To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

3000GT/GTO Techniczne - Custom Aluminum Crank Pulley

Bogdan9999 - 18-07-2009, 23:46

Ja nic takiego nie powiedziałem że tobie sie to nie uda czy nie będziesz jeździł. Zmienisz to na lekkie koło to tylko same + ;)
n3000 - 31-07-2009, 08:56

i jak tam lekkie kółko już zamontowane?
Daro - 31-07-2009, 10:16

Poki co zbieram kase na remont zanim rozgrzebiemy wszystko :)

[ Dodano: 31-07-2009, 10:16 ]
Od razu mowie, ze ciezko bedzie porownac w zwiazku z tym, ze pokryje sie to wlasnie z generalka

[ Dodano: 24-09-2009, 17:45 ]
Dobra dorobiłem to kółko, chociaż kosztowało mnie to więcej zachodu i pieniędzy niż z początku myślałem. W porównaniu z ponad trzykilowym seryjnym kółkiem to waży około 1,2 kilograma. Co prawda kółko z 3sx jest lżejsze (870 gram), ale to jest dorobione z innego stopu (a aluminium lotniczego), który jest dużo trwalszy i twardszy niż CNC 6061, więc kółko na pewno więcej wytrzyma. Można by ściągnąć z niego jeszcze więcej masy, ale nie było już czasu (składamy silnik), poza tym kółko jest dokręcane dużym momentem, więc nie chcieliśmy zmniejszać głębokości dwóch otworów w środku w które wchodzi klucz, żeby nie poszło. Poniżej, jak ktoś chce popatrzeć, kilka fotek. Jeżeli komuś się to podoba, to niech się odzywa na PW. Tak, jak pisałem wcześniej wpływ kółka będzie mi ciężko ocenić ze względu na równoległy remont silnika. Pozdrawiam!