Carisma - Techniczne - Dziwne piski w tylnym zawieszeniu :(
Piwor - 12-07-2009, 14:55
mlun, owszem. Duże tuleje głównego wahacza tylko brać w oryginale.
Rob600 - 28-07-2009, 12:14
Mam pytanie a jak sprawdzić czy to nie mocowanie amortyzatora ?? (u góry ma być jakie¶ łożysko itp.) Bo powiem szczerze że przy cofaniu piski s± minimalne albo ich brak ???
konradsd - 30-07-2009, 13:55
ja mam pytanie u mnie slysze piski w przednim zawieszeniu slysze jak wjazde na jazdni nawet w mał± nierówno¶c,
rosoll - 31-07-2009, 02:05
Rob600 napisał/a: | Mam pytanie a jak sprawdzić czy to nie mocowanie amortyzatora ?? (u góry ma być jakie¶ łożysko itp.) Bo powiem szczerze że przy cofaniu piski s± minimalne albo ich brak ??? |
ja miałem taki przypadek. mocowanie amora pada wtedy tylko jesli wypada ci on z kielicha jak podnosisz auto. piski mog± równeż występować po przez klocki i tarcze więc wzrokowo sprawdĽ ich stan.
[ Dodano: 31-07-2009, 02:07 ]
konradsd napisał/a: | ja mam pytanie u mnie slysze piski w przednim zawieszeniu slysze jak wjazde na jazdni nawet w mał± nierówno¶c, |
końcówka dr±żka kierowniczego, sworzeń lub tulejka gumowa wachacza. sprawdĽ wzrokowo i jak s± popękane to do wymiany.
Rob600 - 31-07-2009, 10:39
rosoll napisał/a: |
ja miałem taki przypadek. mocowanie amora pada wtedy tylko jesli wypada ci on z kielicha jak podnosisz auto. piski mog± równeż występować po przez klocki i tarcze więc wzrokowo sprawdĽ ich stan.
|
Rozumiem że my¶limy o tylnym kole ??
A co do tarcz i klocków to mam bębny
pozdrawiam
A chodzi mi o sposób w jaki można sprawdzić czy to mocowanie amorka ??
mlun - 31-07-2009, 10:49
Kładziesz na nim rękę i bujasz albo kto¶ buja autem. Jak czujesz luz to znaczy że podlega wymianie. Tak mi tłumaczono jaki¶ czas temu.
Rob600 - 01-08-2009, 23:32
U mnie luzów brak a piszczy jak piszczał
dzi¶ zapaćkałem olejem wszystkie jutro będę wiedział czy co¶ pomogło. Jeżeli pomoże to zacznę smarować pojedynczo i wtedy znajdę skubańca który mi w mi¶ku piszczy
scaniol - 02-08-2009, 10:53
Sprawdż sobie również mocowanie zbiornika paliwa , u mnie między jedna obejm± , a zbiornikiem był duży luz i też wydawało to różne dżwięki , po włożeniu paska z gumy między obejmę a zbiornik jest o jeden nieprzyjemny dżwięk mniej , dlatego warto wjechać na kanał lub podno¶nik i poszarpać gdzie się da aby wyeliminować takie rzeczy bo zawieszenie to nie jedyny popiskiwacz w aucie.
Rob600 - 11-08-2009, 09:49
tydzień temu przed wyjazdem na wakacje zapaćkałem wszystkie el. met-gum olejem (do skrzyni ) a nie tak jak poprzednio WD i piski ustały co prawda nadal nie wiem który element daje w "pupę " ale za to wiem że to na pewno zawieszenie
jak zacznie piszczeć od nowa to będę "smarował" każdy z osobna i w końcu dowiem się który daje popalić
Mam nadzieję że piszczenie wyst±pi przed zim±
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za okazan± pomoc
Robert
Anonymous - 13-08-2009, 23:10
Ja bym sugerował jednak znaleĽć przyczynę. U mnie skrzypiał wahacz poprzeczny (delikatne popiskiwanie sugeruj±ce wyrobion± gumę). Po wyjęciu wahacza okazało się, że guma nie jest trochę wyrobiona tylko jej tam nie ma - zostały ostatnie strzępy, a cukierek dało się wyj±ć swobodnie z wahacza
Pozdrawiam
Arthus
Rob600 - 14-08-2009, 08:45
Ależ oczywi¶cie nie mam zamiaru co jaki¶ czas zalewać olejem zawieszenia
|
|
|