To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] Galant kombi 2.0 SE, Oraz inne auta Ladapis`a

Ladapis - 05-08-2009, 00:20
Temat postu: dwa kolejne kombi do zaopiniowania - prosi prawie Mitsumania
Hej to znowu ja - wciąż szukam kombi 2.0 benzyna.

Wkleiłem do wątku o czarnym SE spod Wrocka, ale jakoś dziwnie dokleiło się dokleiło do TREŚCI mojej ostatniej wiadomości, a nie jako kolejna wypowiedź. Na innych forach było chyba tak, że jak wysyłałem odpowiedź nawet gdy moja wypowiedź była ostatnia, to i tak pojawiała się kolejna wypowiedź... a tu... po prostu dopisuje mi siędo ostatniej wypowiedzi... czy tak ma być?

a teraz do rzeczy:
Co myślicie o tym (umownie "granatowy #2 (bo czarny z
Rzeczycy był #1")

http://otomoto.pl/mitsubi...b-C9419378.html

Mitsubishi Galant 2,0 16V Sport EditionWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

12 000 PLN / 2 884 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC: Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1998, Data rejestracji: 06/1998, Przegląd: 07/2010, Ubezpieczenie: 07/2010, 198 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, granatowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:

Mitsubishi Galant 2,0 16V
Poza tym co wyżej, w wyposażeniu:
Klimatronic
4x el. szyby
4 poduszki powietrzne
alufelgi 17"
roleta bagażnik
opony-tył kupione w marcu, przód-jeden sezon
Silnik bardzo ekonomiczny, średnio 7,5l/100km a przy tym zapewniający dobre osiągi, rewelacyjne hamulce i ciekawa stylistyka. Wielowahaczowe zawieszenie sprawia, że auto trzyma się drogi i świetnie pokonuje zakręty.
Auto w ciągłym użytkowaniu, więcej zdjęć mogę wysłać na email.
Samochód posiada mało widoczne otarcia, zdobyte na ciasnych parkingach, można je spolerować ale nie mam na to czasu.
Proszę dzwonić lub pisać na email, odpowiem na wszystkie pytania.
Samochód do obejrzenia w Nowym Tomyślu lub w okolicach (do uzgodnienia).
Jestem pierwszym właścicielem w kraju.

Zastrzegam sobie prawo do wycofania oferty ze względu na wystawianie w innych mediach.
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Nowy Tomyśl (woj. wielkopolskie),
tel.: +48 608 761 261

...albo o tym - umownie "błękitny #3"

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9408645

Mitsubishi Galant Śliczny Błękitny GalantWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

12 900 PLN / 3 101 EUR
Ubezpieczenie OC AC: Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 2000, 18 900 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1998 cm3, benzyna, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:

serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

Posiadam do sprzedania: Mitsubishi Galant Kombi sprowadzony z Niemiec

Wyczerpujących informacji na temat samochodu (wyposażenia i stanu technicznego) oraz formalności związanych z rejestracją udzielę telefonicznie pod numerem 696 978 794, uprzejmie proszę nie dzwonić na numer fax-u podany powyżej.

Samochód jest do obejrzenia w Jaworze (dolnośląskie) 60 km na zachód od Wrocławia, ulica Piastowska wjazd do Jawora od strony Strzegomia

·Możliwość sprawdzić na stacji kontroli pojazdów.
·Możliwy zakup w kredycie na uproszczonych zasadach.

Wszelkich informacji na temat auta udzielę
pod nr telefonu 0 696 978 794

marexi - 05-08-2009, 02:14

popraw linki bo nie dzialaja a dostaniesz opinie powierzchiowa;)

[ Dodano: 05-08-2009, 02:21 ]
1 dziwnie wytarta kierownica, moj przy 260tys tak nie mial...
do tego licznik z milami? wydaje mi sie ze takich nie bylo za bardzo.
2 no ladny kolorek:) duzo ze zdjec nie widac ale nie jestem pewny ale cos mi sie wydaje ze maska patrzac od prodzu z prawej strony troche nachodzi na lampe. do tego nie zarejestrowany i rdza z tylu to juz sie robia wieksze koszty. zreszta popros kogos z jawora o obejrzenie tego autka tam mitsu jezdzacych jest ponad 150;)

Kmer - 05-08-2009, 14:38

Odnośnie pierwszego co się rzuca w oczy to odkształcony przedni zderzak,brak zaślepki zderzaka,lewa strona lampa za bardzo cofnięta do środka to samo grill,maska za bardzo zachodzi na nie,lewy tylni narożnik po małych przygodach,na pewno do malowania,kiera okrutnie styrana jak na 190kkm zegary od angola,ciekawe gdzie są ori,gałka zmiany biegów tez wytarta,drzwi kierowcy do poprawek lakierniczych.
Co do drugiego to napisze Ci pozniej jak go obejrzę,

