Sigma/Diamante Ogólne - a jakby tak zmienić na Galanta po 2005 ?
Tomek210 - 16-08-2009, 18:07
Zajc3w napisał/a: | co piłeś/brałeś?? przecież ten tył to BLEEEEE.. |
I to pisze właściciel Sigmy kombi i Swifta
Poważnie piszę - w porównaniu do Galanta, Grandeur to piękność I nawet bym się nie ździwił gdyby technicznie jakieś rozwiązania Sigmę przypominały.
Zajc3w - 17-08-2009, 10:59
Tomek210 napisał/a: | Zajc3w napisał/a: | co piłeś/brałeś?? przecież ten tył to BLEEEEE.. |
Poważnie piszę - w porównaniu do Galanta, Grandeur to piękność I nawet bym się nie zdziwił gdyby technicznie jakieś rozwiązania Sigmę przypominały. |
w porównaniu do Galanta rekinka??? ekhm... kwestia gustu, be z komentarza
Grandeur przód ma w porównaniu z sigmą beznadziejny tył w porównaniu z sedanem sigmą też przegrywa, Ale to kwestia gustu oczywiście.
BTW masz coś do świstaka ??
lukasz12 - 17-08-2009, 11:20
Tomek210 napisał/a: | Zajc3w napisał/a: | co piłeś/brałeś?? przecież ten tył to BLEEEEE.. |
Poważnie piszę - w porównaniu do Galanta, Grandeur to piękność I nawet bym się nie ździwił gdyby technicznie jakieś rozwiązania Sigmę przypominały. |
Grandeur od 99 ma trochę wspólnego z Sigmą - silniki to 6G72 i 6G74 ale już dośc mocno zmodyfikowane prze Hyundaia (ale pojemnośc, jak i średnica cylindra x skok tłoka taka sama)
Natomiast poprzedni Grandeur - taki jak tutaj to jeśli chodzi o układ napędowy to kalka rozwiązań z Mitsubishi Debonair - wiec silniki, skrzynia i prawdopodobnie sporo elementów płyty podłogowej jak i zawieszenia wspólne z Sigma (ECS też).
XG 2G > http://suchen.mobile.de/f...de&pageNumber=1
I jeszcze kilka fotek z mojej galerii
Zajc3w - 17-08-2009, 17:33
NO ten Hyundai powyżej wygląda jak należy, przodowi brakuje trochę pazura ale może być(aaaaaleee sieee czeeepiaaaam )
Tyle że z częściami to chyba nie będzie lepiej niż do sigmy
VirMan - 17-08-2009, 19:36
ja nie narzekam , naet do diamante w miarę dostępne , iC tez mają,.
Zajc3w - 17-08-2009, 21:06
najgorzej nie jest ale jak padnie skrzynia manual to trzeba albo używke, która padnie nie wiadomo kiedy albo zestaw naprawczy za 300USD+100USD wysyłka. Przynajmniej na razie tylko taką opcję znalazłem. Pewnie zaraz się okaże że głupi jestem i nie umiem szukać, ale nie znalazłem jeszcze nikogo kto by mi sprzedał synchronizatory 1 i 3 biegu.....
VirMan - 17-08-2009, 22:25
wel. no zawsze można fiatem.. auto kosztuje i kropka albo mieć automat i zapomnieć problemach
lukasz12 - 17-08-2009, 23:29
Zajc3w napisał/a: | NO ten Hyundai powyżej wygląda jak należy, przodowi brakuje trochę pazura ale może być(aaaaaleee sieee czeeepiaaaam )
Tyle że z częściami to chyba nie będzie lepiej niż do sigmy |
Mechanicznymi będzie prawdopodobnie tak samo bo to jest ten sam silnik i skrzynia co w Sigmach. Zawieszenie też podobne. Natomiast blacharka = problem. To jest auto z rynku KOREAŃSKIEGO. Nie było w USA ani w EUROPIE. Tylko Korea lub Japonia jako Mitsubishi. Dlatego trochę ryzyko kupowac. Natomiast z XG/Grandeur 3generacji to bez problemu - angliki też były.
VirMan - 17-08-2009, 23:41
a co wy Panowie na to : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7592640 oczywiscei nie mówimy o środkowej desce , bo to najgorsza wersja akurat syf i padaczka.. ale reszta pięknie siew sumie prezentuje.. tylko ostrożnie z pedałem gazu...
Bulwa - 17-08-2009, 23:52
no wypas fura,w poprzednim temacie napisałeś żebym ci znalazł,a widzisz sam sobie znalazłeś
VirMan - 17-08-2009, 23:58
no ale jedno ale... w tm autku niestety o oszczędności.. niestety... nie można mówić..
w mieście auto spala (bez bajeru i naciągania) 16-20 l benzyny lub gazu . to waży wiecej niz diamante i ma 4.6 l silniczek.. a jak ktoś wdepnie... to już lepiej miec 3000gt 4wd niz to na portfelu no i częsci masakra - zwłaszcza do zawieszenia i silnika.
lukasz12 - 18-08-2009, 01:06
Caddie jest OKI ale mimo wszystko że kosztował 55K$ to ten plastik na konsoli jest ciutkę za słaby - choć ogólnie wnętrze very nice
A jedno amerykańskie dośc fajne autko - l LINCOLN LS
http://en.wikipedia.org/w...Lincoln_LS_.jpg
środek też w miare choć mogliby dac nieco lepszy ten pastik
http://en.wikipedia.org/wiki/File:02LSDash.jpg
Tomek210 - 18-08-2009, 02:03
Zajc3w napisał/a: |
w porównaniu do Galanta rekinka??? ekhm... kwestia gustu, be z komentarza |
Gdybyś tak doczytał o co chodzi w wątku (a nawet sam tytuł wystarczy przeczytać tak z kilka razy) zanim mnie wyśmiałeś...
Bulwa - 18-08-2009, 12:26
tak plastik z pudełka od tictaków to niestety ból większości amerykańskich samochodów.
Jackie - 18-08-2009, 12:52
lukasz12 napisał/a: | [ciekawe czy dostanę RB za "wulgaryzm"]. |
Owszem, dostaniesz tym bardziej, że jesteś moderatorem....
Pozdrawiam
|
|
|