To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Co zrobić by CA0 łatwiej ruszało ?

rosomak1983 - 12-08-2009, 11:16

adamovicius napisał/a:
No dobra,mozna sobie sprawdzic jak wam sie bardzo nudzi i stwierdzic "czy moje auto rusza bez gazu".
Zadna instrukcja,czy ksiazka nie mowi ze auto powinno ruszyc bez gazu.To ze auto nie jest w stanie togo zrobic nie jest zadna usterką.
Nie wyobrazam sobie korzystania z takiej mozliwosci w praktyce,nie zamierzam meczyc silnika na tak niskich obrotach.
Moze jeszcze spróbujcie pojezdzic bez pompy paliwa,moze silnik da rade sobie zassac paliwo samodzielnie :D

hehe chodzi o to ze tak powinno być .... Po prostu kolega chciał sprawdzic czy to jest OK. Im wiekszy moment obrotowy ma silnik tym łatwiej auto ruszy bez gazu. Podobnie mozna jechac bez dodawania gazu i wrzucac 2 a nawet trojke. Oczywiscie trzeba miec odpowidni moment obrotowy silnika.
Jesli sie myle prosze mnie poprawić. :wink: dzis sprawdze jak to jest u mnie w aucie :)

kartomaniak gti - 12-08-2009, 12:29

Romkowi chodzi chyba o to żeby zwiększyć mome :twisted: nt
Anonymous - 12-08-2009, 21:00

Nie sądze zeby 1.6 miało za mało siły zeby sie odepchac bez spadku obrotów.Poprostu dodaj gazu :D
macieekg - 12-08-2009, 21:03

To by trzeba wpakować tdi wtedy się bardzo łatwo rusza nawet bez gazu. :mrgreen:
W colcie 1,6 faktycznie ruszanie może sprawić kłopot chodzi o specyficzne działanie sprzęgła itp ale chyba pozostaje się przyzwyczaić.

P.S. Chyba że ktoś jest hardkorem może ustawić wolne obroty na 2 tys RPM bedzie łatwiej :lol:

urlich - 13-08-2009, 20:13

Witam wszystkich serdecznie

Od 2 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem CAO 1.6 92r, spokojnie rusze bez gazu, jedak przy cofaniu musze dodac troche bo silnik lubi ganąc

karolgt - 14-08-2009, 00:30

urlich napisał/a:
Od 2 tygodni jestem szczesliwym posiadaczem CAO 1.6 92r, spokojnie rusze bez gazu, jedak przy cofaniu musze dodac troche bo silnik lubi ganąc

czyli wszystko w normie.

wenclubmx - 14-08-2009, 10:38

moze koncowka sprzegla??zwroc uwage w ktorym miejscu lapie Ci sprzeglo:)
Misiek :) - 14-08-2009, 12:29

ja dziś na ciepłym silniku ruszałem bez gazu, 5 bieg i 20 km/h.... nic dodać nic ująć