To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] Źle chodzi moj misiek na benzynie..

Krzyzak - 18-08-2009, 08:11

czujnik temp. silnika (2 stykowy) do wymiany - koszt zamiennika ok. 30 zl
next - 20-08-2009, 10:10

rozszerze mój problem.zuto w miare odpala ale nie utzrymuje obrotów i zaraz gasnie a jak dodaje gazu do cały lata dosłownie.kopci przy ty w dodatku.jak sie rozgrzeje to przestaje.na gazie jest ok ale co jakis czas zaczyna sie na nim dusic i szarpie.postanowiłem auto dac do mechanika na wycene i kontrole tego co sie dzieje i bede wystepował o zwrot pieniedzy od własciciela auta...po ogledzinach u mechanika dam znac co go boli

[ Dodano: 20-08-2009, 10:18 ]
ach i jeszcze zaczeło cos klekotac w silniku,przyspiesza gdy dodaje gazu aa ajk nie dodaje to nic nie słychac.po za ty swieci sie kontrolka check engine.własciciel przyznał sie ze auto stało pół roku nie używane...

Maretzky85 - 20-08-2009, 16:08

Albo zawory do regulacji, albo uszczelka pod głowicą ...
Mam podobnie i do tej pory nie wiem co to jest, jeszcze raz zawory wyreguluje i zobaczę czy ucichnie.

next - 21-08-2009, 08:55

a wiec ...pierwsze co mechanik zauważył to powyrywana i niefachowo naprawiona wiązka przewodów zapłonowych.tak jak on to opisywał to nie odczytuje temperatury silnika i dla auta jest on juz rozgrzany(moge sie mylic ale jakos tak to tłumaczył)
po drugie walnieta just uszczelka pod głowica
a po trzecie to powiedział ze dalszy przegląd moze zrobic za 200 zł to masa rzezczy jest przy nim do obejrzenia.naprawiac sie nie opłaca,wystąpiłem do własciciela o zwrot pieniedzy

Krzyzak - 21-08-2009, 08:57

next, a w umowie nie miales napisane, ze "obejrzales auto i jego stan faktyczny i nie zglaszasz zadnych zastrzezen"? - bo czesto takie klauzule sa w umowach K-S
Owczar - 21-08-2009, 09:28

next, szanse raczej marne, zwróć uwagę na to co napisał Krzyzak, bo to występuje w 99% umów kupna sprzedaży.
next - 21-08-2009, 09:38

w umowie mam napisane ze stan techniczny jest mi znany,wady te jednak nie były ujawnione.panowie przyjechali autem ,które było rozgrzane.mówili ze auto słabo odpala zima,ze to wina akumulatora.powiedzieli ze do wymiany jest tylko łozysko i drazek kierowniczy.to ze auto wyprawia cuda okazało sie rano przy zimnym silniku.własciciel podczas rozmowy przez telefon ,którą zreszta nagrałem przyznał sie ze podejrzewał walnieta uszczelke i sam miał problemy z rozruchem auta,ale nie widział ze sa to sprawy az tak powazne..

[ Dodano: 21-08-2009, 09:41 ]
dowiadywałem sie juz.
wg.prawa własciciel musi zwrócic pieniadze badz naprawic auto nawet jesli o wadach sam nie wiedział.poniewaz remont to bardzo wysokie koszty ,a same auto ma wartosc 3 tys zł. nie pozostaje nic innego jak wymiana na pieniażki.mam nagrane rozmowy z nim tak jak wspomniałem,w których zresztą zgadza sie na zwrot .

Krzyzak - 21-08-2009, 10:54

jesli to tylko czujnik temperatury, to koszt ok. 30 zl za zamiennik
moze rzeczywiscie powodowac ogromne problemy z odpaleniem na zimno - silnik trzesie sie i gasnie, objawy podobne do uszczelki glowicy
namieszanie w kablach, to jedna z przyczyn, dla ktorych auta z LPG sa dla mnie niediagnozowalne...

next - 26-08-2009, 10:42

a wiec auto oddane,pieniązki dostałem z powrotem.pozdrawiam i dzieki za odzew
Owczar - 26-08-2009, 10:54

next, trafiłeś na uczciwego sprzedawcę :)
next - 26-08-2009, 18:49

:D oj wiem :D fuks był.teraz zmienie na wszelki wypadek tresc umowy aby miała zawarty przypis o wadach ukrytych :P