Nasze nieMiśki ;-) - Mój nowy pojazd
joebar - 29-08-2009, 22:43
Fajny. Też teraz choruję na motor. Ale podobnie jak na świecie u mnie też zapanował kryzys finansowy. Może na następny sezon coś kupię.
magik - 30-08-2009, 09:59
Gratki dla kolejnego motocyklisty. GSR bdb sprzęt, głównie na miasto. Poza strasznie wieje Ja sprzedałem 600RR i starszą puszkę, żeby kupić nowszą puszkę, ale sporadycznie dosiadam litrowego fazera mojego taty
Pozdrawiam
Anonymous - 31-08-2009, 20:23
Jeszcze raz bardzo dziękuję za gratulacje
Dzisiaj GSR dostał nowy kierunkowskaz, bo wcześniejszy właściciel nieuważnie parkował i położył moto na boku - teraz już jest piękny z każdej strony
szatan666 - 31-08-2009, 20:54
Siemka , posiadam Honde VFR 800 , regulowałem w niej zawory sam , wiec jak cos to i chetnie pomoge i podpowiem
Anonymous - 31-08-2009, 21:00
Dzięki za propozycję pomocy, ale regulacja w VFR jest śrubkami z tego co mi wiadomo A to jest całkiem inna bajka niż płytki, które są w GSR'rze ...
szatan666 - 31-08-2009, 21:01
NIe nie kolego , w vfr jest regulacja płytkowa tyle ze nie ma łancucha rozrzadu
Anonymous - 31-08-2009, 21:25
Ups... W takim razie zwracam honor i oczywiście będę pytał w razie problemów.
Bizi - 31-08-2009, 21:30
Gratki nastepny kolega dołaczył do braci motocyklowej pamietaj tylko o jednym miej oczy dookłoa głowy bo kierowcy w tym kraju olewaja motocyklistów jeszcze raz gratki i do zaobaczeni na drodze albo zlocie
londolut - 31-08-2009, 21:42
Bizi napisał/a: | kierowcy w tym kraju olewaja motocyklistów | Bizi, nie wszyscy
Grasshopper, graty Niezła szlifiera
Anonymous - 31-08-2009, 21:48
Na weekend pojechałem do Radomia na pokazy na moto i byłem przeogromnie zaskoczony uprzejmością kierowców - robili miejsce w korkach, dawali się wyprzedzać ładnie... Normalnie aż nie wierzyłem, że w Polsce jestem Myślę, że duże znaczenie ma tutaj to w jaki sposób poruszamy się wśród samochodów - jeżeli przyjmujemy postawę roszczeniową, czyli "mam motocykl i mi się należy" to i reakcje są niezbyt przyjemne. Ja zawsze staram się nawiązać jakąś niewerbalną nić porozumienia z kierowcami puszeczek i póki co zdaje to egzamin
Anonymous - 23-10-2009, 11:23
Jako, że sezon powoli się kończy i 4,5 tys. km już za mną czas na małe podsumowanie a propos GSR'a .
Plusy:
- bardzo łatwy w prowadzeniu
- świetny design
- i mocy mu nie brakuje....
- wygodna pozycja za kierownicą
- przeciskanie się w korkach to czysta przyjemność
Minusy:
- brzęczenie w układzie wydechowym, które może denerwować
- brak szyby z przodu - niestety trzeba wybrać ładny wygląd, albo wygoda przy szybszej jeździe
- duża ilość ludzi przystawiających się do moto na parkingu
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zakupu i już się nie umiem doczekać pięknej, słonecznej pogody. Jako, że póki co się na nią nie zapowiada to zainwestowałem w podgrzewane manetki Oxforda i polecam taki zakup każdemu - komfort wart pieniędzy. Dołożyłem też crash pady Womet Techu - oby się nie przydały no i na koniec skonstruowałem sobie własnego Motooilera i o smarowaniu łańcucha mogę zapomnieć.
Pod tym linkiem wrzuciłem kilka fotek
cns80 - 23-10-2009, 13:23
Zazdroszczę Ci. Moja XJ-ta już drugi tydzień leży w garażu po szlifie jaki zafundowało mi pewne BMW. A z chęcią bym teraz pojeździł, bo już ręka z gipsu wyjęta i nadgarstek wraca do normy.
Bardzo ładne masz moto
JCH - 23-10-2009, 13:59
Grasshopper napisał/a: | Pod tym linkiem wrzuciłem kilka fotek | Ładna sztuka...
Parking pod kopcem, dobrze poznałem Musimy się kiedyś spiknąć - ale to na wiosnę pewnie.
szatan666 - 23-10-2009, 18:20
Grasshopper napisał/a: |
- duża ilość ludzi przystawiających się do moto na parkingu
|
Zamotuj sobie alarm , moj ostrzega przy dotknieciu podwojnym piknieciem , wszyscy odsuwają sie na metr i zaglądają w zegary "na strusia"
uwazaj na manetki lubia "pożreć" regulator
Anonymous - 23-10-2009, 22:30
cns80, ważne, że nic poważniejszego Ci się nie stało, a moto na nowy sezon na pewno ładnie odpicujesz
JCH, jestem jak najbardziej za.
szatan666, nad alarmem się poważnie zastanawiałem, ale na razie nie wiem jaki wybrać - chciałbym taki z powiadomieniem na pilota, ale nie wiem jak się taki wynalazek sprawdza jak chodzi o zasięg. No i szukam czegoś, co miałoby własne zasilanie syrenki, bo w sumie, żeby unieszkodliwić taki najprostszy model wystarczy przecięcie 1 kabelka . Jeżeli jednak chodzi tylko o odstraszanie gapiów to nie da się ukryć - alarm to na pewno skuteczna rzecz
|
|
|