Archiwum - Pierwszy samochód !!!
jaxan - 08-07-2009, 08:19
przez dwa lata jedyny problem ze skrzynią to wycieki oleju. Powodem był pęknięty (ze starości) uszczelniacz półosi. Koszt nowego + robota + uzupełnienie oleju = 150zł
Po za tym drobnica serwisowa, która wiąże się z każdym autem jakim będziesz jeździł. Chodzi mi przede wszystkim o płyny i wszelkie gumowe elementy zawieszenie.
Zgadzam się w 100% z Tobą skull! Choć GDI to po protu autko dla konesera, znawcy tematu, któremu pięknie służyło będzie jeśli o niego należycie zadba
skull - 08-07-2009, 09:34
z tymi GDI to jest nieraz ciężki orzech do zgryzienia silnik który rządzi swoimi własnymi "prawami" dla nowego użytkownika forum proponuję wpisać w wyszukiwarkę hasło GDI i poczytać parę tematów co najczęściej boli i gdzie w tych motorach Najwięcej użytkowników GDI jest wśród posiadaczy Carism dlatego też często tu zaglądam poczytać i zasięgnąć opinii
pataj - 08-07-2009, 13:30
maciej76 napisał/a: | pataj
Możesz wrzucić fotki do swojej galerii. Wtedy będą dostępne dla wszystkich forumowiczów. |
Fakt. Jak tylko ogarnę sprawy bieżące to wrzucam. Na razie na dniach mam zostać ojcem i trochę inne rzeczy mnie pochłaniają.
[ Dodano: 08-07-2009, 14:25 ]
Co do awaryjności silnika TD to niska. Po kupnie wymieniłem asekuracyjnie płyny, paski, filtry. Przez 1,5 roku raz padła pompa wspomagania, raz pasek klinowy (ten co wymieniał pompę za mocno popracował napinaczem ). Ponadto standardowe "bolączki" Carism: plastikowe końcówki wybieraka skrzyni biegów szybko się wycierają, zalewająca się pompa tylnego spryskiwacza szyby (poczytaj o tym na forum jak zrobić raz a dobrze), plastikowe kratki wylotów nadmuchu powietrza we wnętrzu wykonane są z kiepskiego (kruchego) plastiku, no i tapicerka w kolorze naćpany Picasso - ale o gustach się milczy. Inne to typowe koszty użytkowania samochodu na polskich drogach: stabilizatory, amory, tarcze hamulcowe i klocki. Czasem przy braku farta felga do prostowania Na Carismę przesiadłem się z ...Miaty. Wiadomo - tesknię za 7k obrotów i innymi smaczkami. Ale najważniejsze do czego Ci potrzebny samochód i jak często będziesz go używał. Częstsze jeżdżenie = diesel/LPG. Rodzina i graty do wożenia = duuuży bagażnik.
|
|
|