Nasze Miśki - Prawie jak dżitiaj.
pyjte - 05-08-2009, 22:17
Dokonałem ostatnio dwóch dokładnych pomiarów spalania (zalałem do pełna ) i po obliczeniu wyniku mało co z krzesła nie spadłem: 7,9 i 8,2 litra na 100km. Dodam, że nie jeżdżę o kropelce, lubię dynamiczną jazdę ale bez przesady. Dodać do tego, że praktycznie codziennie przebijam się przez korki na trasie Bytom-Kce-Sosnowiec od świateł do świateł.
W Colcie do zrobienia jest parę rzeczy, kompletuje i wymienię wszystko naraz:
-sworznie z przodu (już mam)
-synchronizator (już zamówiłem)
-uszczelkę pod pokrywę zaworów- zaczęło się lekko pocić poza tym chcę ją zamontować po swojemu (już zamówiłem)
-filtr powietrza (w planach)
PanLan - 06-08-2009, 00:20
Alufelgi na prawde ładne w takim stylu jak lubie auto idzie, ale te szyby troche za ciemne, strasznie mało pali to 1.8GTi przecież..to coś nie wiarygodne
Może maska na czarno w połysku bo w macie nie będzie pasować do alumków
pyjte - 06-08-2009, 10:00
PanLan napisał/a: | Alufelgi na prawde ładne w takim stylu jak lubie auto idzie, ale te szyby troche za ciemne, strasznie mało pali to 1.8GTi przecież..to coś nie wiarygodne
Może maska na czarno w połysku bo w macie nie będzie pasować do alumków |
Niestety przyciemnienie nie moja robota, też mi się nie podoba, takie auto już kupiłem. Myślałem nad zdjęciem ale wszyscy odradzają- klej z takich szyb to upierdliwa sprawa i łatwo uszkodzić ogrzewanie tylnej szyby. Colt w serii ma bardzo ładne szyby z niebieskim zabarwieniem. Obecnie Mercedesy ML takie wypuszczają
Co do spalania też mi ciężko wierzyć ale takie jest naprawdę. Liczyłem, że z 10 będzie palił a tu taka niespodzianka
Co do maski to nie planuje żadnych modów.
harpagan - 06-08-2009, 10:46
pyjte napisał/a: |
Co do spalania też mi ciężko wierzyć ale takie jest naprawdę. |
Po zlocie biore sie za uszczelnienie wydechu i wymiane sondy bo ja za chiny ludowe nie moge zejsc w miescie z 10
cns80 - 06-08-2009, 11:00
harpagan napisał/a: | pyjte napisał/a: |
Co do spalania też mi ciężko wierzyć ale takie jest naprawdę. |
Po zlocie biore sie za uszczelnienie wydechu i wymiane sondy bo ja za chiny ludowe nie moge zejsc w miescie z 10 | Co innego miasto co innego Warszawa Tutaj wszystko +50% oprócz zarobków
Felgi bardzo ciekawe.
harpagan - 06-08-2009, 11:07
Cytat: | Co innego miasto co innego Warszawa Tutaj wszystko +50% oprócz zarobków |
Czerwien w Trojmiescie robil takie wyniki
Czarnuch w Warszawie tez kolo 9 potrafi
Ciekaw jestem jak inni uzytkownicy GTi to widza
A co do szybek to przy tych felgach mi sie na maxa podoba
Troche razi jednak przeskok miedzy tylem a przodem. To samo mialem w poprzednim coltolocie
pyjte - 06-08-2009, 12:11
harpagan napisał/a: | Po zlocie biore sie za uszczelnienie wydechu i wymiane sondy bo ja za chiny ludowe nie moge zejsc w miescie z 10 |
Najlepiej wyciąć wszystko aż do końcowego tłumika i nie męczyć się z tym ustrojstwem
Felgi też mi leżą chociaż jak załaduje auto w 3 tęższe osoby (sam ważę z 80 parę kg ) to niestety trochę trą na pofałdowanej nawierzchni a rdzy nie będę zagniatał. Niestety ruda opanowała mocno jedno nadkole.
Ostatnio często firma wysyła mnie na szkolenia do Wawy i muszę powiedzieć, że oprócz cen i dziewczyn dużo się zmieniło na plus: drogi, dworzec, otoczenie, komunikacja, fajnie to u was działa.
pyjte - 29-08-2009, 17:57
Moje obawy związane z wymiana Synchronizatora upadły właśnie jestem po wymianie linek do skrzyni biegów i jak ręką ujoł wcześniejsze objawy . Zdjęcie co było powodem uszkodzenia wrzucę później .
Również wymieniłem uszczelkę pod pokrywa zaworów teraz wszystko jest cacy .
Zastanawia mnie fakt iż poprzedni mechanik lekko przykrecił tą pokrywe
macieekg - 29-08-2009, 21:32
Ładny colt, co to za model felg jeśli można zapytać?
pyjte - 31-08-2009, 00:38
Exclusive Line z oponami z indeksem prędkości V zakupione po około miesięcznym poszukiwaniu na alledrogo i nieudanym wyjeździe pod Opole.
pyjte - 14-09-2009, 21:04
To i ja się pochwale tym co mam najlepsze w aucie
http://www.youtube.com/watch?v=hdyzO3-7aas
Ps. Wszystko zostało wykonane zgodnie z zasadami Kodeksu Ruchu Drogowego
harpagan - 14-09-2009, 22:08
Dlubales cos od czasow Czerwienia ?
O ile mnie pamiec nie myli to brak kata, srodkowy by El-tec i ori koncowy ?
Sympatycznie to brzmi naprawde, szkoda ze jeszcze nie widac przy jakich obrotach
rosomak1983 - 14-09-2009, 23:50
eh to jest naprawde fajniutki dzwiek....
pyjte - 15-09-2009, 10:11
harpagan napisał/a: | Dlubales cos od czasow Czerwienia ?
O ile mnie pamiec nie myli to brak kata, srodkowy by El-tec i ori koncowy ?
Sympatycznie to brzmi naprawde, szkoda ze jeszcze nie widac przy jakich obrotach |
Z tłumikiem nie. hmm
Kolektor 4-2-1 Przelotowa rura (el-tec)i ori koncowy tłumik. I to wszystko co potrzeba do szczęścia .
rosomak1983 napisał/a: | eh to jest naprawde fajniutki dzwiek.... |
Dzięki, to smigaj do el-teca niech Ci też coś zrobią
harpagan - 15-09-2009, 10:32
pyjte napisał/a: | Kolektor 4-2-1 Przelotowa rura (el-tec)i ori koncowy tłumik. I to wszystko co potrzeba do szczęścia . |
A co to za kolektor ?
Masz jakies wiesci o nim ?
Przelotowa rura tzn poprostu rurka od kolektora do koncowego ?
|
|
|