[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A 2.0] Przerywa przy dodawaniu gazu
Polako - 13-12-2009, 11:45
Narazie zatankuję gaz na inmnej stacji jak ten wyjeżdże i zobaczę czy dalej będzie się to działo jak tak to przejadę się do gazownika.
Anonymous - 29-12-2009, 21:21
witam
to mi wygląda na zawór EGR . najlepiej wyczyścić stożek lub zaślepić .
pablo diablo - 30-12-2009, 00:28
JaGrab3 napisał/a: | a ja powiem inaczej, sprawdz sobie czy rozrząd jest ok, jak ci przeskoczy to bedziesz mial takie objawy, bylo pisane na forum. |
gdzie tego szukac?
JaGrab3 - 30-12-2009, 00:56
korci2006 napisał/a: | witam
to mi wygląda na zawór EPG . najlepiej wyczyścić stożek lub zaślepić . |
EPG to masz info o programach w satce, pewnie chodziło ci o EGR...
Zawieszony egr daje objaw taki, ze autko jest muuuulaste, raczej nie ma przerywań, a fakt dobrze jest go przeczyścić/zaślepić... sam już jakiś czas temu go zaślepiłem.
Co do rozrządu, to sprawdzi ci to mechanik, lub sam, ale raczej się trzeba na tym znać. Polega to na zdjęciu obudowy rozrządu i sprawdzeniu ułożenia kół.
pablo diablo - 30-12-2009, 12:19
JaGrab3 napisał/a: | korci2006 napisał/a: | witam
to mi wygląda na zawór EPG . najlepiej wyczyścić stożek lub zaślepić . |
EPG to masz info o programach w satce, pewnie chodziło ci o EGR...
Zawieszony egr daje objaw taki, ze autko jest muuuulaste, raczej nie ma przerywań, a fakt dobrze jest go przeczyścić/zaślepić... sam już jakiś czas temu go zaślepiłem.
Co do rozrządu, to sprawdzi ci to mechanik, lub sam, ale raczej się trzeba na tym znać. Polega to na zdjęciu obudowy rozrządu i sprawdzeniu ułożenia kół. |
dalej nie kumam co to jest ten zawór epg gdzie jest i do czego służy
moze mam ktos zdjęcie jak go zaślepić ?
JaGrab3 - 30-12-2009, 13:11
EGR, nie EPG.
Więc EGR jest to zawór recyrkulacji spalin, jest on umieszczony w kolektorze dolotowym, jest odpowiedzialny za to, ze część spalin powraca do kolektora dolotowego i jest jeszcze raz dopalana. Jest to sposob na zmniejszenie szkodliwości spalin. Istotą działania tego zaworu jest to, żeby dopalanie spalin odbywało się wtedy, kiedy silnik nie jest obciążony, tak zeby kierowca nie czuł straty mocy. Zawór ten czasami się zacina, przez co część spalin jest cofanych cały czas do kolektora, i silnik ma mniejszą moc.
Pięknie masz opisane co i jak na stronie krzyżaka mitsubishi naprawa .
Tam wchodzisz w dane naprawcze i dalej zawór EGR.
[ Dodano: 30-12-2009, 13:12 ]
ALE, Ja ci mówię - Sprawdzić rozrząd.
nightfly - 30-12-2009, 19:21 Temat postu: Re: [EA2A 2.0] Przerywa przy dodawaniu gazu
Tieesto napisał/a: | Jak dodaję gazu, czy to na jałowym czy podczas jazdy to tak do 4krpm taki przerywa, i na benzynie i na gazie, głównie jak się nagrzeje.
Czy przyczyną tego mogą być przewody i świece? jeśli nie one to co sprawdzić? |
Tak sobie czytam Twój temat i myślę, że objawy masz podobne do tych jakie ja miałem.
Sprawdź sobie:
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15
Spróbuj odłączyć przepływomierz np. na włączonym silniku i wtedy zobaczysz zachowanie silnika. Jak przestanie przerywać i falować to znaczy, że przepływomierz masz padnięty tak jak ja miałem...
JaGrab3 - 31-12-2009, 11:54
przepływka raczej nie ma nic do gazu, nie wiem jaką masz instalację.
Padnięta przepływka to masakra na zimnym silniku, na ciepło wlasnie powinno byc lepiej.
Ale oczywiscie sprawdzic nie zaszkodzi.
Polako - 03-01-2010, 23:18
Witam winą szarpania okazała się jednak fajka cewki. Próbuję znalezc od tygodni i na allegro samych fajek i nic tylko w komplecie z cewkami. Byłbym wdzięczny za pomoc w odnalezieniu fajki np. na allegro. Pozdrawiam.
pawliku - 03-01-2010, 23:21
myśmy mieli to samo w galu i kupiliśmy fajki w inter carsie. zmieniliśmy psikneliśmy WD40 ( żeby wilgoci nie było i działa
[ Dodano: 03-01-2010, 23:23 ]
sorry nie fajki a kable mała pomyłka
robertdg - 03-01-2010, 23:26
Polako, zadzwon tutaj JAPANEZE MAREK MALIK
tel. 422154402, kom. 602224584
Polako - 03-01-2010, 23:29
Aha dziękuję.
Hugo - 03-01-2010, 23:46
Fajkocewka to występuje chyba tylko w całości.
Polako - 04-01-2010, 21:00
http://allegro.pl/item861...owa_i_inne.html
Dogadałem się z gościem, że sprzeda mi 2 fajki z cekwami za 100 zl. Niby sie opłaca ale nie ma pewności czy używane będzie działało należycie. Co sądzicie warto kupic używane cena za nowe 360 za 2 komplety czyli 260 zł w kieszeni. Pozdr
robertdg - 04-01-2010, 21:11
Polako, jak masz kupywac uzywane to lepiej napraw swoje, w sprzedazy jest dostepny specjalny sylikon, tez nie masz 100% pewnosci czy aby cewka nie ma przebicia, powiem krótko to co jest tanie jest w rzeczywistosci drogie, wiec albo kupic nowe albo zregenerowac swoje
|
|
|