To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mitsubishi Sapporo '79

Hubeeert - 15-07-2009, 12:58

Piękny klasyk :)
Miszo - 15-07-2009, 13:19

@Jogurt - felgi tylne dostałem w spadku. Były poszerzone przez jednego z poprzednich właścicieli (dość fachowo nawet). Przy okazji koła zostały wpuszczone w obrys auta, żeby nie wystawały (zimówki na normalnych felgach wyglądają niestety nietęgo bo są schowane w nadkolach). Jakoś nie miałem zapału, żeby to zmieniać, poza tym o gustach się nie dyskutuje - mnie się podoba :) A zimówkom wystarczy dać dystanse.

Tak - pod spodem wolnossące rzędowe 2.0 na podwójnym gaźniku.

Miszo

PS: Dzięki za słowa uznania. Na żywo niestety już nie wygląda tak pięknie jak na tych zdjęciach, Pan blacharz dał trochę ciała miejscami. Zresztą mam nadzieję, że sami niedługo zobaczycie co i jak.

Getor - 15-07-2009, 15:19

cuuuudooo
macia - 15-07-2009, 20:28

Jest wspaniały :shock: :shock: :shock:
Marzenie od początku do końca :shock:

kriswawa - 15-07-2009, 23:43

zazdroszcze ci tez lusterek ...nie wiem skad je dostane
chyba bede posilkowal sie BMW z 1975

masz pozdrownienia od tego pana - o ktorym gadalismy

a to dzisiejszy nasz efekt pracy - samochod gotowy do drogi do blacharza

Miszo - 16-07-2009, 01:20

Postaram się zdobyć kontakt do gościa, który restaurował na oko 6-8 lat temu.
Przypomnij się z tematem.

M.

mkm - 18-07-2009, 04:16

Miszo, nie wiem czy wiesz, ale Twoje Sapporo obiega swiat...
http://japanesenostalgicc...ce5722f40b81681
Swoja droga zastanawiam sie czy zostales zapytany o zgode...

kriswawa - 18-07-2009, 23:42

mkm - wlasnie umowilem sie z Miszo u notariusza
daje mi zgodne pisemna zgode - za poinformowanie ze ma sliczne Sapporo mk1 z Polski
:P

mkm - 19-07-2009, 09:51

kriswawa, bardzo zabawne...
Skoro juz to zgody sie daje bardziej "na", a nie "za"... Piszesz z dwoch kont, ze odpowiadasz za Miszo?

Jogurt - 19-07-2009, 11:56

Miszo, juz sie powoli oswajam z tymi felgami :) jakieś dalsze plany masz do niego? swapy,mody,dopieszczenie ?
Miszo - 19-07-2009, 12:46

@ Jogurt: Jakiś szczególnych planów co do niego nie mam. Ma jeździć, w tej chwili to mój podstawowy wóz na A4 Wrocław-Kraków i powiem szczerze daję radę całkiem nieźle. Do zrobienia pozostały porządki w elektryce, rewitalizacja fotela kierowcy (sprężyny) i drobne poprawki w tapicerce i wyposażeniu wnętrza.

@ kriswawa - mogłeś wprawdzie blachy zamalować, ale przeciwko dystrybucji zdjęć na forach "branżowych" nie mam nic.

Generalnie nie traktuję go jak fetyszu, raczej maszynę użytkową (jakby to nie brzmiało w przypadku auta z 79 roku).

Pozdrawiam i do zobaczenia na spotach.

Miszo

londolut - 19-07-2009, 12:49

Miszo napisał/a:
w tej chwili to mój podstawowy wóz na A4 Wrocław-Kraków
Zapraszam po drodze na Śląsk pochwalić się swoim klasykiem. Wystarczy słowo :)
Starion - 22-07-2009, 21:48

Wspaniała maszyna! Pojadę specjalnie do Krakowa żeby ją zobaczyć tylko powiedz kiedy będziesz na jakimś spocie lokalnym :)

To chyba jedne z najpiękniejszych Sapporo jakie były, japoński muscle-car.

Swoją drogą już spotkałem kiedyś ten egzemplarz. Prawdopodobnie kiedy migrował między poprzednim i przedostatnim jego właścicielem od którego kupiłeś go Ty :) Oto zdjęcia które mi się zachowały:

Powiem Ci że to ciężko spekulować, ale ja chyba zachowałbym ten kolor który był. Co prawda "Deep Black" robi wrażenie, ale wiśniowy metallic jak żaden inny pasuje mi do tego auta :)

Miszo - 23-07-2009, 10:00

@Starion: Tak, to dokładnie zdjęcia z aukcji dzięki której go kupiłem. Tak wyglądał wtedy gdy trafił w moje ręce.

Dwie nowe fotki z tego weekendu:

A o gustach typu kolor - cóż nie dyskutuje się. Taki mi się wtedy podobał i taki jest. Zawsze można zmienić :)

Pozdrawiam

Misho

londolut - 23-07-2009, 11:43

Miszo napisał/a:
Dwie nowe fotki z tego weekendu:
Nie widać fotosów.