Carisma - Techniczne - Stukot w prawym przednim kole
Budrys - 13-06-2010, 21:30
Panowie, to jest potężne uderzenie które nie ma szans wygenerować sworzeń, zwłaszcza NIE PO TEJ STRONIE. Wymiana wahacza wymaga co najmniej prasy a może i spawary jak będzie luźno wchodził. Po co się z tym pieprzyć jak za stówę mam kompletny wahacz ze sworzniem i gumami. Ale nie o to chodzi. Temu pytam czy zużyty amortyzator po prawej stronie może tak stukać.
robertdg - 13-06-2010, 21:34
Budrys napisał/a: | Temu pytam czy zużyty amortyzator po prawej stronie może tak stukać. | Tak, zwłaszcza wtedy jeżeli jest wylany i tłok dostał luzu, jednakże nie zmienia to faktu, że z zasady wymienia się części ewidentnie uszkodzone i nadajace sie do wymiany, a pozniej szuka sie co jeszcze.
Saqu - 13-06-2010, 21:35
EEe spawarki? prasy? do wymiany sworznia? w cari przed liftem? No sorry ale nie dawno u nas w cari był wymieniany sworzeń, parę stuknięć młotkiem i sworzeń był wymieniony.
Więcej czasu zajęła wymiana gumek stabilizatora niż sworznia.
Budrys - 13-06-2010, 22:05
Saqu napisał/a: | EEe spawarki? prasy? do wymiany sworznia? w cari przed liftem? No sorry ale nie dawno u nas w cari był wymieniany sworzeń, parę stuknięć młotkiem i sworzeń był wymieniony.
Więcej czasu zajęła wymiana gumek stabilizatora niż sworznia. |
Do końca to nie wiem, ale tu na forum ktoś opisywał że wprasowywał. A drugi miał tak luz, że musiał obspawowywać.
Saqu - 13-06-2010, 22:18
No to jak będziesz się opierał na takich dywagacjach to wiesz...
jakoś z 10 dni temu był wymieniany sworzeń to Ci mówię jak jest w wersji przed liftem, po lifcie bywało gorzej.
A jak go przyspawasz to co to będzie za sens roboty?
Budrys - 26-06-2010, 12:33
Zdecydowałem się na wymianę wahaczy, robota bardzo prosta. Dwie godzinki i gotowe. STUKOT USTAŁ ! przyczyną była wywalona guma prawego wahacza ta na jedną śrubę przykręcana. Oczywiście na przeglądzie nic nie wykryto.
|
|
|