Carisma - Techniczne - cari 18.gdi
kozuch2 - 19-06-2009, 20:33
siwce mozna kupic za 45 zł ja tyle płaciłem w sklepie motoryzacyjnym, zalezy gdzie sie kupuje.
ps nie straszcie tak chłopaka, bo mu sie wszysttkiego ode chce, lepiej mu pomóc
konradsd - 20-06-2009, 01:06
faktycznie wygląda to strasznie ale doceniam szczerośc i wasza pomoc, jednak musze powiedziec że jazda cari wybacza wszystko dzisiaj sprawdzialem sobie na rozgrzanym silniku na 2 do 6,5tys obrotow doszla ,elegancko
jakos w przyszlym tyogdniu ruszam do aso na pelna diagnostyke, ie kosztuje taka przyjenośc i rozumiem że na takim badaniu diagnostycznym powiedzą mi wszystko o zawieszeniu silniku itd? poprostu wykryja wszystkie usterki ? dam znac co tam zwojowałem ,pozdrawiam
Hagi - 20-06-2009, 15:55
koszt wizyty w aso to 150zł za sam odczyt błedów,chyba ze sie jakos z nimi dogadasz
konradsd - 16-07-2009, 10:48
odswieżam temat, chodzi mi o to czy jak dlugo mozna jezdzic z niedomagającą pompą wysokiego ciśnienia bo wydaje mi sie że jednak z nią mam coś nie tak regularnie nie chce przeskakiwac powyżej 4tys obrotów i to bez różnicy czy silnik zimny czy ciepły do tego pali mi sie pomarańczowa kontrolka w kształcie silnika, czek? tak? czy ta kontrolka może byc związana z tym że uszkodzona jest pompa ? czy przy jeździe czuje takie szarpanie czasem na początku tego nie było, mam nadzieje ze to nie jest jakas usterka silnika? narazie nie mam za bardzo funduszy na wymianę i dlatego sie pytam,
Anonymous - 16-07-2009, 14:02
no ale byłes w ASO na diagnostykce ?? Czy oczekujesz ze ktos tu ci poda kody błedów ,po opisie problemu ?? To ze nie kreci powyzej 4 tys, to jeszcze nie oznacza ze pompa padła. Nie radze jezdzic w takim stanie ,bo uwalisz cos i bedzie masakra, sam piszesz ze jest coraz gorzej, napewno samo sie lepiej nie zrobi.
konradsd - 11-08-2009, 00:10
odswiezam ,tak wiec odczytany blad to czujnik cisnienia paliwa , bede go nie dlugo wymienial czyli na nowy miesiac wiec napisze czy to cos zmienilo, czy to jest powodem ze auto czasami nie idzie powyzej 4tys obrotow i muli, a ostatnio co zauwazylem to czasami jak go odpalam i juz ruszam wciskam gaz a auto gasnie ale to tylko jak zaczynam jazde auto gasnie, poczatkowo myslaem ze to moja wina ale nawet jak puszcze gaz i wcisne sprzeglo do samego konca to i tak zgasnie mialem tak kilka razy, a co gorsza ostatnio auto ostatnio po odpaleniu odrazu mi gaslo tak z 3 razy odczekalem i odpalilo wkoncu, zobaczymy cz wymiana tego czujnika rozwiaze problem wie ktos w jakiej cenie dostane taki czujnik i jakie sa najlepsze zamienniki czy moze na orginal tez bedzie mnie stac?, pozdrawiam
saphire - 11-08-2009, 12:16
Zaraz, zaraz, błąd czujnika bo uszkodzony czy tez błąd ciśnienia paliwa bo właśnie czujnik to wykrywa?
|
|
|