To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Ku przestrodze...

Chooper - 06-07-2005, 22:18

Opisujecie tu różne wypadkowe sytuacje, jeszcze ktoś gotów całkowicie zrezygnować z jazdy samochodem...nikogo nie potępiam..mam tylko mała sentencję którą traktuję jak kredo za kierownicą, sentencję którą przekazł mi mój instruktor, którego darzę ogromnym szacunkiem.

"Nie ma wypadku na drodze tylko ten, kto nie jeździ wcale"

Nieżadko mamy oczy do okoła głowy i pilnujemy siebie, a znajdzie sie jakiś wariat, co nam zrobi z (cenzura) jesień średniowiecza. przykre ale prawdziwe....

JCH - 06-07-2005, 23:19

Ja natomiast zauwazylem taka prawidlowosc:
droga tzw krajowka, wjezdzamy do jakiejs wsi, z bocznej drogi wyjezdza samochod (najczesciej maluch, 125p, tico lub cos podobnego) wpychajac nam sie nieco. Jest duze prawdopodobienstwo ze za chwile ten samochod skreci w nastepna przecznice i w dodatku nie uzywajac kierunkowskazu.

misia27 - 09-07-2005, 19:04

JCH napisał/a:
Ja natomiast zauwazylem taka prawidlowosc:
droga tzw krajowka, wjezdzamy do jakiejs wsi, z bocznej drogi wyjezdza samochod (najczesciej maluch, 125p, tico lub cos podobnego) wpychajac nam sie nieco. Jest duze prawdopodobienstwo ze za chwile ten samochod skreci w nastepna przecznice i w dodatku nie uzywajac kierunkowskazu.

powiedzialabym ze prawdopodobienstwo jest bardzo duze....a moze na wsiach obowiazuja jakies inne zasady ruchu drogowego :?: :?: :?: bo jak kiedys przejezdzalam przez wies (nie pamietam jaka) to tez dziwne manewry z zaskoczenia byly...

Firebee - 10-07-2005, 12:07

Ferrari

Porsche

Bentley

jakby ktos myslal, ze nowe auto moze zycie uratowac...
pozdro
FIrek

Chooper - 10-07-2005, 21:43

jak już w temacie "rozbitków, to zapraszam na www.wreckedexotics.com, fury co prawdza nie takie jak na naszych drogach, ale niektóre wyglądają makabrycznie.

P.S. niektóre podpisy z przyczynami takiego stanu pojazdów pod fotkami są jak maraton uśmiechu.
Niestety prawdziwe....

Galeria zdjęć ogromna!!!!

Efa! - 11-07-2005, 02:22

Czy Wy tu zaczynacie siać propagandę jazdy z zielonym listkiem na tylnej szybie???
Matejko - 11-07-2005, 09:44

Efa! napisał/a:
Czy Wy tu zaczynacie siać propagandę jazdy z zielonym listkiem na tylnej szybie???

z tylu z przodu na bocznych centralnie w miejscu zeby nie bylo widac nic na boki,

z przodu listek, z tylu listek, a w srodku głąb :D

Efa! - 12-07-2005, 03:41

Ok, Matejko, jak tak zrobisz ze swoim miśkiem, to naprawdę Cię w samiuśkim bikini poholuję, buuu-cha!cha!
Matejko - 12-07-2005, 10:13

jak zrobie to bez,
a obkleje liscmi jakiejs samosiejki :D

misia27 - 30-07-2005, 20:04

w ramach akcji "stop wariatom drogowym" PZU zamiescilo "fajny" psychotest...ciekawe rzeczy mi wyszly...
www.stopwariatom.pl/psychotest.php

Chooper - 31-07-2005, 11:58

apropos ta reklama PZU została nakręcona tuz obok mojego znienawidzonego przez lata L.O. :mrgreen:
szczeslaw - 31-07-2005, 13:01

Właśnie zrobiłem sobie z ciekawości ten test, przeczytałem też pozostałe wyniki. To jest jakaś paranoja! Pytania w teście są w wielu wypadkach źle sformułowane a wyniki to jakiś kompletny absurd! Cytat z wyniku "wariata": "Koniecznie zmień swój styl jazdy i zwolnij tempo życia. Może dzięki temu zauważysz, że po drodze mijasz piękne krajobrazy, zakątki, uroczyska, malownicze restauracje i tawerny, zobaczysz zachód słońca i stado saren lub żurawi." Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że dużo bezpieczniejszym kierowcą jest ten, kto jedzie szybko ale skupia się na jeździe, niż ten, kto jedzie wolno i podziwia widoki...
Z niebezpiecznych sytuacji na drodze kilka razy miałem podobną sytuację, do pierwszej opisanej przez Kofiego - rondo, dużo miejca a samochód przede mną stoi albo rusza, ale zatrzymuje się zaraz przed wjazdem na rondo. Niestety za pierwszym razem zakończyło się to dzwonem :(
Raz miałem dzwona z powodu zwykłego, głupiego zagapienia się :(
No cóż - jak to się mówi: sh*t happens...
Z sytuacji zainstaniłych nie z mojej winy parę razy zdarzyło mi się na przykład, że wyprzedzam sobie spokojnie jakiś samochód i nagle gość, którego aktualnie wyprzedzam, stwierdza, że on wyprzedzi tego jadącego przed nim i spycha mnie z drogi - niemiłe wrażenie...

Artii - 31-07-2005, 13:23

Zrobilem sobie ten test i
Twój wynik to: 25 punktów, mieścisz się w zakresie 21-40 punktów

Matejko - 31-07-2005, 14:19

pytanie bez sensu: 26. Czy zdarza Ci się parkować samochód w miejscach przeznaczonych dla osób niepełnosprawnych?

mam karte na te miejsca no to czemu mialbym tam nie stawac??

Twój wynik to: 26 punktów, mieścisz się w zakresie 21-40 punktów

Artii - 31-07-2005, 14:22

Matejko napisał/a:

mam karte na te miejsca no to czemu mialbym tam nie stawac??

Bo nie jestes osoba niepelnosprawna!!!

Karta jest i tak nie na Ciebie wiec teoretycznie nie mozesz stawac w takim miejscu.