To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Mitsubishi Galant GLSi 2.0

Anonymous - 27-06-2009, 13:41

zawory masz hydrauliczne wiec nic tam nie wregulujesz, bez zdjecia głowicy nie zobaczysz czy zawory sa wypalone. Sprawdź sobie kompresje ona ci duzo powie. A tak wogóle to sprezentuj samochód dziadkowi to jeszcze pare lat pojeździ a sam kup coś młodszego i zdrowszego.
Postremus - 27-06-2009, 14:50

Zawory są hydrauliczne i tak jak rzekłeś nic nie wykazało..... mechanik rzekł, że to wina tłumika.. możliwe ?
Anonymous - 27-06-2009, 18:01

mocno watpliwe, bardziej przez kata o ile jeszcze jest.Jak poczujesz pulsowanie spalin przykladajac reke do wydechu ok 10-20 cm to cały wydech powinien byc ok. By silnik sie krecił musi byc wyważony (mymiana sprzegła i docisku), musi byc równa i dobra kompresja, dobrze ustawiony zapłon, sprawna przeplywka ew szczelny dolot i drożny wylot.
pioy - 10-12-2010, 15:34

Witam. Przeglądam forum i natrafiłem na ten wątek. Temat nie aktualny ale może się ta informacja kiedyś komuś przyda. Mam Galanta z gazem 1.8 i miałem przez długi czas podobne objawy.
Zdarzyło sie że musiałem wymienić uszczelkę pod głowicą. Po wymianie, kiedy mechanik wyregulował zawory ( zrobił to bardzo dobrze ) okazało się, że Galant dalej nie ma mocy. Mechanik nie wiedział, że miałem takie problemy przed wymianą uszczelki, ale zareagował bardzo szybko i profesjonalnie tzn. wykręcił jedną ze świec i podgiął ( nie wiem czy na dół czy do góry ) elektrodę boczną tzn. końcówkę świecy przez którą przeskakuje iskra. Tylko tyle i w jednej chwili moc galanta poszła REALNIE o 25% do góry. Inni mechanicy rozkładali ręce i kombinowali przy zapłonie.

Zysiuu - 10-12-2010, 16:39

Standard przy aucie z gazem, przerwa w świecy musi być mniejsza niż oryginał.
Dobrze, że dałeś tutaj tą informację. ;)

Crosby - 16-12-2010, 23:16

no to nasuwa mi się teraz pytanie bo czeka mnie wymiana świec czy może mi ktoś powiedzeć jaki powinien być odstęp elektrody bo w katalogu NKG sa 3 rodzaje i teraz nie wiem jakie powinny byc raczej nie mam zamiaru kupować 3kpl. żeby zobaczyć na jakich bedzie gal chodził dobrze, przypominam że nie mam gazu czysta benzyna