruswie - 08-06-2009, 09:18
praktycznie brak strefy zgniotu powoduje że człowiek podczas kolizji poddawany jest potężnemu przeciążeniu i jego organy wewnętrznedostają w dupę - nie każdy jest przecież pilotem i przechodzi długie serie ćwiczeń uodparniających go na takie zjawiska
prawa fizyki są nie ubłagane
a co do teoriiiiiii że smart wykożystuje strefę zgniotu auta w które udeża hehehehe pieszy ma podobną filozofie szkoda że zwykle nie ma zadużych szans w takim zdarzeniu
mam przyjaciółkę która do dziś kuleje i wierzcie mi że gdyby podrużowała w innym większym aucie nic by jej nie było
pozdrawiam
mkm - 09-06-2009, 23:16
Nie no super dyskusja... o organach, strazakach itp.? Czlowiekowi ciarki po plecach przechodza jak to czyta...
vaiomark jak Tobie tez to zaraz posle ją do smietnika.
mefis_radom - 26-06-2009, 08:49
Nie widzi mi sie to autko wogole. Wyglada pokracznie Ja tam wole duze wozy, a nie jakies male cos na kolach
Anonymous - 29-06-2009, 13:44 Temat postu: Już dobra! Dobra, Panowie!
Przecież wspomniałem, że Smart to takie autko na zakupy, czyli 50 na godzinę. Do tych celów nadaje się bardzo dobrze. Przy tych prędkościach, w mieście - chyba ma się niezłe widoki na przeżycie.
A do poważnych wyjazdów, na autostradę i w teren - mam przecież tego cacy Pajero!
Wróćmy już do naszych Miśków!
Wasz
Marek
piotruswie - 29-06-2009, 14:50
sorki że poruszając temat bezpieczeństwa zabużyłem ci prawdziwą radochę z poruszania się tą zabawą
to wszystko przez to że życie jest brutalne a my musimy walczyć wciaż o przetrwanie
pozdrawiam
taurus2 - 02-01-2011, 01:16
A ja bym takie chciał, do pracki, na wspomniane zaukpy cacy. Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda ??
Pozdrawiam
pawliku - 02-01-2011, 01:46
taurus2 napisał/a: | Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda | ho ho ho drooooogie jak na takie małe autko
taurus2 - 02-01-2011, 18:18
pawliku napisał/a: | taurus2 napisał/a: | Ciekawe tylko jak to cenowo wygląda | ho ho ho drooooogie jak na takie małe autko |
To ja dziękuję, wole większy wydatek na benzynke, niż kupe kasiury za takiego piździka.
Myślałem że nie jest taaaakie drogie, ale skoro jest inaczej, to podziękuję (tylko dlatego)
SiM - 02-01-2011, 21:15
http://allegro.pl/smart-fortwo-18394
|
|
|