To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [ELEKTRONIKA] - Lampka diagnozowania silnika

Anonymous - 25-11-2009, 15:58

To jak już wymienisz u siebie to daj znać co i jak ;)
jurek11 - 26-11-2009, 15:20

witam
No i po bólu ...tylko mam wrażenie ze dobrego interesu nie zrobiłem...
Po wizycie w paru warsztatach i sklepach miałem jeden wielki mętlik więc podjechałem do warsztatu o którym wspominałem.
Zanim się zorientowałem sonda została wymieniona tylko że niestety na używaną...ryzyk fizyk jak padnie szybko to już więcej na coś takiego nie pójdę bo zero gwarancji ale i przy nowej tez by tak było. Jedyne co, to podobało mi się podejście do klienta pomijając fakt że można było się mnie spytać czy na coś takiego się zgadzam,pożyjemy zobaczymy .
pozdrawiam ......

Anonymous - 26-11-2009, 17:09

ja też wymieniłem na używkę po przebiegu podobno 30kkm no i odpukać, ma już za sobą jakieś 100 tyś i chodzi, więc może Ty też będziesz miał tyle szczęścia :)
Beniq - 18-12-2009, 02:10

Podłączam się do tematu. Jestem szczęśliwym posiadaczem zapalonej lampki engine :)
MSS 2004. Wcześniej zapalała się losowo przy starcie, a teraz świeci światłem ciągłym przy każdym odpaleniu. Może to kwestia nadchodzących świąt :)

2 pytania:
1. Co to za urządzenie MARI i ile kosztuje?
2. Kto zna warsztat/serwis w Wielkopolsce ew. w lubuskim w którym będę mógł podpiąć się do komputera za nieduże pieniądze? Ile w ogóle wołają w serwisach za samą diagnozę?

Anonymous - 18-12-2009, 12:32

Urządzenie firmy MARI to tester diagnostyczny, który po podłączeniu wskazuje numer błędu i go usuwa tak, że kontrolka przestaje się palić. Swego czasu koszt to 69 zł i naprawdę super urządzenie.
stapp - 09-01-2010, 20:28

Witam.
Również mam przyjemność podziwiania żółtej lampki silnika...
Lamka mruga - na mniej niż sekundę - i przy każdej okazji tylko raz - nigdy nie świeci się dłużej, i nigdy nie robi tego kilka razy w odstępie np. kilku sekund. Warunki:
1. skręcone koła - lub gdy kręcę kierownicą
2. hamowanie, dodawanie gazu (niekonieczny)
3. poślizg.

Czy ktoś wie, jaki może być powód?
Mam wrażenie, że świeci się gdy półosie są bardziej obciążone... ale nie znam się na mechanice na tyle, żeby domyślić się o co może chodzić.

piotrekgk1981 - 09-01-2010, 22:32

witam czy mógł bym prosić kogoś o przesłanie mi schematu elektrcznego do space star mam kłopot z podłączeniem alarmu z góry dziękuje piotrekgk1981@op.pl :mrgreen:
Anonymous - 10-01-2010, 20:21

stapp sprawdź poziom płynu do spryskiwaczy, było już kilka razy o tym pisane na forum, lampki są obok siebie i mają ten sam kolor. CE raczej nie błyska, a kontrolka poziomu płynu przy niewielkiej jego ilości tak.
stapp - 10-01-2010, 23:57

Dzięki, tomekndm. To właśnie to - doczekałem się lampki świecącej trochę dłużej i w końcu zobaczyłem co to jest. Miałem niezłego zonka ;-)

Ale obciach...

Anonymous - 11-01-2010, 18:31

sam się dałem na to wrobić ;) więc znam ból
pozdrawiam

Anonymous - 19-02-2010, 21:17

tomekndm napisał/a:
stapp sprawdź poziom płynu do spryskiwaczy, było już kilka razy o tym pisane na forum, lampki są obok siebie i mają ten sam kolor.

To w MSS jest takie coś jak kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy? No proszę, czego to się człowiek o własnym aucie może dowiedzieć. Aż jutro sprawdzę czy u mnie występuje, bo jakoś nigdy nie zauważyłem :)

JCH - 19-02-2010, 21:34

toomyem napisał/a:
To w MSS jest takie coś jak kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy?
W Twoim nie ma takiej lampki, niestety :?
xjacobs - 19-02-2010, 23:11

JCH napisał/a:
toomyem napisał/a:
To w MSS jest takie coś jak kontrolka poziomu płynu do spryskiwaczy?
W Twoim nie ma takiej lampki, niestety :?
w poliftowych nie występuje
maxjot - 06-04-2010, 16:05

witajcie
podepnę się do tematu ,bo nie chce zakładac podobnego

problem z check engine 1.6 sekwencja,byłem u gazoiwnika i sprawdził błąd 170,jakis problem z odcięciem paliwa,może ktos rozszyfrować o co biega?

Anonymous - 13-04-2010, 12:42

nr. błędu:170 - to jest nieprawidłowa mieszanka a nie problem z ocięciem paliwa

jeśli masz gaz to w sumie nic dziwnego ale ... skoro to sekwencja to nie powinno tak być
u mnie się zapala jak mam mało gazu w butli - zapali się to wiem że za 5-10 minut będzie koniec gazu ... może u ciebie tez się zapaliła z tego powodu. jaki miałeś poziom naładowania butli?