To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Colt - Ogólne - Colt 1,3 Inform po 1200 km

Anonymous - 05-11-2006, 21:40
Temat postu: cz3
Siemanko - a swoja drogą czy serwis uporał się ze skrzypiącą kanapą??? ) Ja mam podobny problem ze swoim CZ3 a w dodatku denerwuje mnie brzęczący schowek od strony kierowcy...

Tymczasem dziś odbył się pierwszy przegląd gwarancyjny - poza skrzypiącą kanapą i uszkodzonym wózkiem tylnego siedzenia nie ma żadnych problemów. I oby tak dalej.[/quote]

michalp - 06-11-2006, 08:58
Temat postu: Re: cz3
lucasil napisał/a:
Siemanko - a swoja drogą czy serwis uporał się ze skrzypiącą kanapą??? ) Ja mam podobny problem ze swoim CZ3 a w dodatku denerwuje mnie brzęczący schowek od strony kierowcy...

Witaj,

tak,
wystarczyło podokręcać i nasmarować - pomogło od razu.

Anonymous - 06-11-2006, 22:02

uff - dzieki za info; a juz tracilem w wiare w serwisy. Aha oczywiscie mialem na mysli schowek od strony pasazera a nie kierowcy. W dodatku cos brzeczy (sic) w kole kierownicy - wybiore sie pewnego dnia i wyegzekwuje usuniecie tych usterek bo warto - to bardzo przyjemne auto do jazdy i jedyne co moze denerwowac to drobne pierduly...
Anonymous - 10-11-2006, 19:45

ja mam tez 1.3 inform, ale cz3 - dopiero co kupilem i jak na razie wrazenia bardzo pozytywne, fajne wlasnosci jezdne, choc troche glosny silnik. ale generalnie bardzo oka. mam nadzieje ze tak zostanie:)
Anonymous - 10-11-2006, 20:00

Gorzkim napisał/a:
ja mam tez 1.3 inform, ale cz3 - dopiero co kupilem i jak na razie wrazenia bardzo pozytywne, fajne wlasnosci jezdne, choc troche glosny silnik. ale generalnie bardzo oka. mam nadzieje ze tak zostanie:)

witam Gorzkim , pytanie z innej beczki - widze ze jestes z Wrocławia gdzie kupowałeś autko ? w ASV lider czy może gdzieś indziej

pozdrawiam

krysstek - 10-11-2006, 20:47

No, widzę, że rośnie w siłę grono posiadaczy VI gen. Colta. Tylko proszę z umiarem, bo spowszednieją, jak-bez obrazy-np. Fabia :D . Btw, a co do eksploatacji autka, to po przejechaniu pon. 4500 km, to nadal jestem pod wrazeniem. Stuki, skrzypiniecie owszem trafi sie, ale nic to w porownaniu do posiadanej drzewiej Cordoby II.
Pozdrawiam.

Anonymous - 11-11-2006, 09:41

Re:

do pati colt

"witam Gorzkim , pytanie z innej beczki - widze ze jestes z Wrocławia gdzie kupowałeś autko ? w ASV lider czy może gdzieś indziej "
-------------------------------------------------

Kupiłem w ASV lider - w sumie skorzystalem z ogolnopolskiej promocji (zniżka 6tyś zł) + dodatkowo dodali mi za free w ASV lider radio CD fabryczne

michalp - 11-11-2006, 09:51

Pati colt,

ty masz alu czy stand. kołpaki (z daleka nie widać)?

