To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Mój misiek -EA5A

atsar - 18-11-2009, 14:37

a no tu 8) narazie takie :P

po naprawie wstawie pozniej jak tylko micha umuje :D

Owczar - 18-11-2009, 14:46

atsar, ile płaciłeś za reperaturki i gdzie je można dostać? :D
roch_27 - 18-11-2009, 14:58

Owczar, Łukaszowi została reperaturka na jedną stronę ( ogłaszał swego czasu w dziale Sprzedam - ale pewnie już wygasło). Byś musiał się zapytać na PW
atsar - 18-11-2009, 15:02

Owczar napisał/a:
atsar, ile płaciłeś za reperaturki i gdzie je można dostać?

poszlo na PW

usmiech82 - 18-11-2009, 19:32

reperaturka to jest to czego chce uniknąć a wiec narazie dałem do samego pomalowania zobaczymy czy rdza wyjdzie czy nie

a reperaturki dostać można na allegro cena to około 120 plus przesyłka za stronę

atsar - 18-11-2009, 20:40

usmiech82 napisał/a:
narazie dałem do samego pomalowania zobaczymy czy rdza wyjdzie czy nie

w moim przypadku już nie było ratunku, jak ściągali blachę to na zagięciach były takie ślady rdzy ze głowa mała, można było ja rękoma wyprostować :shock:

Matejko - 18-11-2009, 21:52

omg :shock:
szpachlu to chyba w betoniarce urabiali zeby wyrownac :mrgreen:

tylko blotniki pomalujesz czy razem z cieniowaniem ?

macia - 18-11-2009, 22:23

To jest coś za co tych aut nienawidzę :evil: Jak można było tak spartolić nadkola... Skandal, żeby w 10-letnim aucie z Japonii tak to wyglądało :roll: W moim byłym E55A 95 rocznik nadkola były idealnie zachowane, zero rdzy. W rekinach ktoś przysnął przy projekcie tego elementu :? Szkoda, bo auto masz naprawdę piękne.
atsar - 18-11-2009, 23:38

Matejko napisał/a:
tylko blotniki pomalujesz czy razem z cieniowaniem ?

już pomalowane i wycieniowane :) tylko się ociągam ze zdjęciami :P
macia napisał/a:
jak można było tak spartolić nadkola... Skandal

no dokładnie, ale na szczęście ja już mam to za sobą, najważniejsze że zostało to teraz pożadnie zrobione i zakonserwowane także mam nadzieje będzie służyło lata 8)
macia napisał/a:
Szkoda, bo auto masz naprawdę piękne.

dziękować :)

Rafal_Szczecin - 19-11-2009, 07:57

no misiek, ladniutko porobione, ja sie za swoje zabieram w styczniu, lakiernik juz umowiony :D
co do reperaturek, to gosc sprzedaje je na allegro, a jest ze szczecina, wiec mam blisko :D

atsar - 06-01-2010, 19:28

mały update:
zaczynam wymiany w zawieszaniu itd.
W piatek do wymiany ida:
- łożyska z piastami obie strony z przodu,
- wahacz prosty dolny obie strony firmy 555
- łączniki stabilizatora 555
- drążki kierownicze 555
- końcówki drążków 555
i prawdopodobnie dam całą komorę silnika do wypiaskowania i pomalowania, ale z tym jeszcze się zobaczy :twisted:

oto i części już na miejscu (brakuje wahaczy i jednego łożyska z piasta - jutro do odbioru w IC)

Na wiosnę z kolei ruszam z konserwą i regeneracją tyłu :twisted:
.... a już myślałem o sprzedaży :ANAL:

roch_27 - 07-01-2010, 11:32

atsar napisał/a:
mały update:
i prawdopodobnie dam całą komorę silnika do wypiaskowania i pomalowania, ale z tym jeszcze się zobaczy :twisted:
Łukasz tak jak Ci mówiłem - jak masz gdzie - a masz ;) - to ja bym się nie zastanawiał

atsar napisał/a:
Na wiosnę z kolei ruszam z konserwą i regeneracją tyłu :twisted:
.... a już myślałem o sprzedaży :ANAL:
nie opłacałoby Ci się teraz go sprzedawać - wiesz co masz, śmigasz po taniości, etc. :wink:
atsar - 07-01-2010, 13:02

roch_27 napisał/a:
nie opłacałoby Ci się teraz go sprzedawać - wiesz co masz, śmigasz po taniości, etc.

dlatego zostaje :) no chyba ze pojdzie dalej gdzies do krewnego albo do MM, ale to w dalkiej przyszlosci.
Od jutra znowu jazda sluzbowym koreanskim wynalazkiem bo michu idzie do mechanika 8)

atsar - 19-01-2010, 09:08

wszystko ladnie wymienione :)
teraz pora na tył bo jednak da się odczuć lekkie zarzucanie tyłka :P
Poza tym na 90% będzie hamowany niedaleko Matejki :D wykresami się podzielimy 8)

roch_27 - 19-01-2010, 09:14

atsar napisał/a:
teraz pora na tył bo jednak da się odczuć lekkie zarzucanie tyłka :P
jak zrobisz tył to nie zapomnij jeszcze na koniec o konserwacji (przyda się go zabezpieczyć) - wtedy będzie gittarrra :) :wink: