To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB1 1.3] Nierówne(Spadające) Obroty Silnika

puntspusy - 16-09-2009, 07:15

ja mam taka rade, jesli mocno nie faluje i przede wszystkim nie gasnie to jesli nie pomoze to co napisal obroto to bym to olal,. temat jest stary jak lancer CBO a moze i starszy,

powodow falowania jest mnostwo (przepustnica, ICV (EACV), FITV, zawory,nie wyregulowane obroty biegu jałowego, uszkodzony komputer, lewe powietrze - to te podstawowe) i trzeba duzo cierpliwosci zeby sie w to bawic

zas jesli mocno faluje i przeszkadza to w jezdzie jakos znacznie to jesli jestes pechowy bedziesz mial klopot

pomien na poczatek krokowca i przepustnicą kompletną sie z kims zamien na chwile !

czy w miskach jest tez zawor FITV (fast idle temperature valve) przy przepustnicy ? jesli tak to i jego bym wyczyscil lub pomienil

Anonymous - 12-08-2010, 23:30

Maretzky85 napisał/a:
Nie. Odłączasz minusową klemę na kilka minut. Potem podłączasz i włączasz silnik na prostych kołach, bez świateł i innych odbiorników prądu i zostawiasz włączony na 10 minut. Wyłączasz i po tym już powinno być ok.

Witam Forumowiczów,

Mój pierwszy post na forum. Przepraszam że odkopuję temat.

Procedurę wykonujemy na zimnym po nocy/zimnym/ciepłym silniku ?
(Podejrzewam że to drugie by odczekać na temp. pracy)

Problem podobny, bez falujących obrotów, ale auto duży procent czasu trzyma obroty za wysokie (1.3 '98)

pozdrawiam,