To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A 2.4] Galant 2.4 GDI 2000R Kontrolka SRS-bezpiecznik

Kmer - 12-07-2009, 11:03

Peter_2.4GDI, o tyle dobrze ze była to wina tylko bezpiecznika,i ze komp nie wziął tego jako błąd poduszki,bo wtedy to już tylko serwis,sam tego nie zlikwidujesz.

Pozdr

swinks_UK - 12-07-2009, 11:31

Cieszę się ogromnie, że skończyło się na bezpieczniku... :D
max_maximus - 02-02-2010, 12:39
Temat postu: TEn sam problem z SRS...
Witam. Mam ten sam problem ze świecącym SRS. Ale..... Przez ostatnie mroźne dni, gdy nie odpaliłem mojego gala97' 2.0 16v....wyjąłem akumulator do ładowania, i tak stał bez niego przez ponad tydzień...dziś wkładam aku i pięknie pali ale nie gaśnie SRS...Co śie mogło stać?...Nigdy wczesniej tego nie było....Czyżby brak napięcia przez długi okres mógł to spowodować?...Zaglądałem w bezpieczniki koło kierownicy ale wszystkie wydają sie sprawne, zresztą po opisie obrazkowym , nie wiem który miałby odpowiadać za poduchy...Proszę o pomoc
swinks_UK - 02-02-2010, 13:50

Nie sądzę.
Bardziej zaszkodziła mu wilgoć i mróz. Sprawdziłbym wszystkie połączenia taśmy w kolumnie kiery. Mogła być naderwana, lub styki obluzowane i zaśniedziała. Jak masz gdzie, to pożycz drugą sprawną kierę z taśmą. Załóż (zgodnie z procedurami) i jak lampka srs zgaśnie, to znaczy, że znalazłeś problem.
Jak nie, to masz jednak błąd srs wygenerowany być może przez odłączanie aku, itp.

[ Dodano: 02-02-2010, 12:51 ]
A masz poduchy boczne w fotelach?
Jak tak, to najpierw bym sprawdził styki na wtyczkach czy nie przerwane.