To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - GALANT Psikusa

prelud - 21-04-2010, 21:50

tez taka preludke mialem, a teraz ma ja kolega od Psikusa :] widze,ze kolega postaral sie i jakies nowe fotki wrzucil i odswiezyl swoja galerie.P.S spojler juz zalozony i amorki tez,zdjecia niebawem
bieniak - 22-04-2010, 21:58

to jest jeden z ładniejszy kolorków do tego kombi:):) ojciec miał identycznego tylko bez climatronika(wsumie dlatego ja tez mam teraz gala)ogólnie bardzo ładny:):)
Psikus - 30-04-2010, 22:58

Przychodzi galant do lekarza i mówi: coś mnie tutaj pod maską cyka czasami :(
No to zapraszam do gabinetu zobaczymy co Pana boli :mrgreen:

hmm... rzekł lekarz... hałas najwyraźniej dochodzi stąd...

będzie trzeba operować :mrgreen:

tak to sobie wyglądał z grubsza przebieg operacji:

dźwigienki na "stół" operacyjny

zdjęć z czyszczenia brak - nie było aż tyle luźnego czasu w pracy żeby po każdym popychaczu myć ręce i wyciągać telefon

a tutaj już popychacze i dźwigienki po operacji i na swoim miejscu

i czapeczka również :mrgreen: do tego transplantacja nowego świeżego oleju - jak zawsze MOTUL 6100 synergie

a tutaj już nasz pacjent po czasochłonnym i wyczerpującym zabiegu chirurgicznym czeka na kąpiel

i teraz to już na pewno limit wydatków na kwiecień został wyczerpany :P

robertdg - 01-05-2010, 10:53

No i jak poprawilo sie cos :?:
Psikus - 01-05-2010, 22:29

troszke chyba za wcześnie żeby powiedzieć, czy się poprawiło, natomiast od wczoraj nie słyszę nic co mogłoby wskazywać na niepotrzebny luz zaworowy, poczekamy jak będzie jak będzie trochę chłodniej, mam nadzieje że na jakiś dłuższy czas zapomnę o popychaczach
pawela - 02-05-2010, 12:04

myślałeś o zmianie koloru felg? Masz identyczny wzór jak ja teraz, w czerni kompletnie ginie
prelud - 02-05-2010, 15:07

ladna historyjka no i nareszcie jakies zdjecia :D galant podoba mi sie,felgi widzialem na zywo jeszcze na preludzie i prezentowaly sie sympatycznie,choc zwolennikiem czarnych felg nie jestem ;) Mysle,ze bede mial okazje zobaczyc je kiedys jak leza na galancie :]
Psikus - 03-05-2010, 12:18

pawela, jakoś nie widzę innego koloru w tym samochodzie, a mój całkowity brak umiejętności fotografowania samochodu nie oddaje uroku tych czarnych felg. Zresztą prelud, może potwierdzić jak to było w przypadku prelude, w której te właśnie felgi
jeździły i również było tak, ze na fotkach te felgi ginęły. Zastanawiałem się też nad jakimś gun metal ale jako nie mogę tego przetrawić. Może jakieś VT rozwiązało by sprawę?
prelud, jak zjedziesz na wakacje to się jakoś zmówimy.

pawela - 03-05-2010, 12:27

zrób fotkę idealnie z boku to się pomyśli nad VT ;)
siwy DJA - 03-05-2010, 13:16

gratuluje naprawdę ładnego gala ten kolor robi robotę :mrgreen:
wilk88 - 03-05-2010, 14:48

Zgadzam się z pawela. Nie chodzi nawet o sam wzór, tylko o kolor samochodu do którego nie pasują czarne felgi. Jeden z forumowiczów też ma bordowego lancera na czarnych kołach i też mi się nie widzi... ale to oczywiście tylko moja subiektywna opinia :)

Zrobiłem VT, ale jakość zdjęć jest tak kiepska, że nie da się tego porządnie zrobić. Przy przeróbkach zaczyna szumieć (wtajemniczeni wiedzą o co chodzi ;) Oto rezultaty:

wersja metalik

Uploaded with ImageShack.us

wersja zwykły alu

Uploaded with ImageShack.us

Psikus - 03-05-2010, 22:37

wilk88, zdjęcia robione telefonem dlatego jakość taka a nie inna. na poprzedniej stronie są lepsze zdjęcia ( robione aparatem). Przy czarnym kolorze raczej zostanę - jeśli cokolwiek w temacie będę miał zmieniać to cale felgi - na 17". Roty zostają czarne - inny kolor tej felgi mi w tym samochodzie nie pasuje. No chyba że pod kolor przedniego grilla?
Psikus - 07-05-2010, 21:43

Dziś darmozjadek dostał 2,2 litra świeżutkiego motula 75W90, odblask/zaślepkę lewego halogenu i takiego gumowo-metalowego, ciężkiego jak na swój rozmiar dupsika który przykręcony jest do belki podsilnikowej bo staremu się wzięło i odpadło. Zdjęć niestety brak - przez fotki 2 kolegów z forum popadam w kompleksy fotograficzne :mrgreen:
fj_mike - 22-05-2010, 15:56

Psikus napisał/a:
Okazało się również, że jeśli kupujesz galanta i nie tłuką sie popychacze to czy chcesz czy nie chcesz zaczną sie tłuc :D

Skąd ja to znam :roll:

Świetnie się prezentuje na tych felgach. Gratulacje dla szczęśliwego posiadacza :D

Psikus - 01-06-2010, 21:01

Co do popychaczy - przez miesiąc nie usłyszałem NIC co można by nazwać cykaniem bądź klepaniem. Silniczek pracuje bez najmniejszego nawet zarzutu.

Ale to na tyle chwalenia - minął okrągły miesiąc i galant naciągnął mnie znowu na kasę - tym razem stracił się ręczny - okazało się że skorodowała i pękła linka od ręcznego :roll: a w zeszłym tygodniu rozbierałem wszystko żeby przesmarować dźwignie na szczękach i linka nie dawała po sobie znać że coś z nią nie tak...