[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] Podgrzewacz płynu spryskiwacza
costa brawa - 14-08-2009, 00:43
te od C3 tez mam zamiar kupic .. chlopaki w Hondach je stosuja - i chyba nowe z tego co sie orientuje idzie kupic bez problemu
Matejko - 14-08-2009, 06:14
mozna kupic nawet nowe w serwisie za ok 30zl wiec szkoda pradu na uzywki badz allegro
Marti - 18-08-2009, 19:09
PLPynton napisał/a: | podgrzewacze oporowe np bmw tam plyn jest podgrzewany do okolo 45-55 stopni |
dokładnie i jak sobie przypominam tak miałem w Golfie III, sterował tym termostat czyli jak na zewnątrz było ciepło wogóle nie "włączał" podgrzewania jak zimno dogrzewał do pewnej temp. Łatwo można zauważyć takie rozwiązanie w autach z tym udoskonaleniem, wystarczy podnieść maskę i polookać czy do sprysków idą przewody.
Pexu - 19-08-2009, 07:34
W swoim Colcie odziedziczyłem "system ciepłego spryskiwacza" po poprzednim właścicielu. I coby nie mówić, zimą się to sprawdza. Kupiłem Miśka na przełomie stycznia/lutego tego roku a więc w najgorsze mrozy (-15, -20) i obawy o szybe miałem również. Jak widać szyba cała, a spryskiwacz dawał sobie radę z grudkami lodu
Tak to u mnie wygląda
MacFly - 21-08-2009, 00:03
AnoniM79 napisał/a: | Znalazłem takiego cosia:
http://moto.allegro.pl/it..._najtaniej.html
Zadałem pytanie sprzedającemu i teraz poczekam na odpowiedź.
Cena całkiem zgrabna za komplet - 35zł + przesyłka 2,5zł !?!
Pzdr |
I jak pasują ??
Bo sam był bym zainteresowany kupne
A pomysł z podgrzewanymi spryskami sprytny, jak ja w końcu pójdę na urlop to sobie też sprawię takie patent :]
A - 21-08-2009, 21:21
Na rurkę bardzo ładnie się wcisnęły, działają też dobrze.. ale nie mają żadnych rozsądnych zatrzasków tak jak miały oryginalne... ostatecznie przykleiłem te nowe mgłowe na taśme dwustronną do maski
MacFly - 04-09-2009, 21:20
Ja od siebie jeszcze dodam że zakupiłem te spryskiwacze i są świetne, gdzie kiedyś aby szybe wyczyścić potrzebowałem ok. 5-6 pryśnięć szyby, teraz raz lub dwa i szybka czyściutka, więc polecam.
Co do mocowania jak to uniwersalna rzecz, ale u mnie się jakoś trzymają
SirSinner - 04-12-2009, 00:32
MacFly napisał/a: | Ja od siebie jeszcze dodam że zakupiłem te spryskiwacze i są świetne, gdzie kiedyś aby szybe wyczyścić potrzebowałem ok. 5-6 pryśnięć szyby, teraz raz lub dwa i szybka czyściutka, więc polecam.
Co do mocowania jak to uniwersalna rzecz, ale u mnie się jakoś trzymają |
Ja również się w nie zaopatrzyłem i naprawdę polecam. Już nie muszę zazdrościć mojej dziewczynie że w BM'ce się szyby czyści lepiej
Koszt żaden a naprawdę warto. Kwestję luzu rozwiązałem owijając jje lekko taśmą.
Grid - 06-12-2009, 09:46
U mnie też zamontowane, ale trzymać się w ogóle nie chciały. Sprawę rozwiązałem kawałkiem drutu owiniętym wokół trzonka spryskiwacza a z drugiej strony przymocowanym do małej śrubki wkręconej od spodu w maskę. Pięknie to od spodu nie wygląda, ale od wierzchu trzymają się jak skała.
Mały mankament długich rurek podgrzewających - przy mrozie płyn w nich potrafi zamarznąć. Prawdopodobnie alkohol łatwiej odparowuje w takiej długiej rurce. No ale po starcie silnika bardzo szybko płyn wraca do stanu "używalności".
Koyocik - 06-12-2009, 12:57
Siedzą w obu autkach, na poxilinie zacementowane - jak mi się zepsują/znudzą to będę się martwił jak usunąć
kokoksik - 20-12-2009, 18:32
Podepnę się pod temat.
Ja również wysłałem zapytanie do allegrowicza czy będą pasować go gala.
Oto odpowiedz :
"Witam,
Ogólnie mówiąc jest to kwestia otworów w masce ....
modelowo się to różni czasem a nie posiadamy pełnej specyfikacji otworów.
Najlepiej będzie gdy zdemontuje na chwile Pan jeden spryskiwacz i zmierzy szczelinę w masce. Chodzi to szerokość i długość.
Przykład jak pomierzyć w załączniku.
Pańskie wymiary pozwolą na unikniecie pomyłki."
[ Dodano: 20-12-2009, 18:34 ]
kurde nie wiem jak wstawić obrazek
[ Dodano: 20-12-2009, 18:39 ]
Jest to zdjęcie spryskiwacza od góry na masce
http://pl.tinypic.com/m/6qgoqw/1
costa brawa - 20-12-2009, 19:38
spryskiwacze od Citroena sa w sam raz do galanta tylko trzeba je przymocowac na jakies tasmie dwustronnej albo kleju/silikonie bo jest doslownie minimalnie za duzy otwor w masce - ja mam od wakacji i jestem strasznie zadowolony- nie ma porownania do tego co jest orginalnie - nawet kat padania na szybe plynu jest w sam raz
xor - 05-01-2010, 22:28
eee, głupie pytanie... jak wyjąć (bez ich zniszczenia) oryginalne końcówki spryskiwaczy z maski ?? Siedzą u mnie cholernie mocno, przekręcanie, wypychanie nic nie daje - ani drgną. A w warkshop manualu nie ma jakoś szczegółowo opisanego ich demontażu.
costa brawa - 05-01-2010, 22:42
po pchnieciu ich powinny wyskoczyc - ewentualnie poruszaj delikatnie przod/tyl u mnie bardzo lekko wyskoczyly
jesli robisz to na zewnatrz to wina moze byc temperatura ( bardzo zimno) i plastik sie nie poddaje sproboj po zakonczonej jezdzie jak silnik jest dobrze rozgrzany moze wtedy wyskocza
Wiciu - 08-01-2010, 19:41
Co do Spryskiwaczy od C3 to pomysł mi się spodobał i sobie takie sprawie Jeśli chodzi o podgrzewanie płynu to raczej jestem sceptycznie do tego nastawiony bo to jest duża różnica temp jednak poza tym jeśli byłoby to dobre rozwiązanie to każdy producent aut by kombinował żeby był ciepły płyn a jak widać po praktycznie każdym aucie zbiornik płynu jest gdzieś z przodu auta żeby się nie grzał...ktoś chyba to przemyślał zanim wyprodukował
|
|
|