Outlander II GEN Techniczne - Sprężyny wzmacniające
mitsu00 - 06-12-2010, 09:43
olabart napisał/a: | No fajnie. Jestem już na kupnie sprężynek, ale może ktoś wytłumaczy, które kupić, bo się trochę zamotałem jak zobaczyłem to: sprężynki, ale które? |
Te uzupełniające na tył kosztują 159 ojro. Reszta to na obie osie, utwardzone, obniżające i takie tam....
olabart - 06-12-2010, 10:18
Dzięki. No to kupuję wskazany towar. Pozdr.
TomiF19 - 10-12-2010, 22:41
WOWO czy mogłbyś wrzucić jakieś zdjęcia jak wygląda Outek na tych sprężynkach??
tomko - 10-12-2010, 23:31
zanabylem, bardzo sprawny sprzedawca, biorac pod uwage to co sie dzieje w pogodzie dostawa ekspresowa. Na dniach zamontuje to podziele sie pierwszymi wrazeniami. Moze w koncu kumple przestana sie nabijac ze kartofle woze w bagazniku
[ Dodano: 11-12-2010, 11:20 ]
30 min na podnosniku i zamontowane, pierwsze wrazenia : twardo, dupa stoi ciut wyzej, zniknal "ponton", pewniej sie trzyma drogi, tyle wrazen po jezdzie na pusto, jak bedzie z obciazeniem okaze sie pozniej.
Generalnie warto chyba bylo zainwestowac te 189 juro.
olabart - 12-12-2010, 09:56
Ja jeszcze nie dostałem. Będę prawdopodobnie wymieniał piastę to akuratnie dołożę sprężynkę.
[ Dodano: 13-12-2010, 10:59 ]
Przyszły sprężynki. Montaż pod koniec tygodnia.
wysmok - 16-12-2010, 12:25
Słuchajcie, czy z obu tych sklepów mają równie sprawną dostawę? Bo zależy mi na dostawie jeszcze przed Świętami, ponieważ chciałbym po Świętach zainstalować je sobie.
Ja z kolei mam 40-litrowy zbiornik z gazem podwieszony w miejscu koła zapasowego (+ koło zapasowe oczywiście cały czas jeździ w bagażniku) i tyłek mojego Outka permamentnie "siedzi", więc też zdecydowałem się na te sprężyny, szczególnie po Waszych pozytywnych opiniach.
mitsu00 - 16-12-2010, 12:41
wysmok napisał/a: | Ja z kolei mam 40-litrowy zbiornik z gazem podwieszony w miejscu koła zapasowego (+ koło zapasowe oczywiście cały czas jeździ w bagażniku) i tyłek mojego Outka permamentnie "siedzi", więc też zdecydowałem się na te sprężyny, szczególnie po Waszych pozytywnych opiniach. |
Weź pod uwagę że dla aut z LPG mają inne sprężyny niż te za 159 ojro
wysmok - 16-12-2010, 12:52
Dzieki, że piszesz, bo in German moi nicht verstehen prawie.
Czy mógłbyś wskazać mi w takim razie które i dlaczego jest różnica? Zdawało mi się, że zawieszenie jest takie samo.
mitsu00 - 16-12-2010, 12:58
wysmok napisał/a: | Dzieki, że piszesz, bo in German moi nicht verstehen prawie.
Czy mógłbyś wskazać mi w takim razie które i dlaczego jest różnica? Zdawało mi się, że zawieszenie jest takie samo. |
Trudno mi czytając opis, stwierdzić czym one się różnią od tych standardowych za 159 ojro. Te do aut z instalacja LPG kosztuja 366 ojro Nie wiem zatem czy to się oplaca, bo strasznie drogie są.
http://www.ego-carstyle.d...fdb4f1b88bdbaa1
wysmok - 16-12-2010, 13:46
Z opisu tego pierwszego, niemieckojęzycznego sklepu (http://www.mad-vertrieb.d...roducts_id=2274) wychodzi, że:
Zestawy LPG przeznaczone są do pojazdów z LPG lub roślinnych gazu.
