Nasze Miśki - Mój misiek -EA5A
atsar - 18-11-2009, 14:37
a no tu narazie takie
po naprawie wstawie pozniej jak tylko micha umuje
Owczar - 18-11-2009, 14:46
atsar, ile płaciłeś za reperaturki i gdzie je można dostać?
roch_27 - 18-11-2009, 14:58
Owczar, Łukaszowi została reperaturka na jedną stronę ( ogłaszał swego czasu w dziale Sprzedam - ale pewnie już wygasło). Byś musiał się zapytać na PW
atsar - 18-11-2009, 15:02
Owczar napisał/a: | atsar, ile płaciłeś za reperaturki i gdzie je można dostać? |
poszlo na PW
usmiech82 - 18-11-2009, 19:32
reperaturka to jest to czego chce uniknąć a wiec narazie dałem do samego pomalowania zobaczymy czy rdza wyjdzie czy nie
a reperaturki dostać można na allegro cena to około 120 plus przesyłka za stronę
atsar - 18-11-2009, 20:40
usmiech82 napisał/a: | narazie dałem do samego pomalowania zobaczymy czy rdza wyjdzie czy nie
|
w moim przypadku już nie było ratunku, jak ściągali blachę to na zagięciach były takie ślady rdzy ze głowa mała, można było ja rękoma wyprostować
Matejko - 18-11-2009, 21:52
omg
szpachlu to chyba w betoniarce urabiali zeby wyrownac
tylko blotniki pomalujesz czy razem z cieniowaniem ?
macia - 18-11-2009, 22:23
To jest coś za co tych aut nienawidzę Jak można było tak spartolić nadkola... Skandal, żeby w 10-letnim aucie z Japonii tak to wyglądało W moim byłym E55A 95 rocznik nadkola były idealnie zachowane, zero rdzy. W rekinach ktoś przysnął przy projekcie tego elementu Szkoda, bo auto masz naprawdę piękne.
atsar - 18-11-2009, 23:38
Matejko napisał/a: | tylko blotniki pomalujesz czy razem z cieniowaniem ? |
już pomalowane i wycieniowane tylko się ociągam ze zdjęciami
macia napisał/a: | jak można było tak spartolić nadkola... Skandal |
no dokładnie, ale na szczęście ja już mam to za sobą, najważniejsze że zostało to teraz pożadnie zrobione i zakonserwowane także mam nadzieje będzie służyło lata
macia napisał/a: | Szkoda, bo auto masz naprawdę piękne. |
dziękować
Rafal_Szczecin - 19-11-2009, 07:57
no misiek, ladniutko porobione, ja sie za swoje zabieram w styczniu, lakiernik juz umowiony
co do reperaturek, to gosc sprzedaje je na allegro, a jest ze szczecina, wiec mam blisko
atsar - 06-01-2010, 19:28
mały update:
zaczynam wymiany w zawieszaniu itd.
W piatek do wymiany ida:
- łożyska z piastami obie strony z przodu,
- wahacz prosty dolny obie strony firmy 555
- łączniki stabilizatora 555
- drążki kierownicze 555
- końcówki drążków 555
i prawdopodobnie dam całą komorę silnika do wypiaskowania i pomalowania, ale z tym jeszcze się zobaczy
oto i części już na miejscu (brakuje wahaczy i jednego łożyska z piasta - jutro do odbioru w IC)
Na wiosnę z kolei ruszam z konserwą i regeneracją tyłu
.... a już myślałem o sprzedaży
roch_27 - 07-01-2010, 11:32
atsar napisał/a: | mały update:
i prawdopodobnie dam całą komorę silnika do wypiaskowania i pomalowania, ale z tym jeszcze się zobaczy | Łukasz tak jak Ci mówiłem - jak masz gdzie - a masz - to ja bym się nie zastanawiał
atsar napisał/a: | Na wiosnę z kolei ruszam z konserwą i regeneracją tyłu
.... a już myślałem o sprzedaży | nie opłacałoby Ci się teraz go sprzedawać - wiesz co masz, śmigasz po taniości, etc.
atsar - 07-01-2010, 13:02
roch_27 napisał/a: | nie opłacałoby Ci się teraz go sprzedawać - wiesz co masz, śmigasz po taniości, etc. |
dlatego zostaje no chyba ze pojdzie dalej gdzies do krewnego albo do MM, ale to w dalkiej przyszlosci.
Od jutra znowu jazda sluzbowym koreanskim wynalazkiem bo michu idzie do mechanika
atsar - 19-01-2010, 09:08
wszystko ladnie wymienione
teraz pora na tył bo jednak da się odczuć lekkie zarzucanie tyłka
Poza tym na 90% będzie hamowany niedaleko Matejki wykresami się podzielimy
roch_27 - 19-01-2010, 09:14
atsar napisał/a: | teraz pora na tył bo jednak da się odczuć lekkie zarzucanie tyłka | jak zrobisz tył to nie zapomnij jeszcze na koniec o konserwacji (przyda się go zabezpieczyć) - wtedy będzie gittarrra
|
|
|