To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Piszczenie (to nie pasek)

plecho1 - 18-06-2010, 13:21

Może koła pasowe do wymiany a szczególnie alternatora bo ma najmniejszą powierzchnię i pewnie to na nim pasek piszczy.
pablo diablo - 19-06-2010, 12:17

u mnie piszczalo lozysko od alternatora dokladnie przy uruchomieniu chwile piszczalo potem przestawolo ale po pewnym czasie zaczelo piszczec w trasie.Wymienilem alterantor na uzywany i cisza. I przestrzegam przed zbyt mocnym napinaniem pasków powoduje to szybkie zuzywanie lozysk.
Marti - 23-06-2010, 18:47

W którymś podobnym temacie już pisałem że mam podobne objawy z piskiem. Dokładnie tak samo jak Cramer tylko po dłuższym postoju czyli rano i po pracy (jak jest gorąco pisk jest krótszy). Obstawiam napinacz paska napędowego kompresora klimatyzacji i wspomagania. Jest też szansa że pasek ślizga się na pompie wody dopóki się nie rozbiega.

pablo diablo napisał/a:
a ja stawiam ze to kolo od napinacza paska alternatora

alternator nie ma napinacza, jego rolę pełni alternator i śruba napinająca na klucz chyba 14.

sebo199 - 23-06-2010, 23:38

Mi lekko i rytmicznie popiskiwało rozwulkanizowane koło pasowe walu korbowego.
BUBU - 24-06-2010, 01:28

Marti napisał/a:

alternator nie ma napinacza, jego rolę pełni alternator i śruba napinająca na klucz chyba 14.

W EA5 jest napinacz.

Pozdrav

plecho1 - 24-06-2010, 06:19

A morze nagrałbyś ten dźwięk i wrzuciłbyś na forum, wtedy bardziej możnaby określić co to jest.