[ Dodano: 05-08-2009, 19:08 ]
Rozmawiałem z właścicielem komisu,tu jest Twój link http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9408645 w tym linku masz jeszcze stare zdjęcia z przed kilku dni,nie widać tego na tych zdjęciach ale podobno były jakieś oznaki korozji na prawym tylnym błotniku i zostało to zrobione,błotnik został pomalowany na nowo,nie rzuca się z daleka to w oczy,dopiero jak się przyjrzysz z bliska widać odcięcie, tu masz linka ze zdjęciami już po malowaniu tego nadkola http://allegro.pl/show_item.php?item=704997756

Auto wizualnie wygląda ładnie ma małe mankamenty,ale są to uważam pierdoły,porobiłem dokładne zdjęcia każdej z nich,jak chcesz to Ci wyśle na maila,z tego co się dowiedziałem autko stało w Niemczech jakiś czas,i widać to w komorze silnika,bo są widoczne oznaki korozji,oczywiście do usunięcia,silnik pracuje równo,wkręca się na obroty,piszczy któraś rolka,ale wiadomo ze i tak się wymienia wszystkie przy wymianie rozrządu,klepie któryś z popychaczy,ale to chyba mankament tych silników,możliwe ze wymiana oleju załatwi sprawę bo widać ze jest już wysłużony klima chodzi normalnie,elektryka w drzwiach tez,co do zawieszenia to nie wiem czy stuka czy nie,bo nie jeździłem autem,i sprzedawca tez nim nie jechał także nie mógł mi nic powiedzieć na ten temat w komplecie są zimówki na stalówkach,i jakieś tam radio,jeżeli będziesz miał jakieś dodatkowe pytania to pisz tu czy na PW.
Pozdrawiam Arek.

Ladapis - 05-08-2009, 23:35

Dziękuję Kmer za pomoc. To naprawdę świetna robota, bo... ja naprawdę mocno szukam takiego auta.
Na starych zdjęciach z otomoto wyraźnie widać 2 ogniska korozji na tylnym błotniku - ale LEWYM - nadkole i przy zderzaku. Na nowych zdjęciach w Allegro jest już po malowaniu, ale widać jak niezbyt dobrze dobrano lakier.... inny błękit aż zachodzi na resztę błotnika :-( Pomimo to całokształt wygląda dość nieźle, a przynajmniej nie ma nic dyskfalifikującego. Taki zwykły GLS z 2000 r. wychodzi w cenie SE z 1998prawie 1999 (tamtego z Rzeczycy. Oba niedaleko siebie, to łatwiej pojechać, ale wciąż nie mogę się wyrwać.... szkoda, że tak daleko.

Kmer - 06-08-2009, 00:06

Ladapis, podaj mi adres mailowy to wyśle Ci foty których nie ma na allegro,
Owczar - 06-08-2009, 09:55

Ladapis, pomógł dla Kmera ;)
Ladapis - 06-09-2009, 23:52

A ten, co długo już się ogłasza. W prawdzie tradycyjna klima, ale za to ładniejsza (surowa) tapicerka) ;-)
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9443489

Co sądzicie?

Cena (brutto): 12 900 PLN / 3 129 EUR (do negocjacji)

Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 12/2000, Przegląd: 07/2009, Ubezpieczenie: 07/2009, 160 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 98 kW (133 KM), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne

Dodatkowe informacje:

Opis pojazdu:
Stan techniczny i wizualny samochodu bardzo dobry , udokumentowany przebieg. Zapraszam i Polecam.

Dane kontaktowe
Polska , Dębno (woj. zachodniopomorskie),
tel.: +48 691 640280

[ Dodano: 07-09-2009, 22:26 ]
Kmer - posłałem ci punkty za pomoc. Przepraszam, że tak późno, ale nie miałem wcześniej do czynienia z tą punktacją i mi umknęło... na szczęście ktoś zwrócił mi uwagę i ze skruchą przyznaje, że mi wstyd. Pomogłeś mi bardzo. Ostatnio miałem problemy z pocztą i ogólnie internetem więc nie wchodziłem za często, a teraz wracam do poszukiwań Gala...