Upewnij się, że wymagany prześwit w celu ochrony zbiornika lub z tyłu pojazdu od uderzenia na ziemię, na przykład z wypukłościami lub wybojach.
Ponadto do korzystania z systemu gazowego, zestaw ten może być również używany jako zapis cross-country.
Pojazd jest około 4,5 cm wyższy.
(translator wujka Google trochę kaleczy, ale na potrzeby zrozumienia opisu dał radę ).
Czyli wynika z tego, że chyba są jedynie jakieś mocniejsze i/lub wyższe (wowo pisał wcześniej, ze tył podniósł się o ~2 cm), także cena x2 to raczej gruba przesada. Jak te "normalne" podniosą mi o 2 cm, to i tak będzie lepiej niż teraz bez jakichkolwiek.
A, i jeszcze w tych LPG-kit jest jedna uwaga, której nie ma w normalnych: nicht für 2 WD. A ja właśnie mam 2WD.
Niezależnie wysłałem też do obu sklepów zapytanie. Zobaczymy co odpowiedzą.
mitsu00 - 16-12-2010, 19:31
wysmok napisał/a: | A, i jeszcze w tych LPG-kit jest jedna uwaga, której nie ma w normalnych: nicht für 2 WD. A ja właśnie mam 2WD.
Niezależnie wysłałem też do obu sklepów zapytanie. Zobaczymy co odpowiedzą. |
Co to za kosmiczna wersja z 2WD? Rozumiem że golas z najsłabszym benzyniakiem 2.0 ma tylko napęd na 1 oś, ale fałka 3.0? Zresztą wiekszość Amerykanów dziwna jest
olabart - 18-12-2010, 08:21
Do późnej nocy w zimnym garażu wymieniałem piastę i dołożyłem przy okazji sprężyny wzmacniające. Outek poszedł w górę około 2 cm. Po krótkim teście drogowym jazda bez różnicy. Wszystko poszło bez problemów, przestało buczeć w kole, ale pojawił się problem w postaci świecącej kontrolki ABS-u oraz trakcji. Gdzie mogłem popełnić błąd i co zrobić?
[ Dodano: 18-12-2010, 11:02 ]
Na domiar złego jeszcze mi się wyłączył napęd na tył, miga kontrolka 4wd. Pomóżcie.
karol_alasz - 18-12-2010, 11:03
olabart napisał/a: | Gdzie mogłem popełnić błąd i co zrobić? |
Na tylnej belce czy jakoś tam jest co prawda czujnik od poziomowania świateł ale może służy jeszcze do czeguś...
[ Dodano: 18-12-2010, 11:05 ]
olabart napisał/a: | Na domiar złego jeszcze mi się wyłączył napęd na tył, miga kontrolka 4wd. Pomóżcie. |
I na pewno nie rozłączyłeś (urwałeś) jakiegoś przewoda/kabelka...tam sporo tej elektryki na tył idzie...
mitsu00 - 18-12-2010, 12:02
olabart napisał/a: | Do późnej nocy w zimnym garażu wymieniałem piastę i dołożyłem przy okazji sprężyny wzmacniające. Outek poszedł w górę około 2 cm. Po krótkim teście drogowym jazda bez różnicy. Wszystko poszło bez problemów, przestało buczeć w kole, ale pojawił się problem w postaci świecącej kontrolki ABS-u oraz trakcji. Gdzie mogłem popełnić błąd i co zrobić?
[ Dodano: 18-12-2010, 11:02 ]
Na domiar złego jeszcze mi się wyłączył napęd na tył, miga kontrolka 4wd. Pomóżcie. |
Takie rzeczy robi się w ASO. Koszt znikomy, bo jeśli dobrze pamiętam okolo 150-180zł, ale teraz miałbyś spokój.
13zbyszek13 - 18-12-2010, 12:30
Pomysł ze sprężynami dodatkowymi podoba mi się tylko się boję że na pusto / tylko kierowca z pasażerem z przodu / będzie sztywny.
|
|
|