Carisma - Techniczne - nauka obrotów w cari przed i po lifcie
Hagi - 15-06-2009, 14:39
U mnie jest problem tylko po odpaleniu a później wszystko sie normuje jak sie silnik nagrzeje.gdy stoje na światłach zapala się kontrolka check i nie gaśnie do momentu wyłączenia silnika.Badanie na kompie wykazało problem regulacji ciśnienia a więc do sprawdzenia przepływomierz ,ciśnienie na pomie wysokiego cisnienia i jest jeszcze regulator cisnienia paliwa na listwie,który powinien utrzymywac odpowiednie ciśnienie.Moje problemy po odpaleniu(zbyt wysokie obroty >2000 powoli spadają i dławienie się silnika)moga byc związane z przypchanym lub uszkodzonym katalizatorem.Jak dojdę w czym był problem to napiszę.
Anonymous - 15-06-2009, 14:49
Hagi napisał/a: | .Badanie na kompie wykazało problem regulacji ciśnienia |
Gdzies na listwie jest czujnik wysokiego cisnienia, poszukaj na forum ktos juz miał taki problem ja dobrze pamietam to chyba rasiak1980
lukszal - 15-06-2009, 17:07
Manysh,
Polaczenie miedzy pedalem i przepustnica jest elektryczne ale przepustnica dziala na zasadzie elektromagnesu. Tam jest cewka ktora "steruje" stozkowym magnesem a ten nastepnie porusza blaszke od przepustnicy.
kokot98 - 26-08-2009, 23:35
panowie jesli mozecie to i wytlumaczcie temat na czym polega ta jeebbb.... regeneracja przepustnicy bo space starb nie jezdzil 4 miesiace sprawdzali elektrycy i mechanicy i wszystko dobre a samochod dalej nie jezdzil
rozgrzebalismy sami zeszlo nam az 2 dni po 2 godzx i samochod lata jak wsciekly czeka no odpp bo widze ze w polsicich i nie tylko bo austryjacy tez sobie nie porazili mechanicy zzadna nadzieja
|
|
|