Pozdrawiam,

[ Dodano: 12-10-2009, 19:45 ]
Witajcie;
Wracam do poszukiwań. Powiedzcie co sądzicie:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10116438

Mitsubishi Galant 2.0 16VSPORTeditione Z NIEMIEC Wydrukuj ofertę
Cena (brutto):

12 900 PLN / 3 025 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:

Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, 196 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

Witam posiadam do sprzedania świeżo sprowadzone MITSUBISHI GALANT w limitowanej wersji SPORTedytione typu kombi z silnikiem 2.0 16V i przebiegu 196 tysięcy kilometrów potwierdzony książką serwisową. Wnętrze pojazdu wyjątkowo zadbane nie posiada żadnych przetarć tapicerki jak tez wypaleń.W MITSU nie były palone papierosy.Posiada na wyposażeniu m.in.

-4 x airbag (2 czołowe 2 boczne)
-Klimatyzacja (Klima tronik)
-ABS
-Aluminiowe felgi
-Wspomaganie kierownicy
-Centralny zamek + pilot
-4 x elektryczne szyby
-Elektrycznie sterowane lusterka
-Elektryczna regulacja świateł
-Halogeny
-Regulacja wysokości fotela kierowcy
-Dzielona tylna kanapa+ podłokietnik
-Radio CD
-Książka serwisowa
-Fabrycznie przyciemnione szyby
-Relingi dachowe

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numer telefonu 798-578-019.Pozdrawiam
Dane kontaktowe

Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.

Polska , Puławy (woj. lubelskie),
tel.: +48 0-798-578-019

Auto miało ponoć robione nadkola jeszcze w Niemczech i malowaną maskę, ale bez szpachli tylko jak to podobno często bywa od oprysków. Kupiony od właściciela nie z bazaru, rozrząd ponoć jeszcze na 40kkm... Sprzedający brzmi dość wiarygodnie.
Nie podobają mi się fele... będzie trzeba wymienić. No i pomarańczowe kierunki przednie i boczne... czy tak było w SE? Poproszę o wszelkie uwagi.

Ladapis

[ Dodano: 12-10-2009, 19:48 ]
No i ten jest aktualny:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10105583
Mitsubishi Galant GAZ NAJLEPSZY 8X KOLA NOWEWydrukuj ofertę
Cena (brutto):

11 777 PLN / 2 762 EUR
Ubezpieczenie OC AC:

Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, 170 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, srebrny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, hak, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, ASR, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany
Opis pojazdu:

Oferuje panstwu nowo sprowadzonego bardzo ladnego galanta z 1999 roku w bardzo dobrym stanie technicznym nigdy nie byl lakierowany , z sekwencyjna instalacja gazowa spalanie Gazu ok 9 litrow , nie ma roznicy czy jedziemy na hazie czy benzynie nic nie szarpie nie przerywa.Zawieszenie jak nowe posiadam bardzo duzo rachunkow na czesci od poczatku do konca .Auto mialo jednego wlasciciela
Ato ma zalozone pod koniec czerwca nowe opony , do auta dolaczam tez opony zimowe na stalowych felgach - oczywiscie tez jak nowe

Wlew gazu jest ukryty we wlewie paliwa, poziom gazu , gdy jeedziemy na gazie wskazuje na wskazniku od benzyny

dodatkowo posiada

elekrtyczne szyby

klimatyzacje

elektryczne lusterka

wspomaganie kierownicy

dwa komplety kol z nowymi oponami

posiadam wszystkie koncowki do tankowanie
europejska wloska i angielska

POLECAM WARTO

AUTO PRZYJECHALO NA KOLACH JEST UBEZPIECZONE MOZNA NIM LEGALNIE SIE PORUSZAC

Dane kontaktowe
Dane kontaktowe

Polska , Elbląg,
tel.: +48 609 23 11 73

Poproszę o opinie.

[ Dodano: 12-10-2009, 19:49 ]
A ten:

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10128067

Mitsubishi Galant KLIMA ALU 16Wydrukuj ofertę
Cena (brutto):

10 900 PLN / 2 556 EUR
Ubezpieczenie OC AC:

Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, Data rejestracji: 03/1999, Przegląd: 03/2010, 190 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:

Opis pojazdu:

Auto w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym, ATRAKCYJNY WYGLAD, kupiony od pierwszego wlascicela, klimatronik, opony zimowe, roleta bagaznika, niemiecki przeglad tech wazny na terenie polski (od 22 wrzesnia 2009 roku do 31 marca 2010 roku).
Dane kontaktowe

Polska , Warszawa (woj. mazowieckie),
tel.: +48 504 418519

Kmer - 14-10-2009, 18:16

Ladapis, widzę ze kolega dalej szuka Galanta
Ladapis - 24-10-2009, 18:31
Temat postu: Ponownie poproszę o ocenę SE z Puław
Szukam dalej i już jestem tak zdesperowany, że zwracam się ku SAABOWI 9-5.
A wolałbym Galanta przecież.
Poproszę, oceńcie tego SE z Puław... czy to jest OK, że przy 1999 r. SE ma pomarańczowe kierunki z przodu i na bokach?
Daję jeszcze raz linka:
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C10116438

