Forum ogólne - Protesty na polskich autostradach
Anonymous - 21-08-2009, 14:12
JCH napisał/a: | Manysh napisał/a: | uwazam ze opłata powinna byc stała dla wszystkich
nasuwa mi sie tylko jedno... | Eeee... Dlaczego
Jak widzisz i w toalecie jest zróżnicowanie w zależności od stopnia zużycia porcelany | dlatego ze to taki sam absurd jak z ta toaleta, jezeli juz sa te opłaty to stawka powinna byc taka sama dla wszystkich aut poruszajacych sie po autostradzie. w UK nie ma płatnych autostrad jedyna opłate jaka widziałem to opłata za przejazd przez most za londynem cena 1.5F za auto i powiem ze wcale mnie to jakios specialnie nie boli, prosto tanio i bez problemu. Taki cennik co do wielkosci i masy pojazdu to tylko w polsce moze sie zdazyc i to jeszcze 5 kategorii ?? omg chore to i tyle. Co do motocyklistów to ja osobiscie mam awersje co do tych jednostek, powiem szczerze ze wszystkie scigacze powinny byc zbanowane z dróg publicznych, gdyby było taniej to jezdzili by 200km/h dla zabawy, a przy obecniej opłacie jest ich mniej, co za tym idzie bezpieczniej
JCH - 21-08-2009, 15:02
atsar napisał/a: | JCH napisał/a: | Klasyczny TIR to kategoria 4 opłat a Ciebie skasowali (przynajmniej powinni) wg kat. 2. |
no wiec przedzial od 2 do 4 kategorii placa 41.50 za calosc. |
No patrz, o tym nie pomyślałem, że w tak prosty sposób można ludzi w .... ładować.
Ale spryciarze
cns80 - 21-08-2009, 15:25
gulgulq, gulgulq napisał/a: | Cytat: | Bla bla bla. Moga tak samo proponować ministrowi aneksy do umowy jak on im.
halbog napisał/a: | Jak mają coś do Stalexportu i do Ministerstwa Infrastruktury, to niech sparaliżują ich pracę, a nie życie innych użytkowników A4. | Pozabieramy im długopisy
Manysh napisał/a: | motocyklistów to ja osobiscie mam awersje co do tych jednostek, powiem szczerze ze wszystkie scigacze powinny byc zbanowane z dróg publicznych, gdyby było taniej to jezdzili by 200km/h dla zabawy, a przy obecniej opłacie jest ich mniej, co za tym idzie bezpieczniej | Pierdoły gadasz Ich kierowcy przesiedliby się na auta jadące z taką prędkością, albo na 400-konne quady
Równie dobrze można snuć domysły dlaczego skoro w RP dopuszczalne jest max 130 km/h to rejestruje się auta o osiągach przekraczających. Żeby było bezpieczniej - wystarczy nie rejestrować
Anonymous - 21-08-2009, 15:45
Ja osobiście POPIERAM....Ja bym mógł to bym icg wspomógł swoim czterośladem. Śmieszy mnie takie podejście jakie ma SAM.....Dla mnie to jest paranoja.....dokładnie jak z remontami.
90% Niemiec stoi na Autostradach......za darmo.....i żyją i mają więcej i lepszych.....
CNS to ostatnie zdanie jest tak prawdziwe, że bardziej to się chyba nie da......
Paweł_BB - 22-08-2009, 08:48
halbog napisał/a: | nie podoba mi się forma protestu motocyklistów - w wyniku ich protestu najbardziej po przysłowiowych 4 literach oberwali inni użytkownicy, którzy stali w wielogodzinnych, wielokilometrowych kolejkach. Jak mają coś do Stalexportu i do Ministerstwa Infrastruktury, to niech sparaliżują ich pracę, a nie życie innych użytkowników A4. |
Dokładnie tak samo uważam, niech podjadą pod Stalexport i spalą trochę opon motocyklowych a nie blokują autostrady, ale oczywiście blokowanie autostrady jest bardziej medialne niż okupacja biurowca i dlatego pewnie wybrali tą pierwszą opcję
Co do opłat to nawet nie wiedziałem że tak to wygląda, moim zdaniem opłata jak za osobówkę to skandal, przynajmniej z pół ceny powinni zejść.
halbog - 22-08-2009, 10:15
Paweł_BB napisał/a: | oczywiście blokowanie autostrady jest bardziej medialne niż okupacja biurowca i dlatego pewnie wybrali tą pierwszą opcję |
Dokładnie tak. Bardziej medialne, bo w TV mogli porozmawiać z wściekłymi do białości kierowcami aut.
