[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Regeneracja zawieszenia
pipi_ja - 10-08-2009, 23:12
650 za cały przodek czyli:
2xbanan
2xprosty
2xgórny.
Naprawde złego słowa nie mogę powiedziec na robote tego fachowca. Nie wiem jak teraz wygldają te cany bo to było ponad 2 lata temu.
Tu masz numer, zadzwoń i zapytaj co i jak (91) 46 44 049.
Pozdrawiam.
Anonymous - 10-08-2009, 23:38
Ja regenerowalem sworznie w Gdansku na Hynka, niestety nie pamietam nazwy firmy(na samym końcu ulicy po prawej).
Poprzednie w maximie wytrzymały +150tys wiec polecam.
Aha 60zl od sworznia.
Pozdrawiam
Kamyk
kowalmen - 11-08-2009, 10:03
KamykGdynia szkoda, że nie pamiętasz nazwy tej firmy... Hynka to spora ulica. A może mają jakąś strone w necie ? Dyskutowałem z moją ehmm ukochaną i jak jej oznajmiłem że trzeba by ponad tysiaka wyłożyć na to zawieszenie to aż zbladła heh, a jeździć uwielbia galem. Ehh te kobietki.
Marti - 11-08-2009, 22:27
kowalmen jest dużo pozytywnych info. na forum o tej firmie, od kiedy jestem na forum to jest to pierwsza która robiła to kompleksowo i na wysyłkę. Zadzwoń i się dowiedz co i jak. Napisz później u kogo robiłeś i czy jesteś zadowolony.
Regeneracja Podzespołów Samochodowch
ul.Rydla 82
70-783 Szczecin
tel. 091 46 44 049
email: poczta@vacom.pl
Pon-sob 8.00-16.00
Anonymous - 12-08-2009, 00:17
Zaklad miesci sie w jednym z ostatnich budynków (baraków?) mieszczących firmy motoryzacyjne, jadąc od strony Pilotów do skrzyżowania przy ETC. Bialy budynek , blaszane drzwi, po prawej stronie , ok 30m od skrzyżowania ETC.
Jak źle trafisz to Cie nakierują z innych zakładów na Hynka, tam jest tylko jeden zakład zajmujący się regeneracją sworzni ( z tego co wiem).
Pozdrawiam
Kamyk
kowalmen - 12-08-2009, 10:05
Byłem dziś u mechanika przy okazji i on podniósł samochód posprawdzał i od razu stwierdził, że banan na 100 %. Nawet widziałem przy nim, że rzeczywiście ma luzy. I teraz zastanawiam się czy robić wszystko czy tylko tego banana wymienić jednego czy cały przód ?
Hugo - 12-08-2009, 10:34
Wymieniasz te wahacze, które są zużyte i sprawdzasz pozostałe.
kowalmen - 12-08-2009, 10:59
Racja racja. Już zamówiłem Yamato za 275 złociszy. Dzwoniłem i niezłe są rozbierzności cenowe. W jednym sklepie nawet 200 zł drożej mieli ten sam heh. Warto szukać. Tego wymienie, stary wyślę do regeneracji i będzie ok mam nadzieję
Owczar - 12-08-2009, 12:02
kowalmen, możesz podać gdzie kupiłeś? Bo cena rzeczywiście przystępna
kowalmen - 12-08-2009, 12:09
Hmm Owczar sam mi podawałeś link http://www.autoczesci.aut...1&ar=22294#art. Z przesyłką 290 zł
Owczar - 12-08-2009, 12:25
kowalmen, rzeczywiście Zakręcony troszkę jestem A tak na poważnie to podaję tyle tych linków, że zapomniałem
Rafal_Szczecin - 03-10-2009, 14:10
czy ktos kto regenerowal wahacze w szczecinie na ulicy Rydla ( REGENERACJA PODZESPOLOW SAMOCHODOWYCH) moze wypowiedziec sie teraz, po tym jak troszke czasu ,a co wazniejsze kilometorw minelo ?
jak sprawuje sie zawieszenie ?
pytam, poniewaz jestem wstepnie umowiony na przyszly poniedzialek na zregenerowanie calego przodu w galu EA , gosc z tego co mowi, wydaje mi sie, ze zna sie na tym co robi, i co najwazniejsze, ma o tym pojecie, przez telefon powiedzial mi jakie zawieszenie mam i jakie mniej wiecej beda koszty .
na ta chwile jestem pozytywnie zaskoczony tym czlowiekiem ,a jeszcze bardziej cena , tylko ciekawi mnie trwalosc tego wszystkiego .
Marti - 03-10-2009, 21:17
Z tego co pamiętam i o ile w tedy chodziło o ten zakład to kilka osób z forum wysyłało wahacze do Szczecina do regeneracji i byli zadowoleni. Spytaj się przy okazji czy gość robi wahacze na wysyłkę żeby potwierdzić temat. Z tego co pamiętam to regenerował on tylko sworznie bez tulei metalowo-gumowych. Koszt sworznia ok 80 zł...... Jeżeli to ten gość to potwierdzone przebiegi rzędu 20-30 kkm, dawał też gwarancję chyba roczną.
Rafal_Szczecin - 03-10-2009, 21:52
dokladnie jest na to rok gwarancji , koszt regeneracji calego wahacza to 70pln, czas realizacji kompletnego przedniego zawieszenia do gala to 2 dni . jest jeden minus, wahacze trzeba dostarczyc do czlowieka, wiec nie wystarczy podjechac do niego samochodem, tylko niestety we wlasnym zakresie wyjmujemy fanty.
ja postanowilem " zaryzykowac " i w przyszly poniedzialek odstawiam fure na wyciagniecie wahaczy nastepnie na oddanie do regeneracji calego kompletu, zobaczymy jak to mu wyjdzie, bo wlasnie z tego co czytalem to kilka osob jednak robilo u niego, i jest zadowolona .
czlowiek podobno wymienia tuleje i daje je z poloneza ( bardziej wytrzymale ) .
napewno finansowo jest to oplacalne ( sam banan kosztuje tyle co regenerka calej strony )
pipi_ja - 03-10-2009, 23:37
Kolego zobacz sobie na pierwszą stronę mój post. Jest cały czas aktualny. Po zregenerowaniu w tym warsztacie zrobiłem duuuuuuużo więcej niż 20tys i zero problemów. Od poloneza dake sworznie a nie tuleje. Nie wiem jak teraz ale wtedy tulejek nie wymieniał.
Co do wysyłki to prawda, sam załatwiałem sprawę właśnie przez wysyłkę.
|
|
|