Mitsubishi Galant 2.0 16VSPORTeditione Z NIEMIEC Wydrukuj ofertę

Cena (brutto):12 900 PLN / 3 025 EUR (do negocjacji)

Typ:

Kombi
Informacje:

Rok produkcji: 1999, 196 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 136 KM (100 kW), Pojemność skokowa: 2000 cm3, benzyna, czarny-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgielne, przyciemniane szyby
Dodatkowe informacje:

pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:

Witam posiadam do sprzedania świeżo sprowadzone MITSUBISHI GALANT w limitowanej wersji SPORTedytione typu kombi z silnikiem 2.0 16V i przebiegu 196 tysięcy kilometrów potwierdzony książką serwisową. Wnętrze pojazdu wyjątkowo zadbane nie posiada żadnych przetarć tapicerki jak tez wypaleń.W MITSU nie były palone papierosy.Posiada na wyposażeniu m.in.

-4 x airbag (2 czołowe 2 boczne)
-Klimatyzacja (Klima tronik)
-ABS
-Aluminiowe felgi
-Wspomaganie kierownicy
-Centralny zamek + pilot
-4 x elektryczne szyby
-Elektrycznie sterowane lusterka
-Elektryczna regulacja świateł
-Halogeny
-Regulacja wysokości fotela kierowcy
-Dzielona tylna kanapa+ podłokietnik
-Radio CD
-Książka serwisowa
-Fabrycznie przyciemnione szyby
-Relingi dachowe

Zainteresowanych proszę o kontakt pod numer telefonu 798-578-019.Pozdrawiam
Dane kontaktowe

Polska , Puławy (woj. lubelskie),
tel.: +48 0-798-578-019

L.

Kmer - 24-10-2009, 19:49

Ladapis, Sadze ze jest to 98 przedliftowy Galant SE,brakuje mu ori felg od SE i zaślepki w zderzaku,poza tym wszystko jest OK,warty obejrzenia i sprawdzenia.
Poproś o numer Vin żeby potwierdzić który jest ot rok produkcji.

Ladapis - 24-10-2009, 19:55

Witaj Kmer... Ty to jesteś gość - wytrwały niebywale.
Dziękuję!!!
Sprzedawca brzmi dość wiarygodnie i twierdzi, że na szybach i w papierach jest napisane 1999. "Przedliftowy", ale co tam było liftowane, skoro wszystkie SE miały już większe tarcze hamulcowe... czy chodzi tylko o te kierunki?
Jutro mam mieć VIN to napiszę.

Kmer - 24-10-2009, 20:05

Ladapis, kierunki biale i napis galant na tylnej klapie nie był na blendzie tylko tam gdzie jest napis Mitsubishi,i co niektóre Galanty miały już zegary HC,poza tym wszystko zostało to samo.

Zwróć przy oglądaniu uwagę lub zapytaj sprzedajacego dlaczego dolna listwa z prawej strony na tylnym zderzaku jest pofalowana,na pewno to jakaś bździna,ale faktem jest ze jest lekko pofalowana.

Ladapis - 24-10-2009, 20:12

Kurde... norrr...malnie chyba jadę po niego.
Kmer - 24-10-2009, 20:16

Ladapis, chociaż to jest 2.0 a nie 2.5 V6 :p ale wart obejrzenia,nie jest zniszczony cena jest przyzwoita,do rejestracji jak widzę,na pewno coś można jeszcze utargować,jeżeli masz czas to jedz,sprawdzaj i kupuj.
Ladapis - 24-10-2009, 20:18

Nie rozumiem tylko z tym napisem "GALANT" na bendzie... SE ma, GLS z '99 ma i GLS z '97 też ma... a gdzie indziej i kiedy był ten napis "GALANT"?

[ Dodano: 24-10-2009, 20:28 ]
Owszem, fele nie oryginalne, a zaciski malowane na czerwono i wytarta skórzana gałka dźwigni zmiany biegów. Tylne nadkola były podobno "robione" jeszcze w Niemczech. Maska była lakierowana w celu odświeżenia po autostradowych kamykach. W pozostałych miejscach grubość lakieru jest "fabryczna".

Poza tym nie widzę do czego by się przyczepić. Teraz chyba czas na jazdę próbną.

[ Dodano: 24-10-2009, 22:25 ]
Jeszcze jedno pytanie:
Czy w SE wyciszono tez hałas przy większej prędkości, czy wciąż coś świszczy przy drzwiach?