cns80 napisał/a: | Pozabieramy im długopisy | Górnicy jak mają coś do władz Kompanii Węglowej, to się nie bawią w chodzenie od biurka do biurka i zabieranie długopisów, tylko zamurowują wejście do budynku, zostawiają na warcie uzbrojoną w sztyle kohortę i czekają na zaproszenie do stołu negocjacyjnego. Im to pomaga, to może i motocykliści spróbują w ten deseń
Pozdrawiam
Bogdan
krzychu - 22-08-2009, 10:42
Byle by nie wpadli na pomysł bramek na autostradę zamurować. Na szczęście w kuferkach za wiele cegieł się nie zmieści...
akbi - 22-08-2009, 11:33
popieram motocyklistow i to co napisal CNS80
irytuja mnie natomiast osoby, przez ktorych przemawia zawisc i egoizm w stosunku do motocyklistow ehh Ci "polacy" ktorych mottem zyciowym jest "zabic wszystkich, ktorzy maja lepiej ode mnie"*
* dotyczy wiele sfer zycia codziennego
krzychu - 22-08-2009, 11:49
akbi napisał/a: | irytuja mnie natomiast osoby, przez ktorych przemawia zawisc i egoizm w stosunku do motocyklistow ehh Ci "polacy" ktorych mottem zyciowym jest "zabic wszystkich, ktorzy maja lepiej ode mnie"*
* dotyczy wiele sfer zycia codziennego |
Nie rozumiem trochę. Czy che mi się czytać drugi raz tego wątku czy poprzedniego ale nikt ostro i zdecydowanie nie sprzeciwia się słuszności tego protestu a jedynie jego FORMY. Ja nie mówię że oni nie mają racji ale forma jest karygodna.
Ciekawe jaką mieli by minę jak bym ich blokować za coś co nie jest z nimi związane. Na poczekaniu może ich zablokujemy bo nie chcemy jeździć na światłach w dzień w sumie to jest im na rękę bo będą bardziej widoczni ciekawe czy będą z uśmiechem na ustach czekać godzinami w skórzanym ubraniu na słońcu? To nie jest polska zawiść przynajmniej do takiej mi dużo brakuje.
Po za tym jaka zawiść przecież im nie jest lepiej skoro płacą tyle samo.
Anonymous - 22-08-2009, 14:27
akbi napisał/a: | irytuja mnie natomiast osoby, przez ktorych przemawia zawisc i egoizm w stosunku do motocyklistow ehh Ci "polacy" ktorych mottem zyciowym jest "zabic wszystkich, ktorzy maja lepiej ode mnie"* | a mnie straszne irytuja motocyklisci jezdzacy srodkiem miedzy samochodami i zawrotna predkoscia
ps nie wiedziałem ze jak ktos ma motor to ma lepiej ode mnie
piomic - 22-08-2009, 15:02
Manysh napisał/a: | nie wiedziałem ze jak ktos ma motor to ma lepiej ode mnie | Jak to nie wiecdziałeś, jak o tym właśnie piszesz: Manysh napisał/a: | a mnie straszne irytuja motocyklisci jezdzacy srodkiem miedzy samochodami |
Anonymous - 22-08-2009, 15:09
piomic napisał/a: | Jak to nie wiecdziałeś, jak o tym właśnie piszesz: |
chyba jednak nie nie imponuja mi motocyklisci ani motory wrecz przeciwnie
tomekrvf - 22-08-2009, 17:46
Manysh napisał/a: | mnie straszne irytuja motocyklisci jezdzacy srodkiem miedzy samochodami |
I co? Zajeżdzasz czasem drogę?
Anonymous - 22-08-2009, 18:15
Cytat: | I co? Zajeżdzasz czasem drogę? | nie, a co ? szkoda samochodu oni sie sami na papke przerobia bez mojej pomocy
halbog - 23-08-2009, 12:21
akbi napisał/a: | przez ktorych przemawia zawisc i egoizm w stosunku do motocyklistow | akbi, Motocyklistom i innym grupom społecznym walczącym o swoje życzę zdrowia, szczężcia i pomarańczy, pod warunkiem, że podczas protestu nie biorą zakładników swojej sprawy w postaci przypadkowych ludzi. W uogólnieniu to jak różnica między partyzanką (walczą zbrojnie z siłami zbrojnymi zbrojnymi przeciwnika, starając się przy tym unikać ofiar w ludności cywilnej) a terroryzmem, który z definicji celem uczyni ludność cywilną, bo taki atak będzie bardziej medialny i zastraszy opinię publiczną. Podany przeze mnie jest celowo przejaskrawiony, ale zależało mi na dobitnym przedstawieniu mej opinii.
Pozdrawiam
Bogdan
|
|
|