To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Klocki KASHIYAMA

saphire - 20-09-2006, 16:25

No to jak nie Kashiyama to jakie?
piwkotom - 20-09-2006, 16:30

saphire napisał/a:
No to jak nie Kashiyama to jakie?

Ferrodo Premier? Mialem w Cari i bylem z nich bardzo zadowolony, chociaz opinie na ich temat sa podzielone.

ATE? sugerujac sie opnia wielu osob, ktorych zdanie w temacie aut szanuje. Prawdopodobnie takie beda u mnie nastepne. Na razie wstrzymuje sie z zakupem bo chce jednoczesnie tarcze wymienic a $$ brak :(

Anonymous - 20-09-2006, 18:04

>> Piwkotom: słyszałem że nie dobrze jest za jednym zamachem wymieniać i tarcze i klocki. Ponieważ trudno je ze soba później dobrze spasować. najlepiej wymienić pojedynczo. Np. najpierw klocki pojeździć troszkę aż się "ułożą" a później wymienić tarcze.

Ja także na dniach będę wymieniał klocki. Ale kompletnie nie wiem jakie kupić. Mi gosciu w serwisie powiedział żebym sobie zakupił Ferrodo "czerwone" nie wiem jaka jest poprawna nazwa.

Macie może jakieś popozycje odnośnie zakupu klocków? Jakiej firmy kupić?

piwkotom - 20-09-2006, 18:34

Łukasz K napisał/a:
>> Piwkotom: słyszałem że nie dobrze jest za jednym zamachem wymieniać i tarcze i klocki. Ponieważ trudno je ze soba później dobrze spasować. najlepiej wymienić pojedynczo. Np. najpierw klocki pojeździć troszkę aż się "ułożą" a później wymienić tarcze.

niby tak... ale juz to robilem i bylo OK.

Łukasz K napisał/a:
Mi gosciu w serwisie powiedział żebym sobie zakupił Ferrodo "czerwone" nie wiem jaka jest poprawna nazwa.

To Ferrodo Premier i osobiscie uwazam ze to jest dobry wybor. Ale to jest moje zdanie, jednak oparte na doswiadczeniu z tymi klockami. Nie jezdzilem na ATE wiec trudno mi je porownac, jednak Ferrodo byly OK.

saphire - 20-09-2006, 19:10

A jakie klocki montowali w fabryce na "pierwszy montaż" ?
Anonymous - 20-09-2006, 20:13

oryginały ;]
Kashiyama to syf, fading straszny.... nie nadają się do niczego... ;]
ja byłem bardzo zadowolony z Ferodo Premier. hamują genialnie, minusem jest potworne pylenie. ale chyba lepiej czyścić felgi niż kupować nowy zderzak ;]

edit:
osoby jeżdżące na kashiyamie... niech kupią ferodo premiery, może przestaną narzekać na hamowanie w Miśkach. u mnie różnica między startymi w 1/4 klockami kashiyamy i nowymi premierami była kolosalna.

josie - 20-09-2006, 21:59

shovel napisał/a:
niech kupią ferodo premiery

No właśnie, bo czytałem ostatnio i nie doszedłem. Czy jest jakaś różnica premium-premier

Krzyzak - 20-09-2006, 22:08

A ja do Colta Kasząjamę zamówiłem. Na pewno stosunek jakość/cena ma najlepszy :)
piwkotom - 20-09-2006, 22:33

Krzyzak napisał/a:
A ja do Colta Kasząjamę zamówiłem. Na pewno stosunek jakość/cena ma najlepszy :)

jak wspomnialem, przy spokojnej jezdzie, spokojnie wystarczaja. Wiec Wam stykna :P
A stosunek cena/costam maja rewelacyjny. Wlasciwie to prawie za darmo je rozdaja. Jeszcze chwila to beda doplacac zeby ktos ten chlam bral :lol:

[ Dodano: 20-09-2006, 22:40 ]
josie napisał/a:
shovel napisał/a:
niech kupią ferodo premiery

No właśnie, bo czytałem ostatnio i nie doszedłem. Czy jest jakaś różnica premium-premier

hmmm... albo jest to nazwa zamienna? albo jakas kaczka.... dziennikarska ;)
glowna/handlowa z pewnoscia jest PREMIER
np. http://allegro.pl/item127...eo_iii_01_.html

Adaho_krak - 20-09-2006, 23:01

Jakoś mi ten temat umknoł tu Ci wszystko napisałem na ten temat http://www.mitsubishi-gra...p?p=70244#70244
Anonymous - 20-09-2006, 23:07

ludzie nazywają premiery premium żeby ładniej brzmiało ;]

krzyżak:
ferodo premier do galanta -90 na przód kosztują ok. 80 zł, na tył kosztują w granicach 75... kashiyama są max 20 zł tańsze.
a zderzak kosztuje c.a 200 zł

josie - 21-09-2006, 00:03

To kupię te Ferodo kaczki.
A jeździł ktoś może na tarczach 4MAX? Czy to taki sam shit jak JC?

Krzyzak - 21-09-2006, 08:48

Ja wziąłem je do C52 - Baśce wystarczą. Tarcze sobie teraz flexem zrobię i na pewno będzie lepiej niż ten shit, co teraz mam. A tak w ogóle to chciałem Textar.
W Galu mam Lucasa - bardzo dobre klocki.

Anonymous - 21-09-2006, 22:25

Witam,

Ostatnio wymieniłem tarcze przód + klocki - kolo w serwisie założył odpowiedni zestw - tarcze brembo, klocki juridy (???). NIe powiem - hamowanie całkiem lepsze ale po 10 tyś km strasznie głośno tarły przy naciśnięciu pedału hamulca. W chwili obecnej wymieniłem na ferodo na przodzie a do tyłu założyłem lucasy i powiem szczerze że czuć różnicę jeżeli chodzi o przód. Fakt ferodo są bardziej miękkie do juridów ale wydaje mi się że lepszą mają skuteczność przy hamowaniu. Niestety ale nie mogę porównac przy tak ostrej jeździe jaką lubię ponieważ na dniach muszę wymienić sprzęgło (manual a jakby automat :mrgreen: ) i nici z szybkich zrywów.
Jeżeli chodzi o klocki Kosh.... to kiedyś założyłem do accorda - po 4 tys wyminiłem bo już ich nie było - słabe hamowanie i szybkie ścieranie .... ale to wszystko chyba zalezy od tego jak tko jeździ.

Anonymous - 30-01-2008, 21:04

daja rade, tez na nich jezdze i jestem zadowolony