MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - Zawiodłem się na firmie Mitsubishi
cyklista - 09-08-2006, 14:56
oficjalnie to bede robił obowiazkowe przeglady i naprawy gwarancyjne w Awres w Rzeszowie
a prywatnie to posiadam soft do prinsa, niedlugo przyjdzie do mnie kabelek i korzystając z wiedzy znajomego ( w którego zakladzie nie zajmuja sie prinsem - stad nic tam nie bede robil na gwarancji a po gwarancji i tak zmienie parownik na inny który nie jest wrazliwy na syfiasty gaz polski) wszystkie regulacje bede robił u siebie w domu, a i bede mógł innym pomóc (tylko na razie za dobre slowo w ramach nabywania wiedzy szczegółowej o prinsie a potem po poznaniu wszystkich tajników bede mógł to robic za pieniadze jak bede miał gwarancje ze komus pomoge a nie tylko bede regulował 10 razy bez efektu)
Pisz do mnie to sobie pogadamy o co chodzi i z czym masz problem.
krzysio1972 - 09-08-2006, 15:24
cyklista napisał/a: | a prywatnie to posiadam soft do prinsa, niedlugo przyjdzie do mnie kabelek i korzystając z wiedzy znajomego ( w którego zakladzie nie zajmuja sie prinsem - stad nic tam nie bede robil na gwarancji a po gwarancji i tak zmienie parownik na inny który nie jest wrazliwy na syfiasty gaz polski) wszystkie regulacje bede robił u siebie w domu, a i bede mógł innym pomóc |
No to nabywaj ta wiedze, ja rowniez mam prinsa (i mozliwosc regulacji i troche wiedzy), takze mozna bedzie sie wymienic doswiadczeniami. Dlaczego Ci nie pasuje reduktor prinsa, jest przeciez b.dobry i jest mozliwosc czyszczenia go, kosztuje to 50pln brutto, spece twierdza, ze trzeba przeczyscic nie czesciej niz co 60kkm, jaki inny chcesz zalozyc?
cyklista - 09-08-2006, 15:56
Na razie mi ten reduktor pasuje bo instalacja młoda i ma z 5tyś. Ale czytałem o czestym jego zabrudzeniu i wlasnie koniecznosci czyszczenia. Jeśli czyszczenia będzie wymagał co 60 tyś to go zostawie jednak jak zacznie się zacinać np. co 10 tyś i trzeba bedzie coś z nim robić to go zamienie na to co aktualnie bedzie najlepsze na rynku (a nie wiem co bedzie dobre za 2 lata).
A jak tylko dojdzie do mnie kabelek (pewnie w nastepnym tygodniu) to sie odezwe i porozmawiamy co najlepiej poustawiac. (przede wszystkim to chce zejsc do minimalnych czasów i temp. przełaczania na gaz - narazie mam pozmniejszane ale tylko troche na wyrazne zadanie przy instalacji - a chce jezdzic na gazie a nie na benzynie i nie chce w lecie czekac 2 km na przełaczenia na gaz jak do pracy jade np5km - w zimie to wogóle sie nie przełaczy - i dlatego reduktor moze sie czesceiej zabrudzac ale ja mole np co 60 tys wymienic reduktor za 300zł niz wydac w tym czasie np. 1000-2000zł dodatkowo na benzyne rozruchową - gaz mam po to zebym zarabiał). Poza tym na wakacjach po tankowaniu na jednej stacji dwa razy przez pierwsze 50km sie gaz wyłaczył i właczył dopiero po wyłaczeniu silnika - a przez 3tys kilometrów nie było zadnych problemów - i musze szczytac kody błedów i dowiedzieć się przyczyny.
krzysio1972 - 09-08-2006, 16:35
No to spokojnie poczekaj, moj ma ponad 35kkm i jest ok i jak pisalem w wawie koszt czyszczenia to 40-50pln. Odnosnie ustawien przelaczania to w prinsie wazna jest tylko temperatura, np. jak masz parownik cieply to odpala na lpg! ja miesiecznie wydaje na benzyne ok 50pln, przy przebiegach ponad 2kkm i uwazam, ze jest to niezbedne minimum, aby wtryski byly w odpowiedniej kondycji i paliwo sie nie starzalo. Parownik szybko sie nagrzewa, u mnie nawet w najwieksze mrozy (tegoroczny min -29) to przelacza sie po przejechaniu nie wiecej niz 1.5km, w lato po 500m mam na lpg, troche czekam ze wzgledu na automat po odpaleniu silnika i ruszam (czas na otwarcie np. bramy).
