[92-96]Lancer CB0 - [CB1 1.3] Nierówne(Spadające) Obroty Silnika
puntspusy - 16-09-2009, 07:15
ja mam taka rade, jesli mocno nie faluje i przede wszystkim nie gasnie to jesli nie pomoze to co napisal obroto to bym to olal,. temat jest stary jak lancer CBO a moze i starszy,
powodow falowania jest mnostwo (przepustnica, ICV (EACV), FITV, zawory,nie wyregulowane obroty biegu jałowego, uszkodzony komputer, lewe powietrze - to te podstawowe) i trzeba duzo cierpliwosci zeby sie w to bawic
zas jesli mocno faluje i przeszkadza to w jezdzie jakos znacznie to jesli jestes pechowy bedziesz mial klopot
pomien na poczatek krokowca i przepustnicą kompletną sie z kims zamien na chwile !
czy w miskach jest tez zawor FITV (fast idle temperature valve) przy przepustnicy ? jesli tak to i jego bym wyczyscil lub pomienil
Anonymous - 12-08-2010, 23:30
Maretzky85 napisał/a: | Nie. Odłączasz minusową klemę na kilka minut. Potem podłączasz i włączasz silnik na prostych kołach, bez świateł i innych odbiorników prądu i zostawiasz włączony na 10 minut. Wyłączasz i po tym już powinno być ok. |
Witam Forumowiczów,
Mój pierwszy post na forum. Przepraszam że odkopuję temat.
Procedurę wykonujemy na zimnym po nocy/zimnym/ciepłym silniku ?
(Podejrzewam że to drugie by odczekać na temp. pracy)
Problem podobny, bez falujących obrotów, ale auto duży procent czasu trzyma obroty za wysokie (1.3 '98)
pozdrawiam,
|
|
|