To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Problem z biegami

Anonymous - 09-08-2006, 19:44

Tulejke dorobilem ze stali 45 a te nasadki z kolnierzem z teflonu na wzór starych. natomiast co do blokady to przesunolem ta blokade na max odleglość od drążka skrzyni biegów, ale musze powiedzieć ze nie probowalem wijac 5 ze sciagnieta blokada. na weekendzie sprobuje
piwkotom - 09-08-2006, 20:55

jak nie wbijesz bez blokady to moze byc taki przypadek jak u mnie. Okazalo sie ze odkrecila sie sruba trzymajaca piaty bieg. I teraz tak: mechanik ktory mi to wymienial (kupilem komplet do piatki na allegro za 100 zl chyba) powiedzial ze gdybym zjawil sie z tym od razu to wystarczyloby przykrecic spowrotem a tak to ta zebatka po prostu sie w duzej mierze zmielila. Moze warto szybko zadzialac.
Matejko - 09-08-2006, 21:01

okidoki napisał/a:
Tulejke dorobilem ze stali 45 a te nasadki z kolnierzem z teflonu na wzór starych.

ale jak dorobiles?? skoro stara byla zuzyta - to dorobiles na jej wzor nowa, juz zuzyta,

Anonymous - 10-08-2006, 08:25

hehhe to dobre. jezeli pisalem o dorbieniu na wzor starych to chodzilo mi o zachowanie ksztaltow i proporcji. zreszta przesle ci rysunek na te tulejki to sam ocenisz.
natomiast wczesniej mialem problem z 1 i wstecznym ale wygladzilem tulejke papierem sciernym i posmarowalem smarem i jak reka odjal.

szczeslaw - 10-08-2006, 11:04

okidoki, tak na przyszłość - komplet tulejek kupisz w ASO Volvo poniżej 100zł. Mi by się nie chciało dorabiać :)