Anonymous - 11-11-2006, 10:00

lucasil napisał/a:
uff - dzieki za info; a juz tracilem w wiare w serwisy. Aha oczywiscie mialem na mysli schowek od strony pasazera a nie kierowcy. W dodatku cos brzeczy (sic) w kole kierownicy - wybiore sie pewnego dnia i wyegzekwuje usuniecie tych usterek bo warto - to bardzo przyjemne auto do jazdy i jedyne co moze denerwowac to drobne pierduly...

hehe w końcu widzę ktoś jednak zdecydował się na to co ja hehe :) dawno mnie tu nie było...a czytając innych zacząłem się zastanawiać czy aby nie mam wypaczonego gustu hehe (czarny inform spring 1,3 95 5d) - przejechałem na razie 19 000 - za dwa tygodnie przegląd...uwagi...tylna kanapa piszczy i trzeszczy hehe, schowek od strony pasażera poszedł do wymiany (podobno z tym nie ma problemu bo seria z 2005 miała jakieś wady), guma pod przednim zderzakiem do wymiany (170 zł troszkę drogo za kawałek gumy...więc chyba dopiero po zimie bo jeszcze się trzyma) - i lusterko ktoś mi skasował na parkingu (900 zł - zapłacone troszkę mniej ;) - podziękowania dla Jacka z GRAFIXU :) )
pozdrówka

Anonymous - 11-11-2006, 14:18

michalp napisał/a:
Pati colt,

ty masz alu czy stand. kołpaki (z daleka nie widać)?

mam alu do tego 15 calow o czym przekonałem sie podczas wymiany opon - myslałem ze mam standard czyli 14 a tu niespodzianka

do Gorzkim

pytałem bo nie mam dobrej opinii o tym ASO byłem tam ostatnio -

michalp - 11-11-2006, 16:48

pati colt napisał/a:
[mam alu do tego 15 calow o czym przekonałem sie podczas wymiany opon - myslałem ze mam standard czyli 14 a tu niespodzianka

fajne

Anonymous - 11-11-2006, 16:52

Gratuluje wszystkim zakupu - bedzie nas wiecej i bedzie mozna wymieniac sie spostrzezeniami. Moj bliza sie do przebiegu 20 tys - na pierwszym przegladzie wymieniono nieszczesny schowek: oprocz tego ze brzeczal to jeszcze potrafil sie sam otwierac podczas upalow i co gorsza nie mozna bylo go zamnkac - przynjamniej do czasu schlodzenia kabiny - stad cala akcja ;) . Niestety nowy - z czasem ... znow zaczyna brzeczec. Ale poza tym auto jezdzi bezawaryjnie...
Anonymous - 11-11-2006, 19:34
Temat postu: Colt Cz3
lucasil napisał/a:
Gratuluje wszystkim zakupu - bedzie nas wiecej i bedzie mozna wymieniac sie spostrzezeniami. Moj bliza sie do przebiegu 20 tys - na pierwszym przegladzie wymieniono nieszczesny schowek: oprocz tego ze brzeczal to jeszcze potrafil sie sam otwierac podczas upalow i co gorsza nie mozna bylo go zamnkac - przynjamniej do czasu schlodzenia kabiny - stad cala akcja ;) . Niestety nowy - z czasem ... znow zaczyna brzeczec. Ale poza tym auto jezdzi bezawaryjnie...

Witajcie !!!! Cieszę się, że pojawili się na forum powożący CZ3!! W czwartek byłem na przeglądzie po 20 tys. i w zasadzie wszystko OK! Ale skasowali 570 zł, a przez telefon mówili, że 0k. 450. A schowek wymieniłem wcześnie bo opadał pasażerom na kolana. Wiem jak zlikwidowac terkotanie schowka - sam to mialem i dopadłem świerszcza. Jak ktos będzie zainteresowany to napiszę!! Trzaski przeniosły się pod okno naprzeciwko pasażera!!

michalp - 11-11-2006, 20:09
Temat postu: Re: Colt Cz3
zypar napisał/a:
Trzaski przeniosły się pod okno naprzeciwko pasażera!!

Witam,

też mam trzaski w desce przy szybie (koło kierowcy), prawdopodobnie słupek przedni.
Trzeba będzie coś zawalczyć :)

krysstek - 11-11-2006, 20:12
Temat postu: Re: Colt Cz3
michalp napisał/a:
Witam,
też mam trzaski w desce przy szybie (koło kierowcy), prawdopodobnie słupek przedni.
Trzeba będzie coś zawalczyć :)

To jest do zrobienia, tesh tak miałem i cosik tam docisnęli i jest spokój.