Jak Ci sie instalka przelacza w tryb awaryjny, to kilka bledow instalki resetuje sie wlasnie po wylaczeniu zaplonu. Jak chcesz wrocic na gaz to musisz sie zatrzymac i wylaczyc silnik.
Anonymous - 04-09-2006, 21:21 Temat postu: Re: Zawiodłem się na firmie Mitsubishi Czy coś zadziało się dalej w tej sprawie...?
Może będę w stanie w jakiś sposób pomóc i np. wysłać mail'a do Adama z prośbą o rozwiązanie tej sprawy?
Proszę o info czy coś się "ruszyło".
Pozdrawiam
Patryk
cyklista - 05-09-2006, 15:08
Niestety dalej zupełna cisza. Nikt nie raczył odpowiedzić - ani MMC car poland, ani firma lta polonia.
Juiceman - 13-09-2006, 12:39
do Auto Swiat napisz oni lubia sie bawic w takie dochodzenia i raczej udaje im sie ruszyc sprawe:). Zadko ktora firma lubi byc oczerniana w gazetach:).
Anonymous - 09-12-2007, 11:35
Witam,
Cyklista - jeśli temat do dziś nie został zamkniety to daj mi znać. Postaram się pomóc to załatwić. Wyślij na moją skrzynkę jakiś kontakt do siebie i skontaktuję się z tobą.
Sprawa jest dość zawiła więc lepiej będzie porozmawiać przez telefon niż pisać na forum.
Pozdrawiam,
ADam MMC
lukaszkaczor - 14-04-2010, 17:11 Temat postu: motogabra i rm filipowicz Nie polecam obydwu serwisów krakowskich. Amatorzy i kłamcy. Masakra.
Na pewno nikomu nie polecę motogabry ani rm filipowicza, nie spotkałem się jeszcze nigdy z tak żałosnym serwisem.
Auto spędziło bardzo dużo czasu w serwisie i nikomu się nie udało usunąć usterki.
Interweniowałem nawet w Mitsubishi Polska ale to olali.
mkm - 14-04-2010, 21:01
lukaszkaczor, wiecej szczegółow by sie przydało. To co napisales to troche mało.
Jackie - 15-04-2010, 11:09
lukaszkaczor, albo przedstawisz dowody na stwierdzenie "oszuści" albo wylecisz z forum z wielkim hukiem. Jednym z punktów regulaminu jest przestrzeganie prawa RP a to co napisałeś to pomówienie. Czas operacyjny 24H.
Pozdrawiam
michalp - 15-04-2010, 15:34
Offtopowo: Adam MMC - konto usunięte. Co się stało?
lukaszkaczor - 15-04-2010, 18:40
jutro wieczorem opiszę całą zaistniałą sytuację jaką przeżyłem z tymi serwisami.
Dziś niestety nie zdążę.
Pozdrawiam
Hubeeert - 15-04-2010, 19:55
michalp napisał/a: | Adam MMC - konto usunięte. Co się stało? | Nie było go na Forum przez ponad rok.
rezon - 15-04-2010, 21:00
To może ja się dołożę - zawiodłem się na firmie Mitsubishi dlatego, że jej importer w ogóle nie czuje się odpowiedzialny za fakt udzielenia autoryzacji nieuczciwemu dealerowi. Przez to moim zdaniem MMC działa na niekorzyść zarówno samej marki, jak i utrudnia funkcjonowanie uczciwym ASO Mitsubishi, które muszą konkurować również z oszustami.
|
|
|