To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - chyba mnie nie zabijecie ... ;P

ratajeq - 25-11-2006, 22:29

kamilholland napisał/a:
ladne fotki ale...

ale ...

Firebee - 27-11-2006, 17:43

:) nie przejmuj sie postami kolegi, potrzebowal troszke nabić, bo ogłoszenie chciał umiescic..
Pozdr

Hugo - 04-03-2007, 23:33

Bardzo ładny zderzak tylny (napewno ładniejszy niż w CAO), deska rozdzielcza też mi się podoba. Poza tym super jest to, że ma obrotomierz :biggrin: . W Coltach 1.3 tego nie ma. Jest chyba bardzo zadbany. Tapicerka foteli też niebrzydka.
Nie podoba mnie się atrapa (do niczego nie pasuje w aucie tej klasy) no i tylna klapa...zresztą sam nie wiem, może nie jest taka zła. Generalnie dla mnie jedną z najważniejszych cech auta przy zakupie jest jego indywidualność i niepowtarzalność. Dlatego pod tym względem Twój Proton jest rewelacyjny.

Anonymous - 12-03-2007, 14:37

ratajeq,

Heja
wczoraj kupilem protona 416 mozesz mi napisac jak tam z czesciami do niego? jak sie spisuje samochod, jakies awarie? mozesz mi odpisac?

Anonymous - 12-03-2007, 14:50

Moj proton to 416 v16 z 96 roku, kosztowal mnie 6 tysia. w wyposazeniu ma centralny zamek, elektryczne lusterka, elektrycznie podnoszone szyby elektroniczny wtrysk immobiliser, klima, wspomaganie kierownicy i takie tam duperelki. Mozecie mi napisac dlaczego one sa takie tanie? czy nie wtopilem kaski na ten samochod?
Anonymous - 12-03-2007, 15:12

asgar napisał/a:
Moj proton to 416 v16 z 96 roku, kosztowal mnie 6 tysia. w wyposazeniu ma centralny zamek, elektryczne lusterka, elektrycznie podnoszone szyby elektroniczny wtrysk immobiliser, klima, wspomaganie kierownicy i takie tam *cenzura*. Mozecie mi napisac dlaczego one sa takie tanie? czy nie wtopilem kaski na ten samochod?
Nie ukrywajmy, że kupując "oryginalne" Mitsu, płacisz też za markę. Proton to tak jak Ptasie Mleczko, ale w opakowaniu Carrefour. To samo, ale w innym opakowaniu. Z częściami mechanicznymi nie powinieneś mieć dużych problemów, gorzej z blacharką. Czy przepłaciłeś za swój egzemlarz? Trudno cokolwiek powiedzieć, nie oglądając auta...
Hugo - 12-03-2007, 19:22

asgar napisał/a:
czy nie wtopilem kaski na ten samochod?
Załóż nowy temat w tym dziale i się pochwal tym co kupiłeś. Wtedy napewno Ci odpowiemy. Koniecznie wklej fotki.
ratajeq - 10-02-2009, 10:31

w sumie dawno nie pisałem ...
w tym czasie misiu poza standardowymi wymianami miał:
- planowana głowicę, przy okazji wymiany uszczelki, bo lekko sączyła
- wymieniona cewkę bo stara padła (co ciekawe pękła na pół!)
- wymienione laczki na Yokohama A.drive 175/70/R13 82T (muszę przyznać że za tą cenę naprawdę dobre)

no i niestety dostał strzała w tył i po pięknym zderzaku ... szczerze to nie mam nawet kiedy tego zrobić :/ w jeździe nie przeszkadza, jest tylko wgniecony i pęknięty w miejscu gdzie miał bliskie spotkanie z podłużnicą ...

ogólnie nie narzekam, ale zauważyłem że jest bardzo wrażliwy na jakość paliwa ... na dobrym paliwie chodzi ładnie, ciągnie aż miło, na gorszym głośno chodzi, jest mułowaty ...

ratajeq - 11-03-2009, 22:49

dzisiaj, tj. 11 marca misiu dostał nowy wydech ;] ... nowy kat, rura środkowa i tłumik końcowy, kosztowało 750PLN ...
ale stary kat był pusty (wydmuchało wszystko) i zatkał tłumik, do tego urwała sie rura przed tłumikiem ... wiec padła decyzja że wszystko nowe zakladamy ... no i jest :) nawet fajnie mruczy, jutro wrzucę filmik jak nie zapomnę