To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] nowy colt, kilka problemów

Anonymous - 16-07-2009, 18:26

Alexander, dzieki za wyjasnienie. To ze fotel kierowcy zapamietuje tylko oparcie to wiem. Myslalem tez tak samo o fotelu pasazera bo u mnie pamieta tylko nachylenie oparcia, najwidoczniej cos sie zepsulo
elektro - 17-07-2009, 11:14

nie wiem co wyje ale wyje najbardziej na 2 i 3 reszta biegów nieznacznie mniej, dwójka zgrzyta jak jadę powyżej 25km/h lub są podwyższone obroty. Sprzęgło mam na linkę, zgrzyta tylko dwójka.
mkm - 17-07-2009, 13:28

elektro, nie chce Cie martwic, ale musisz szukac "nowej" skrzyni.
elektro - 18-07-2009, 10:13

Nie martwisz mnie tym ;) spodziewałem się tego już przy zakupie samochodu.
Wiecie może gdzie w pobliżu Radomia można kupić taką skrzynię za nie duże pieniądze??

Havoc - 20-07-2009, 08:31

Co do tego składania i pamiętania pozycji fotela pasażera.
Zauważyłem u siebie że owszem trzeba do końca pchnąć i dopiero wtedy do przodu, fotel ustawia się w miejscu w którym był ALE:
jeżeli po wejściu pasażerów już przytrzymam fotel ręką, pchnę oparcie najpierw żeby ustawiło się jak było, to gdy chwilę później przesuwam fotel do tyłu zatrzymuje się od razu na dawnej pozycji, już nie dojeżdża do końca ;)
Trochę chyba nie popolskiemu, ale rozumiecie na pewno ocb :)

tttwm - 20-07-2009, 11:49

elektro napisał/a:
Nie martwisz mnie tym ;) spodziewałem się tego już przy zakupie samochodu.
Wiecie może gdzie w pobliżu Radomia można kupić taką skrzynię za nie duże pieniądze??

Skrzyni szukaj na allegro, sądzę że tam najprędzej znajdziesz, koszty różne, kompletne skrzynia czasami widziałem nawet za 350 zł a były i po 800. z tego co wiem to wymiana sporo kosztuje, w Wawie 400-500 zł za zamianę.

elektro - 20-07-2009, 23:51

bez przesady z tymi cenami za wymianę. w Radomiu maks 200zł ale jak będę miał skrzynie to sam wymienię ale póki co to najpierw chcę jakoś ją wyciszyć i tak przebujać się do jesieni