To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Kredyty

Morfi - 26-08-2009, 11:50

A ja tylko dzieki kredytowi potrafie coś zaoszczędzić i mieć, spłaciłem już 3 kredyty na łaczną kwote 24 tys :)
Poprostu trzeba sobie dac za cel, że wpierw opłata na kredyt :)

halbog - 26-08-2009, 12:11

Jak szukaliśmy kredytu na mieszkanie, to skorzystaliśmy z pomocy expandera. Doradzili, przeliczyli, wytłumaczyli i mimo, że wzieliśmy we franku :wink: . Jak się nam posypała Suzuki i z ekonomicznego punktu widzenia nie było sensu w nią inwestować, to wzieliśmy kredyt w PEKAO, gdzie mamy konto. Mieli akurat promocję dla stałych klientów i wyszło trochę taniej. Jesteśmy z ślubną przeciwnikami zadłużania się, ale mieszkania za gotówkę nie dalibyśmy rady kupić :oops: a MSS cenowo był dopasowany do naszych możliwości i mieliśmy 20% własnych pieniędzy. Zawsze wszystko dokładnie kalkulujemy, tak że raty nie stanowią lwią część naszego dochodu. Czego i innym życzę :mrgreen:
Pozdrawiam
Bogdan

WaldezZ - 12-09-2009, 01:29

Dawno tu nie zaglądałem i sorry jeśli za bardzo odnowię temat ;)
Generalnie auto jest mi potrzebne a wręcz niezbędne do tego, abym mógł pracować i wykonywać działalność zarobkową we własnym zakresie. Rozwijam własną firmę dodatkowo a także pracuję na etat i to 17 km poza miastem. Bez auta mam wiele problemów z dojazdami do pracy. Tracę także możliwości dojazdu do klientów a co za tym idzie tracę pieniążki :( Kredyt jak się obecnie okazuje, jest tylko to początku przyszłego roku, bo późnej rodzice mi pieniążki pożyczą i spłacę kredyt.
Gdyby auto nie było dla mnie produktem pierwszej potrzeby, to uwierzcie, nie rzucałbym się na żadne kredyty. Nikt chyba nie jest zwolennikiem ich zaciągania a ja robię to już naprawdę w ostateczności. Generalnie na chwile obecną złożyłem wniosek w BZWBK bo mam tam konto od lat i dali mi ciekawą ofertę.
Krzyzak bardzo chętnie kupiłbym takie auto za które mógłbym zapłacić jednorazowo z pensji, ale niestety na chwile obecną to niemożliwe a wręcz paradoksalnie brak auta blokuje mi dostęp do większych zarobków. Gratuluję Ci, że w życiu udało Ci się na tyle aby móc pozwolić sobie na kupno auta z 1/3 pensji. Życzę tego wszystkim i sobie:)
Student Jestem gotowy na takie wydatki i tu też asekuracyjnie zabezpieczyłem się finansowo. Zniżki na ubezpieczenie będę dziedziczył po Ojcu, bo to On będzie właścicielem autka a ja współ-
Dzięki wszystkim za pomoc i zainteresowanie. Mam nadzieję, że dołączę do grona posiadaczy 3 diamentów :)
Pozdrawiam

uff ale się rozpisałem :roll:

Krzyzak - 14-09-2009, 08:58

WaldezZ napisał/a:
Gratuluję Ci, że w życiu udało Ci się na tyle aby móc pozwolić sobie na kupno auta z 1/3 pensji. Życzę tego wszystkim i sobie:)

nie pisalem tego, by w jakis sposob sie pochwalic, bo sukces w zyciu moze byc mierzony na wiele sposobow - nie tylko zasobnoscia portfela
tym niemniej pieniazki znacznie to zycie ulatwiaja i tym ostatnim Twoim zdaniem sie z Toba dziele :)